Kako koristiti Nizoral za mačke?

Nizoral je lijek s antigljivičnim učinkom. Koristi se za ljude i mačke za liječenje bolesti uzrokovanih patogenim bakterijama. Antifungalni lijekovi učinkoviti su protiv lišajeva, peruti, stomaka, mikoze i drugih bolesti, jer mogu ublažiti upalu. Pozitivan učinak Nizorala postiže se fungistatičkim djelovanjem. Kao i bilo koji drugi lijek, Nizoral za mačke ima svoje prednosti i kontraindikacije. Lijek treba uzimati samo prema indikacijama i jasno se pridržavati doze.

Oblici sastava i izdavanja

Lijek Nizoral ima nekoliko oblika otpuštanja - u obliku tableta, kreme i šampona. Šampon ima plastičnu posudu od 200 mililitara. Krema se prodaje u aluminijskoj cijevi, upakovanoj u 15 grama.

Tablete Nizoral nalaze se u blisterima - po deset komada na svakoj od njih. U paketu su tri tanjure. Bijele su boje i imaju blago nagnut rub. Na jednoj je strani graviranje proizvođača, a na drugoj je gravura s količinom aktivne tvari.

Glavni aktivni sastojak Nizorala je ketokonazol. Pomoćne tvari mogu varirati ovisno o obliku otpuštanja. Oni uključuju:

 • kukuruzni škrob;
 • mikrokristalna celuloza;
 • silicijev dioksid;
 • destilirana voda;
 • polividon - K90.

Ketokonazol je učinkovit protiv viših i dimorfnih gljivica, kao i kvasca. Spoj se može apsorbirati u kiseloj sredini.

Indikacije za uporabu

Indikacije za mačke i pse Nizoral su upale kože i sluznice koje su uzrokovane gljivicom. Te bolesti uključuju:

 • lišaj u boji;
 • folikulitis;
 • kronična kandidijaza, koja se očituje na koži i sluznici;
 • groznica usta i grla;
 • krasta;
 • blastomikoza.

Nizoral se preporučuje uzimati samo ako korist od liječenja nadilazi rizik od bolesti. Inače je bolje uzimati slične lijekove blažeg spektra djelovanja na mačje tijelo. Liječenje mačke s Nizoralom treba provesti pod nadzorom liječnika.

Doziranje i primjena

Nirozal šampon mora se nanijeti na zahvaćena područja mačje kože, nakon što je prethodno na vratu fiksirao zaštitnu barijeru. Životinja ne smije lizati lijek, Pet minuta kasnije, šampon se ispere vodom. Za liječenje lišajeva i gljivičnih infekcija, Nizoral šampon koristi se za mačke jednom svakih pet dana. No, prije uporabe, mačku je potrebno pokazati veterinaru koji će propisati liječenje na temelju individualnih karakteristika kućnog ljubimca.

Za najbolji učinak istodobno možete koristiti šampon i Nizoral kremu. Krema se nanosi na zahvaćeno područje dva puta dnevno. Trajanje tečaja je oko 2-4 tjedna.

Tablete Nizoral ne koriste se za liječenje mačaka, jer nisu učinkovite protiv lišajeva kod životinja. Bolje je oprati mačku s Nizoralom - to će vam pomoći da se brže riješite bolesti.

Kontraindikacije i nuspojave

Kontraindikacija upotrebi Nizorala za liječenje mačaka može biti pojedinačna netolerancija na aktivnu tvar, kao i kronične bolesti jetre i netolerancija na laktozu.

Ako mačka razvije mučninu, proljev ili druge simptome, potrebno je prekinuti liječenje Nizoralom i konzultirati stručnjaka. U slučaju predoziranja, primjećuje se barem jedan od ovih simptoma: pojava edema, osip, letargija, bol u trbušnoj šupljini, gubitak apetita.

Analozi lijeka

Analozi Nizoral su mnogobrojni, oni također uključuju ketokonazol kao aktivnu tvar. Najpopularniji analozi su Dermazole, Mikoket, Fungikok, Sebozol. Koristite ih za liječenje mačke samo nakon savjetovanja s veterinarom.

Trošak Nizorala može se razlikovati ovisno o regiji prodaje. U prosjeku, šampon košta oko 800 rubalja, a mast 400-600 rubalja. Cijene su aktualne u vrijeme pisanja.

Čuvajte šampon i masti Nizoral treba biti na temperaturi ne višoj od 25 Celzijevih stupnjeva. Veterinarski proizvod mora biti izvan dohvata djece. Rok trajanja masti i šampona je 3 godine.

Loading...