Kako nahraniti kastriranu mačku

Nakon što je mačka lišena "najskupljeg" prilikom posjeta veterinarskoj ambulanti, naime, sposobnosti ljubavi i rađanja, vrijeme je da se pobrinemo za promjenu mačje prehrane. Iskreno, trebalo je ranije miješati novu hranu sa starom, tako da osigurati gladak prijelaz i minimizirati probavne tegobe.

sadržaj

Ovaj će članak dalje raspravljati isključivo o tome kako nahraniti kastriranu mačku.

Kod kastriranih mačaka tjelesna aktivnost opada, ali povećavaju se i apetiti nakon operacije i do starosti, trebali biste se pridržavati posebne prehrane koja vam ne omogućuje da dobijete težinu.

Povećanje tjelesne težine podrazumijeva ne samo gubitak ljepote (iako mnogi iz nekog razloga vole masne životinje slične bačvama), već i zdravstvene probleme: hromost, problemi s dlakom, dijabetes, povećanje jetre, rano trošenje srčanog mišića.

Spremna za kastriranu ili steriliziranu mačku može biti gotova tvornička hrana, posebno dizajnirana uzimajući u obzir potrebe životinja koje su podvrgnute tim operacijama.

Gotova hrana za katerirane mačke

Jeftina hrana sadrži veliku količinu vlakana, kao i mnogo aroma i konzervansa, što će s vremenom negativno utjecati na zdravlje vašeg ljubimca. Bolje je kupiti profesionalne visokokvalitetne feedove klase holistički, super premium i premium.

Ocjena najboljih feedova za kastrirane mačke:

  1. Hill's Science Plan Sterilizirana mačka.
  2. Travnjaci ACANA.
  3. GRANDORF 4 Sterilizirani mesni i smeđi riža.
  4. Holistični odrasli mačak Zlatnog orla.
  5. Royal Canin omladinski mladić.

Pogledajmo pobliže sastav svakog feeda.

Hill's Science Plan Sterilizirana mačka

Proizvođač tvrdi da je hrana proizvedena "jedinstvenom formulom za kontrolu težine" i upotrebom "kompleksa antioksidanata s klinički dokazanim učinkom". Unatoč tako visokim obećanjima, ova hrana nije baš popularna među vlasnicima mačaka, što potvrđuje (između ostalog) i relativno mali broj recenzija na Internetu.

Nažalost, Hill's Science Plan Sterilizirana mačka nikako nije uvijek u trgovinama i prilično je skupa. Međutim, ovo je jedna od najboljih namirnica za kontrolu težine steriliziranih i katedriranih mačaka.

Hrana je dizajnirana za životinje u dobi od šest mjeseci do 6 godina. Proizvodi se u dvije verzije: s piletinom i tunom. Obje formulacije su uravnotežene u pogledu proteina, masti i ugljikohidrata.

Među nedostacima je prisutnost žitarica, kao i kukuruznog glutenskog brašna. Samo u većem broju slučajeva mačke jedu Hill's Science Plan steriliziranu mačku bez apetita, većim dijelom ih apsorbiraju s užitkom, ali, usprkos ograničenim porcijama (što je kastracijama obavezno), ne mole hranu, što znači da ne gladuju.

Kupujte hranu na web mjestu Zoopassage.

Travnjaci ACANA

Ova hrana namijenjena je mačkama i mačkama bilo koje pasmine i bilo koje dobi. Ona je, kao i sva opisana hrana, punokrvna, to jest, osim nje i vode, životinje uopće ne mogu dati ništa više. Pelete travnatih biljaka ACANA sastoje se od 70% janjetine, patke, pilećih jaja i žutog fileta smuđa.

Hrana bez zrna, što znači da mačka za šest mjeseci ili godinu dana neće postati poput bačve, ali vrlo hranjiva - često joj treba manje od ostalih visokokvalitetnih hranidbi.

Vlasnici životinja zrnca velike veličine smatraju nedostatkom hrane, ali za kastrirane mačke to je čak i dobro: neće se zaglaviti u zubima, ali kad ih grizu očistiće zube od plaka.

Vlasnici karatija napominju da nakon prelaska na travnjake ACANA njihove mačke postaju aktivnije, češće nude vlasnicima da se igraju, više zanimaju za vanjski svijet. Već 2-4 tjedna redovita prehrana ove hrane poboljšava stanje kože i dlake.

Hranu možete kupiti u zoopassageu.

GRANDORF 4 Sterilizirani mesni i smeđi riža

Pronaći hranu holističke klase po pristupačnoj cijeni san je mnogih vlasnika mačaka. A ako kupite GRANDORF 4 meso i smeđi rižin sterilizirani, onda san postaje stvarnost.

Ova hrana posebno je dizajnirana za sterilizirane i kastrirane životinje. Na ambalaži je proizvođač ponosno naznačio da hrana sadrži 109 živih probiotika (bioaktivni mikrokulturni dodaci koji se koriste u terapeutske svrhe).

Hrana je izvrsna za kastrate, jer sadrži puno bjelančevina, ali malo ugljikohidrata, kao i optimalan sadržaj pepela (količina minerala) u hrani: ne više od 7%. Vlasnici mačaka primjećuju da njihove životinje rado jedu pelete (usput rečeno, prilično malene), koje su meso od 70%, ali ne sadrže beskorisne tvari sa balastima.

Prednosti stočne hrane uključuju nestajanje jantara iz čeljusti mačaka i poboljšanje dlake. Važno je i to da se otprilike tjedan dana nakon prelaska na ovu hranu, stolica potpuno normalizira, postaje formalizirana i praktički ne miriše, što ukazuje na obnovu crijevne mikroflore.

Manjak hrane najčešće se naziva mala veličina granula koje se ponekad zaglave među zubima mačaka.

Kupite feed na web lokaciji happy-ljubimac.

Holistični odrasli mačak Zlatnog orla

Kompletna hrana namijenjena odraslim mačkama i mačkama svih pasmina. Čak i kastrirana mačka neće dobiti višak kilograma, ako tijekom hranjenja ne premaši dnevnu normu.

Trećina stočne hrane sastoji se od proteinske komponente, masti u njoj su samo 21%, a sirova vlakna samo 2,9%, što je vrlo dobro za tvorničku hranu. Zajedno s peletima, životinja će dobiti dovoljnu količinu vitamina A, D3, E, kao i kalcij, fosfor, magnezij, bakar, omega-3 i omega-6 polinezasićene masne kiseline.

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca pozitivno reagiraju na sastav hrane. Krekeri se prave od pilećeg brašna, smeđe riže, pileće masti, krumpira, zobene kaše, pulpe repe, lososa, povrća, zdravog začinskog bilja, namakanjem prije sušenja umakom od pileće jetre.

Jedino što može biti zbunjujuće je prisutnost u sastavu rajčice, koje sve mačke ne apsorbiraju dobro. Vlasnici mačaka razlikuju tri nedostatka ove hrane: visoku cijenu hrane, nedostatak prodavaonica i mekanu stolicu kave ponekad s jakim mirisom.

Kupite feed na web lokaciji happy-ljubimac.

Royal Canin omladinski mladić

Unatoč kritikama Royal Canin osnovne linije, proizvedene u Rusiji i često krivotvorene, specijalizirana hrana ove marke i dalje je dovoljno visoke kvalitete.

Royal Canin Neutered Young Male dizajniran je za kastrirane mačke od vremena operacije do sedam godina. Nemojte se ljutiti da je to diskriminacija na temelju spola: Royal Canin ima i svoju specijaliziranu hranu za mačke!

Nažalost, postotak proteina (proteina) i ugljikohidrata nije naveden na ambalaži hrane. Stoga će oni koji vole samostalno analizirati sastav hrane i izvući zaključke morat će razbiti glavu nad Royal Canin Neutered Young Male.

Riža je prva na popisu sastojaka, što znači da je ona komponenta koja se najviše nalazi u granulama, a tek dalje na popisu su bjelančevine životinjskog podrijetla. Nije najgore, iako uopće nije idealno za odrasle životinje. U sastavu nema kukuruza - gotovo je beskorisna sirovina za jeftinu reklamiranu hranu.

Smanjuje rizik od razvoja dijabetesa melitusa i profilaksa je urolitijaze Royal Canin neuretirana mlada muška hrana zbog smanjene razine škroba i dodavanja L-karnitina.

Vlasnici kastriranih mačaka koji su probali ovu hranu podijeljeni su u dva tabora: Royal Canin Neutered Young Male s nekima je potpuno zadovoljan, drugi su pobijedili alarm jer hrana ne štiti od ICD-a (urolitijaze), već ga provocira. Iako nije potvrđena nijedna ozbiljna studija posljednje pretpostavke.

Kupujte hranu na Zoopassage.

Koju god hranu odabrali za vašeg kućnog ljubimca, zapamtite da bi životinja trebala imati posudu s čistom vodom koja je na raspolaganju oko sata. Inače, čak i najidealniji sastav hrane ne jamči odsutnost zdravstvenih problema.

Prirodna hrana za katerirane mačke

Brojni vlasnici životinja ne vjeruju u tvorničku hranu i radije hrane kastriranu mačku ravno. Treba imati na umu da je u mačaka potreba za proteinima, mastima i ugljikohidratima različita od ljudske i zato ćete morati naporno raditi da biste pronašli uravnoteženu prehranu.

Pravilno hranjenje sterilizirane mačke s ravnom mačkom je prije svega meso. Ali svakako budite mršavi: piletina, puretina, zec, konjsko meso, teletina.

Nakon kupnje, preporučljivo je meso odmah izrezati na porcije i pakirati u pakete, staviti u zamrzivač najmanje 10 dana. Čuvanje na nižim temperaturama omogućuje vam da se riješite većine, ali, nažalost, ne svih parazita. Prije davanja mesa mora se prokuhati. Preostali paraziti sigurno neće preživjeti toplinsku obradu.

Tijekom kuhanja meso ostaje mršav i hranjiv juh. Možete ga dati u svom čistom obliku, ali kašu možete kuhati na njegovoj osnovi.

Žitarice će odgovarati gotovo svim: heljda, kukuruz, pšenica, ječam, zob, riža. Manna se ponekad može dati, ali ona praktički nema nikakve koristi.

Pored mesa, u prehrani kastrirane mačke mora postojati i uzgajalište, ali ne češće od 1-2 puta tjedno. U plućima, jetri, srcu, bubrezima, želucu i drugim "jetri" sadrži veliki broj korisnih tvari kojih u mišićnim vlaknima (mesu) ima puno manje ili ih uopće nema. Nusproizvodi se također moraju kuhati prije posluživanja. Važno! Ova komponenta prehrane manje je kalorična od mesa, pa joj je potrebno oko jedan i pol puta više.

To treba imati na umu mačke ne mogu loviti ribu, Prije svega rijeka. Morska riba može se maziti kafom, ali ne više od jednom tjedno. Dijeta koja se temelji na ribama najkraći je put do urolitijaze, koji gotovo uvijek u najboljem slučaju završava operacijom, a u najgorem fatalnom.

Ne voli svaka mačka povrće, ali treba im. Najviše će donijeti svježe. Na sitnoj rerni možete naribati mrkvu, kupus (bijeli kupus, brokoli, cvjetaču), papriku i repe.

Rajčica nasjeckana od rakije u kašu ne sadrži samo veliku količinu vitamina i minerala, već se bori i s tartarom (iako samo ako se dio hrane sastoji od rajčice, ali postoji veliki rizik od bezopasne, ali neugodne, kratkotrajne probavne smetnje) , Mačke obično vole krumpir, ali su praktički beskorisne, a u nekim slučajevima čak i štetne u malim količinama.

Od voća se mogu proizvoditi samo jabuke (nužno bez sjemenki i kore), ali samo ako su lokalne, sezonske.

Za kastrirane mačke preporučljivo je klijati travu. U trgovini za kućne ljubimce mogu se kupiti posebni setovi, koji uključuju spremnik, sjeme, nadomjestak tla. Svježa trava zaštitit će, u određenoj mjeri, sobne biljke od jedenja krumpira. Potiče uklanjanje sluzi iz gastrointestinalnog trakta životinje.

Raspored hranjenja

Kastrirane mačke najbolje je hraniti dva puta dnevno - ujutro i navečer. Ali ako je kotofey navikao jesti jednom dnevno - to je u redu. Bolje je ne mijenjati njegov uobičajeni način života nakon operacije, već je doživio stres.

Ako životinju hranite suhom hranom, možete ostaviti pelete u posudi za cijeli dan - kad mačka želi, tada će jesti. Međutim, ni u kojem slučaju ne smijete premašiti dnevnu dozu. Kao što je već spomenuto gore, mačke nakon kastracije sklone su brzom debljanju. Preporučena mjera hrane ovisi o dobi i težini životinje i obično je navedena na pakiranju hrane.

Prirodna hrana brzo se namotava i pokvari, tako da je potrebno njezine ostatke ukloniti čim mačka završi obrok i udalji se od zdjele. Količinu hrane pomoći će izračunati veterinar. Uz neovisnu prehranu, malo je vjerojatno da ste sigurni da ne prejedate svog ljubimca ili ne gladujete.

Pogledajte video: Pitanja i odgovori: Ishrana i nega kastriranog mužjaka mačke (Veljača 2020).

Loading...