Suživot s mačkama i psima: Tko je tko?

Mirni suživot dviju životinja u kući vrlo je relevantna tema za nas, ljude koji volimo mačke, pse i drugu manju braću. Ništa ljudsko nije tuđim životinjama: mogu biti ljubomorne, agresivne, krajnje sebične i također biti pod stresom. Stoga sam odlučio baciti malo svjetla na temu prijateljskog suživota mačke i psa u kući, pogotovo jer ću se vrlo brzo morati sprijateljiti sa svojom zaluđenom ljepoticom s izvrsnom igračkom terijerom.

Razmislite o nekim opcijama za zajednički život životinja u istoj kući.

Mače i mačiće

Ovaj tandem ne predstavlja probleme. Mačići dobro žive jedno pored drugog od rođenja. Moguće su iznimke ako se bebe drugačije razvijaju. Pridržavajući se savjeta o hranjenju lako je smanjiti razliku u razvoju i osigurati prijateljski suživot.

 • Britanska mačka
 • Škotski nabor;
 • Sijamska mačka;
 • Perzijska mačka;
 • Tajlandska mačka
 • Sibirska mačka.

Mače i štene

Ovaj će vam par zadavati probleme osim ako nema bučnih i aktivnih igara, ali ne više. Činjenica je da čak i ako naiđete na mačića s likom koji po prirodi hoda sam po sebi, štene kao društveno stvorenje vrlo brzo će mačića naviknuti na mirnu i veselu simbiozu. Jedino što mogu loše dijeliti je hrana. Stoga je izuzetno važno znati hraniti male mačiće.

Odrasla mačka (mačka) i mačić

Mačka, u početku, mače može primijetiti izuzetno ratoborno i neprijateljski, tako da morate pažljivo pratiti situaciju. Obično se nakon nekog vremena odrasla mačka navikne ili se čak sprijatelji s mačićem ili ga jednostavno ignorira. Stvari s odraslom mačkom bi trebale biti jednostavnije, jer obično mačke prilično mirno uzimaju svoje bebe i često se brinu o njima i na svaki mogući način brinu o svojim bebama.

Odrasli pas i mače

Prilično je dobar par ako držite situaciju pod nadzorom i pomažete životinjama da se bolje upoznaju. Prije svega, psa treba osvijestiti da je voljen kao i prije, ali ne može biti kažnjen ako to zaslužuje. Također je vaš zadatak pokazati kako malom mačku treba skrbništvo i zaštita. U većini slučajeva sve bi trebalo funkcionirati, ali postoje iznimke i tada ne možete bez pomoći profesionalaca. Morat ćete kontaktirati stručnjaka za pse ili zoopsihologa.

Odrasla mačka (mačka) i štene

Situacija nije tako jednostavna kao sa odraslim psom i mačićem, ali bojimo li se poteškoća? Zapamtite, mačke, u usporedbi s psima, trebaju manje društva oko sebe nego psi. Mačka može ozlijediti pretjerano razigrano i neugodno štene, tako da biste u ovoj situaciji trebali igrati ulogu suca. Zaštitite štene tako da ga odrasla mačka ne ozlijedi, ako je moguće, smirite štene ili ga držite zauzetom igrom kako ne bi previše gnjavio odraslog pratioca. I ni u kojem slučaju ne ostavljajte kućne ljubimce same, barem u razdoblju dok odnos ne postane ravnomjerniji.

Dvije odrasle mačke

To je poput "dvije domaćice u jednoj kuhinji". Teška situacija. Sve ovisi o osobnosti lika obaju kvrgava, vašem strpljenju i ponašanju. I nitko vam sigurno neće reći hoće li se sprijateljiti ili ne. Glavna stvar je obratiti pažnju na prvo poznanstvo i ne žuriti sa stvarima, pokušavajući se što prije sprijateljiti, a još više pa se ne treba pouzdati u činjenicu da će oni to shvatiti sami.

Bit će zanimljivo:

 • laperm;
 • Američki curl;
 • Munchkin;
 • Orijentalna mačka;
 • Singapurska mačka;
 • Kanadski sfinga.

Mačka i mačka

Ne treba vam biti sedam raspona u čelo da ne biste pogodili kako će se razvijati događaji takve zajednice. Moguće je nekoliko opcija: ili će se boriti ili će se voljeti. Ako niste zainteresirani za uzgoj mačića, tada se prije svega pobrinite da spriječite neželjene posljedice takvog prijateljstva.

Dvije odrasle mačke

Ovo je glupost. Mačke ne podnose suparnike i pokušavaju se što prije riješiti konkurencije. U najboljem slučaju, pružaju vam se neprospavane noći (vrisak militantnih mačaka) i stan označen svuda. U najgoroj ozljedi i svemu što je povezano s tim. Dakle, izbor je vaš.

Želim vam čvrsto prijateljstvo i međusobno razumijevanje kućnih ljubimaca sa sobom i međusobno!

Pogledajte video: Cat and dog together Suživot mačke i psa (Veljača 2020).

Loading...