Kako dati Microlax mački?

Poremećaji u probavnom traktu vrlo su opasni za mačke. Osobito, zbog konstipacije, toksini se mogu akumulirati u tijelu životinje, a izmet stvara pritisak na unutarnje organe i time narušava njihov rad. Je li moguće koristiti Microlax za mačke kako bi napravili klistir i riješili se zatvor? Je li opasno za životinju, jer je lijek namijenjen ljudima? Koja će doza biti optimalna za odraslu mačku ili mačića? Odgovore na sva ova pitanja dobit ćete u našem članku.

Mogu li koristiti Microlax za zatvor kod mačaka?

Microlax je lijek koji se već duže vrijeme uspješno koristi za liječenje opstipacije kod ljudi. U pravilu ne uzrokuje nuspojave. To je zbog činjenice da lijek ne apsorbira tijelo i ne apsorbira stijenke crijeva, stoga je učinak na metaboličke i metaboličke procese praktički isključen. Zato neki catnipers i veterinari koriste ovaj lijek umjesto takvog klasičnog lijeka protiv klistira kao tekući parafin.

Ovaj izbor stručnjaka rezultat je sljedećih razloga:

  • Microlax, za razliku od klasičnih sredstava koja se koriste za klizme za mačke, ne samo da ublažava bol, omotava i podmazuje crijevnu stijenku, već također potiče organe gastrointestinalnog trakta da rade na način da ubrza proces izlučivanja izmeta iz tijela.
  • Djelovanje lijeka javlja se mnogo brže nego kod upotrebe vazelina. To je zbog njegovog laksativnog učinka.

Kao što vidite, klistir Microlax za mačke apsolutno je siguran i učinkovit. Nažalost, mnogi stručnjaci nisu svjesni ovog alata. Njegova uporaba nije uobičajena zbog relativno visoke cijene lijeka.

Doziranje i način primjene

Mikroklizatori Microlax namijenjeni su ljudima, stoga u uputama nećete pronaći upute o doziranju lijeka za životinje. Bit će potrebno neovisno odrediti dozu lijeka. Doziranje Microlaxa mački ovisi o dobi životinje, njegovoj veličini i karakteristikama određenog kliničkog slučaja.:

  • Ako govorimo o odrasloj životinji težine 3-5 kg, tada trebate koristiti dozu namijenjenu djeci (pola cijevi).
  • Lijek se može koristiti i za liječenje mačića. Za novorođenčad Microlax se ne preporučuje. Težina mačića treba biti 300 grama ili više. Doziranje je 0,2-0,4 ml. Da biste to učinili, bolje je koristiti špricu.

Mačke su izrazito negativne prema klistirima. Ovo je za životinje puno stresa. Tijekom postupka važno je svesti na najmanju moguću mjeru učinak ovog negativnog faktora na životinju. Pokušajte utješiti mačku, razgovarati s njom. Podrška vlasnika je vrlo važna za životinju!

Najbolje je da dvije osobe naprave klistir za mačku. Vrlo je teško provesti takav postupak sam: mačka će pokušati izbiti i pobjeći ili čak ugristi i ogrebati se.

Aktualno za mnoge vlasnike je pitanje: "Je li moguće koristiti Microlax za liječenje steriliziranih mačaka?" Nažalost, na to pitanje nema definitivnog odgovora, budući da učinak lijeka na mačke nije proučen. Postoji mogućnost da umjetni pokušaji uzrokovani lijekom mogu naštetiti mački koja je prethodno sterilizirana. Na temelju tih razmatranja, nepoželjno je davati Microlax mački nakon sterilizacije. Međutim, u svakom slučaju, posljednja riječ ostaje na stručnjaku. Samo liječnik treba odlučiti koji će lijek koristiti za liječenje mačke.

Loading...