Mačja bol protiv ketona

Bol je signal neispravnosti u tijelu čovjeka ili životinja. Upravo ona ukazuje na bolest u tijelu. Mačke, poput ljudi, također trpe jake bolove tijekom bolesti. Bol može čak izazvati šok boli, koji ponekad može biti fatalan. Da bi se olakšala bol kod životinje, Ketonal se koristi za mačku.

Ketonal je lijek koji se koristi za liječenje boli kod ljudi. Prodaje se u ljekarnama bez recepta. Pripada skupini nesteroidnih protuupalnih lijekova. Djelatna tvar je ketoprofen. Ketonal ima analgetska i protuupalna svojstva. Ima blagi antipiretski učinak. Ketonal je dostupan u obliku tableta, gela za vanjsku upotrebu, supozitorija, kapsula i injekcija. Ovisno o obliku otpuštanja, Ketonal dostiže svoju maksimalnu koncentraciju u krvi za 65-120 minuta.

Indikacije za uporabu ketona kod mačaka:

  • onkologija;
  • artritis (reumatoidni, traumatični, osteoartritis);
  • trauma;
  • postoperativno razdoblje;
  • frakture.

Za liječenje mačaka, Ketonal se koristi u ampulama za intramuskularne injekcije. Ubrizgavaju lijek u grebenu. Veterinari često prepisuju Ketonal mački, doziranje je 1 mg / kg težine dva puta dnevno. U svakom slučaju, doziranje treba odabrati liječnik, uzimajući u obzir stanje težine, starosti i zdravlja mačke. S pogrešnom doziranjem Ketonal-a, kod životinja se može pojaviti predoziranje i trovanje lijekom. U slučaju predoziranja, odmah isperite mačji stomak i obratite se liječniku.

Simptomi predoziranja ketonom u mačaka:

  • mučnina i povraćanje
  • oslabljena bubrežna funkcija;
  • pospanost;
  • gubitak orijentacije u prostoru.

Nažalost, ne samo ljudi dobiju rak. Ova je bolest prilično česta među mačkama. Bol u onkologiji je vrlo jaka. Kada vlasnici ne žele eutanazirati kućnog ljubimca i boriti se do posljednjeg, tada ne možete bez pomoći lijekova protiv bolova. Najčešće se ti lijekovi moraju ubrizgati svaki dan. Nakon operacije često se traže i lijekovi protiv bolova.

Postoje mačke i artritis. S artritisom se tkiva u zglobovima i područja oko njih upale. Pitanja i problemi sa zglobovima mogu se pojaviti kod mačaka s prekomjernom težinom, urođenih mana, s godinama. U početnim fazama bolesti mačka neće dati dojam da boli. Mačka se može pojaviti jadno, agresivno, nevoljko trčanje i skakanje, natečene šape. Artritis uzrokuje veliku bol životinji, pa lijekovima protiv bolova mogu biti potrebne injekcije.

Mačke ponekad pate u tučnjavama s rođacima, padaju s visine i padaju u kandže pasa. Uz prijelome ili druge ozbiljne ozljede, ketonazol će pomoći u zacjeljivanju rana. Ako je mačku udario automobil, tada će mu sigurno trebati anestetik, na primjer, Ketonal, jer bol od ozljede može uzrokovati bolni šok. Može biti kobno za životinju. U traumatskom šoku može doći do vazospazma. U tom je slučaju potrebno ubrizgati kortikosteroidne lijekove. Ali to bi trebao učiniti veterinar.

Mačka ne može reći o svojoj boli. Potrebno je promatrati simptome boli. Izvještava je o tutnjavi, mirovanju, odbijanju jela ili pića. Često životinja ne može ići na zahod od boli i hoda sama. Kod nekih bolesti genitourinarnog sustava mačka ne može bolno otići na toalet. Odlazak u toalet popraćen je snažnim krikovima životinje. Ketonal će vam pomoći ublažiti bol i otići na toalet.

Ketonske injekcije mački često se koriste u veterinarskoj praksi, jer je pokazala svoju visoku učinkovitost. Ima pristupačnu cijenu. Ne brkajte Ketonal s Ketorolom! Potonji je kontraindiciran mačkama, jer dovodi do krvarenja u želucu. Mnoge tablete protiv bolova za ljude nisu prikladne za mačke. Ilegalni lijekovi uključuju: analgin, aspirin, paracetamol. Također, preparati za pse nisu uvijek prikladni za mačke. Stoga, prilikom odabira takve terapije, uvijek se trebate posavjetovati sa svojim veterinarom.

Pogledajte video: Top 5 - Znakovi Koje Vam Macka Daje (Prosinac 2019).

Loading...