Kapi od buva za mačke - Barovi

Lijek u obliku kapi Bars Forte namijenjen je liječenju dlake mačaka ili mačaka kako bi se izbjegla pojava štetnih insekata poput krpelja i buva. Ovo je vrlo učinkovit alat koji sadrži veliki broj tvari koje mogu ubiti insekte i imati insekticaricidni učinak. Istovremeno, pozitivna poanta je da mačka ili mačka uopće neće patiti od kapi, ako se poštuju sve preporuke. Upute za uporabu kapi Bars forte za mačke nalazi se u kutiji.

Lijek je dostupan i mačkama i psima u obliku spreja, a tu je i Bars forte za mačiće starije od deset tjedana.

Prednosti

 • Tvar je u stanju zaštititi životinju od opasnih krpelja i insekata u periodu od nekoliko mjeseci.
 • Bras Forte istrebljuje ne samo insekte, već i njihove ličinke i jaja.
 • Ima odbojne kvalitete, pa stoga doprinosi odbijanju štetočina.
 • Učinkovito pomaže izbjeći bolesti koje uzrokuju krpelje i buve.

Komponente i priroda akcije

Bars Forte sadrži diflubenzuron, fipronil, kao i eterično ulje. Bars forte ima pojačanu insekto-akaricidnu aktivnost u odnosu na spolno zreli stupanj razvoja buva, ličinki i svih jednih ušiju. Proizvodi odvraćajući učinak.

Nakon što kapljice padnu na kožu, diflubenzuron i fipronil neće prodrijeti u cirkulacijski sustav, već će se akumulirati u epidermi, dlaci, pa čak i u lojnim žlijezdama mačke ili mačke. Na taj način osigurat će se dugoročni insektokaricidni učinak.

Fipronil je u stanju destabilizirati kretanje živčanih impulsa, a to će dovesti do paralize i naknadne smrti štetnih krpelja. Regulator rasta štetočina mijenja sintezu himina, pa je time narušen njihov životni ciklus.

Svjedočenje

Vlasnik mačke može kupiti lijek Bars Forte i koristiti ga za liječenje ili preventivne mjere protiv pojave ušiju, buva ili ušiju. A također se tvar dobro nosi s svrbežnim kožnim bolestima i štetnim iksodidnim krpeljima.

Kontraindikacije

 • Ni u kojem slučaju ne smijete koristiti kapi ako je mačka u tijeku trudnoće ili hranjenja mačića.
 • Ako je mačka nedavno pretrpjela zaraznu bolest i trenutno se samo oporavlja, Bars Forte se ne smije koristiti, jer se mačka još nije potpuno oporavila.
 • Ne možete se nositi s kapi mačića koji još nije navršio deset tjedana starosti.

Doziranje i primjena

Bars Forte nanosi se kap po kap na suhu površinu kože mačke ili mačke u skladu s uputama. Trajanje zaštite od insekata traje otprilike 1 i 2 mjeseca. Kapi se moraju nanositi na mjesta koja teško ližu.

Minimalna doza je 0,1 ml po kilogramu tjelesne težine mačke ili mačke.

Prije nego što kupite Bars Forte, svakako biste trebali saznati masu i vrstu mačke, jer će izbor pipete koja odabere pravi iznos prilikom kupnje ovisiti o ovim pokazateljima.

 • Na mačkama težine do 1 kilogram potrebno je nanijeti samo dvije kapi. Bit će 0,5 ml.
 • Životinja težina od 1 do 3 kilograma mora se liječiti sa šest kapi.
 • Ako je težina od 3 do 10 kg, tada morate cijeloj pipeti davati mačji kapi Bars Forte-a.

Ponovna prerada provodi se isključivo prema indikacijama, ali, trebali biste znati da ne više od 1 puta u jednom mjesecu. Kako bi spriječili sekundarnu infekciju, mačke trebaju zamijeniti leglo ili ih tretirati insekticidima. Da biste uništili iksodidni krpelj pričvršćen na kožu, jednu kap treba nanijeti na štetnika i na mjesto gdje je bio pričvršćen. Ako nakon 30 minuta krpelj ne padne sam od sebe, onda ga treba pažljivo ukloniti pincetom, a zatim uništiti.

Zabranjeno je oprati mačku dva dana nakon primjene lijeka Bars Forte, kao i nositi kapi na ranjenu ili mokru kožu.

Nuspojave

U slučaju da se kapljice Bars Forte za mačke nanose točno prema uputama, tada ne bi trebalo biti nuspojava i negativnih svojstava, Ali ako primijetite da je mačka izgubila apetit, primijetili su se lakriminacije, nekontrolirano lučenje sline ili mučnina, onda to može značiti da je došlo do predoziranja ili da životinja ima netoleranciju na nekoga tko koristi drogu. U tom slučaju morate ga odmah odvesti veterinaru.

Opis osobne sigurnosti

 • U slučaju da su kapljice pale na sluznicu ili kožu osobe, ovo mjesto trebate odmah obrisati sapunom i isprati toplom mlazom vode.
 • Dan nakon primjene Bars Forte, ne možete pogriješiti životinju.
 • Nemojte pustiti dijete nekoliko dana nakon izravnog liječenja ovim lijekom.

Skladištenje

Kapi za mačke protiv buva dostupne su u zatvorenoj tvorničkoj posudi koja štiti tekućinu od vlage i svjetlosti. Čuvar se mora nalaziti isključivo u ovom okviru u pretincima nedostupnim za životinje i djecu. Ni u kojem slučaju ne smijete lijek Bars stavljati u blizinu hrane i hrane za životinje. Optimalna temperatura za skladištenje je od 0 do 30 stupnjeva.

Pogledajte video: Frontline - pravilno korištenje spot on preparata protiv buha i krpellja (Ožujak 2020).

Loading...