Kako odbiti mačku od suhe hrane (viska, kitiketa)

Većina mačaka jednostavno voli drobljenje kroketa s hranom u bilo kojem trenutku. Stoga mačka treba odbiti od suhe hrane često postaje stresna. I jedna je stvar prilikom zamjene feeda želja vlasnika, a sasvim je drugačija kada je prijelaz na vlažnu hranu neophodna jer je prirodnija.

kako odbiti mačku od hrane: viske, kitket Životinje su, kao i ljudi, taoci njihovih navika, posebno hrane. Mnogim ljudima izuzetno je teško prebaciti se na neobičnu prehranu, čak i razumijevajući da je za zdravlje važno, što govoriti o mačkama. Je li suha mačja hrana štetna? Mačke su gurmanske i probirljivije, pa je moguće da će novu vrstu mačje hrane koju kućni ljubimac pojede nevoljko ili čak biti bez nje. Ali ova situacija je stres ne samo za životinju, već i za ljubavnika domaćina.

Koristite pravi feed:

  • Gurmanske paste;
  • pauci iz Felixa;
  • suha hrana Akana;
  • brda suhe hrane.

Možda će vam pomoći članci o pravilnom hranjenju mačaka i savjeti o hranjenju britanskih mačića.

Kako odbiti mačku iz Wiskasa, Kitiketa i slične suhe hrane

1. Prije svega, budite vrlo strpljivi i pokušajte shvatiti da je to stres za životinju.

2. Prijelaz treba biti gladak i postupan, uzmite si vremena.

Može oduzeti mačku od suhe hrane 2 do 3 tjedna.

Uostalom, mačja suha hrana, za razliku od mokre, može stajati cijeli dan u hranilice i životinja može jesti kad želi. Vlažna hrana uključuje hranjenje 2-3 puta, jer je nemoguće da zdjelica vlažne hrane stoji na otvorenom cijeli dan.

3. Prvih 1-3 dana unosite novu prehranu u prehranu u iznosu od 90% stare hrane i 10% nove hrane (na primjer, cjelovita hrana za životinje).

kako odbiti mačku da jede suhu hranu - doziranje nove hrane

4. Bez obzira koliko glupo zvučalo, ali napravite događaj od njega za mačku - razgovarajte s njim kada dođe u zdjelu, zamolite ga da jede, miluje i hvali kada je kućni ljubimac pojeo ili barem probao novu hranu.

5. Ako životinja sasvim normalno opazi novu hranu, tada je do 3. dana moguće povećati sadržaj nove hrane za životinje do 25% ukupne količine hrane. Ako nakon 3 dana životinja nerado pojede novu hranu, onda ne žurite s prelaskom na sljedeću fazu, moguće je da će vašem ljubimcu trebati 2 ili 3 puta više vremena od ostalih. Ovo nije zastrašujuće.

6. Ako prijelaz ide glatko, tada već na 4-5 dana možete pokušati mački dati konzerve vlažne hrane ujutro, a dio navečer, popodne ostavite 1 žlicu suhe hrane kako bi životinji bilo lakše prijeći na manje čest obrok.

7. Postupno povećavajte porciju mokre hrane, pobrinite se da se životinja osjeća ugodno, nemojte odmah pokušavati naglo odbijati suhu hranu tijekom dana.

8. Mačka, za koju je postalo manje vjerojatno da jede, može iskakati hranu i brzo pojesti sadržaj zdjele, to će negativno utjecati na probavu i dobrobit općenito, stoga je važno zdrobiti vlažnu hranu vilicom, kao da je razmažete u zdjeli. Tako će mačka imati više vremena da jede sporije, nego da guta hranu u cjelini.

9. Postoje slučajevi kada se, unatoč svim naporima, životinja ne može potpuno prebaciti na mokru hranu, tada biste se trebali posavjetovati sa svojim veterinarom o mogućnosti ostavljanja 15-20% suhe hrane u prehrani kućnog ljubimca. To jest, svakodnevno ćete davati vrlo malo suhe hrane ili, na primjer, 1-2 žlice nekoliko puta tjedno.

10. Pratite ponašanje vašeg ljubimca i opće zdravstveno stanje tijekom cijelog razdoblja promjene prehrane. Za bilo kakva odstupanja od uobičajenog nemojte zanemariti savjete veterinara.

Svidio mi se članak o tome kako odbiti mačku od suhe hrane? Podijelite ga na društvenim mrežama.

Loading...