Probavljiva mačja hrana

Prebava je jedan od najčešćih problema koji vlasnici mačaka i mačaka nazivaju svojim veterinarom. Neke su životinje patile od nekvalitetne tvorničke hrane, dok su se druge često prepuštale hranom sa stola.

U ovom ćete članku naučiti kako nahraniti mačku osjetljivom probavom.

Uzroci i simptomi probavnih problema kod mačaka:

 1. Nema dovoljno probavnih enzima koje luči gušterača.
 2. Gutanje raznih predmeta.
 3. Pankreatitis.
 4. Nakupljanje vune u želucu.
 5. Paraziti (npr. Okrugli ili vrpci, nematode).
 6. Virusna infekcija, na primjer, parvovirus (zarazni enteritis, mačja bolest).

U nekim slučajevima mačke su u početku prepadne ili im je gastrointestinalni trakt previše osjetljiv na mnoge namirnice ili komponente hrane (potonja se obično nalazi u umjetno uzgojenim pasminama).

U velikoj većini slučajeva, voljenu mačku ili mačku potrebno je pretvoriti u hranu s visokokvalitetnom stočnom hranom holivik, super premium ili premium, koja je označena "za osjetljivu probavu". Pogledajte našu ocjenu feeda prema klasi i vrsti.

Najbolja hrana za mačke s osjetljivom probavom

 1. Holistička osjetljiva mačja formula Zlatnog orla
 2. GRANDORF osjetljiv na bijelu ribu i krumpir
 3. GO osjetljivost sjaj
 4. Eukanuba crijevna formula
 5. Josera SensiCat

A sada porazgovarajmo detaljnije koja vrsta hrane može nahraniti izbirljivu mačku.

Holistička osjetljiva mačja formula Zlatnog orla

Holistička osjetljiva mačja formula Zlatnog orla - Kompletna suha hrana. Ne sadrži zrno (pšenica, zob itd.), Koje se može kiseliti u želucu i uzrokovati probleme s probavom kod mačke ili mačke.

Hrana 43% sastoji se od bjelančevina (meso peradi) i sadrži samo 19% masti, što životinja neće dopustiti da dobije višak kilograma i zarađuje od bolesti jetre.

Nedostatak stočne hrane je visok udio pepela od 9,9%, iako u idealnom slučaju ne bi trebao biti veći od 7%.

Konzervansi koji omogućuju dugotrajno skladištenje granula su vitamini (A, D3, E) te mikro i makro elementi (bakar, magnezij, kalcij, fosfor, omega-3 i omega-6 kiseline). Hrana obogaćena njima uklanja potrebu za unosom dodatnih vitaminskih kompleksa i biološki aktivnih aditiva u prehranu mačaka sa osjetljivom probavom.

Recenzije veterinara kažu da se hrana dobro apsorbira, životinja postaje aktivnija i razigranija.

GRANDORF osjetljiv na bijelu ribu i krumpir

Ova hrana pogodna je ne samo za mačke sa osjetljivom probavom, već i za one životinje koje su sklone ili već pate od bilo koje vrste alergija na hranu.

70% sastava čine proteinski proizvodi, a ne koštani obrok i drugi jeftini sastojci, naime meso (dehidrirani bakalar, haringe, puretina, antarktički krill). Preostalih 30% čine biljne komponente.

Zbog velike hranjive vrijednosti i bogatstva bjelančevinama, ova hrana će dati puno energije za simpatično šmrkanje ili nježan san, ali neće dopustiti da se udeblja. Vlasnici mačaka i mačaka s osjetljivom probavom primjećuju da je mali dio hrane dovoljan za zasićenje u usporedbi s drugim hranom. Životinja ne plače blago i ne slijedi vlasnika po petama, moleći za hranu.

GO osjetljivost sjaj

Vlasnici mačaka, iako se žale na visoku cijenu ove (kao i bilo koje druge visokokvalitetne) hrane, ali se pomiruju s činjenicom da za zdravlje i dobrobit pahuljastog suputnika ništa ne žali. Pelete u hranilištu su male, brzo se probavljaju, pa je preporučljivo podijeliti dnevnu dozu hrane na 2-3 obroka.

Uz GO Sensitive Shine, mačke postaju razigrane, privržene, brzo dobivaju na težini ako dođe do nedostatka, ali brzo gube na težini ako se primijeti pretilost.

Sastav u cjelini nije loš: patka meso, jaja, pileća mast, grašak, leća, slanutak. Nema kukuruza i riže, pšenice i zobi, što su nedvojbene prednosti hrane. Nedostaci sastava uključuju prisutnost graška od brašna, fosforne kiseline, kao i neke prirodne arome koje proizvođač ne imenuje.

Eukanuba crijevna formula

Ovo je sjajna opcija za mačke s osjetljivom probavom, ali u većini slučajeva veterinari propisuju Eukanuba Intestinal Formulu kao terapijsku hranu.

Namirnica nije namijenjena samo uklanjanju postojećih problema s gastrointestinalnim traktom, već i sprečavanju njihove pojave, jer vlasnici mačaka koji su kupili tu hranu svojim ljubimcima potvrđuju jednim glasom.

Proteinski dio granula sastoji se od mesa od piletine i puretine, ali ugljikohidrati se, nažalost, uglavnom proizvode od kukuruza i kukuruzne žitarice. Upravo zbog ovog biljnog sastojka, Eukanuba Intestinal Formula je jeftina, ali nije lider među mačjom hranom s osjetljivom probavom.

Josera SensiCat

Mišljenja vlasnika životinja o ovoj hrani gotovo su podjednako podijeljena: jedan dio ljudi nema pritužbi na Josera SensiCat, dok je drugi uvjeren da se mačke zbog toga mogu uzrujati. U većini slučajeva, potonja činjenica povezana je ili s oštrom promjenom hrane ili s individualnom netolerancijom životinje na bilo koju komponentu.

Murlyki jedu Josera SensiCat i često traže više, ali dnevna preporučena stopa koju preporučuje proizvođač još uvijek ne vrijedi prelaziti, kako ne bi dodatno opteretili već oslabljeni gastrointestinalni trakt. Granule se sastoje od brašna od patke i puretine (ukupnih proteina 33%), riže, kukuruza, masti i bjelančevina peradi, suhe jetre peradi.

Prema recenzijama veterinara, prisutnost prerađenih masti i ostataka suhe repe u sastavu je alarmantna. Zbog ovih ostataka i ostataka hrana se nalazi na dnu ljestvice ocjene visokokvalitetne hrane za mačke s osjetljivom probavom.

Prirodno hranjenje

Opća načela hranjenja mačaka sa osjetljivom probavom i bolesti gastrointestinalnog trakta prirodnom hranom ne razlikuju se od hranjenja prirodnih mačaka zdravim mačkama.

 1. Nikada ne smijete životinjama davati hranu sa stola, čak i ako ih oni jako pitaju. Za mačke uvijek treba kuhati odvojeno.
 2. Sastavite cjelovitu uravnoteženu prehranu samostalno, izračunavajući potrebnu količinu proteina, masti, ugljikohidrata, vitamina, mikro i makro elemenata, kao i veličina porcija nije lako. Za to je preporučljivo konzultirati kvalificiranog veterinara, a po mogućnosti veterinara-nutricionista.
 3. Pod najstrožom zabranom svinjska i riječna riba, Prva je teška hrana za želudac i slabo se probavlja, druga, u pravilu, sadrži veliku količinu soli teških metala i ličinki parazita.
 4. Temelj prirodne hrane trebao bi biti protein. Na 65-70%, porcija se treba sastojati od mesa peradi (bolje ako je file od piletine ili puretine). Jednom tjedno meso možete zamijeniti morskom ribom.
 5. Potrebno je davati magareće mačke, ali u razumnim količinama - ne više od jednom tjedno. Broj pilećih jetre, srca, želuca mora se povećati za 50% u usporedbi s uobičajenom dozom mesa, jer imaju manju nutritivnu vrijednost. Prednost iznutrice je što sadrže neke vitamine, aminokiseline i elemente koji se ne nalaze u filetu.
 6. Ako mačka ili mačka s osjetljivom probavom dobro probavlja fermentirane mliječne proizvode, tada jednom tjedno možete dati sira s niskim udjelom masti (ali ne bez masnoće), malo češće nezaslađeni jogurt. Imajte na umu da se mliječni proizvodi nikad ne stavljaju u zdjelu s mesom: načelo odvojene prehrane vrijedi čak i za mačke! Bolje je ne davati mlijeko u svom čistom obliku, jer može izazvati proljev.
 7. Pri 20% prirodna hrana trebala bi se sastojati od ugljikohidrata. To mogu biti žitarice od ječma, riže, heljde, prosa i drugih žitarica. Biserni ječam treba isključiti iz prehrane mačaka sa osjetljivom probavom, jer je dugo i teško probaviti, kao i kašice, koja u principu ne donosi nikakvu korist.
 8. Preostalih 10% prehrane čini povrće: tikvice, mrkva, bundeva, kupus, zelena salata. Povrće se uvijek daje svježe. Bolje ih je samljeti blenderom ili sitnom rernom i dodati u kašu ili meso.
 9. Kada se hrane prirodnom hranom, mačkama i mačkama moraju se dati dodatni vitamini, mikro i makro elementi. U većini slučajeva za ove je svrhe prikladan multivitaminski kompleks koji može preporučiti veterinar.
 10. Životinja uvijek mora imati posudu s čistom vodom u slobodnom pristupu, koju morate mijenjati dva puta dnevno u hladnoj sezoni i 3-4 puta dnevno u toploj.

Ako niste sigurni kako nahraniti brzog ljubimca, posavjetujte se s veterinarom. Propisat će testove, prema rezultatima kojih će vidjeti koje tvari tijelu nedostaju, savjetovat će kako prilagoditi prehranu.

video