Popis super premium vlažne mačje hrane

S vlasnicima kućnih ljubimaca gotova hrana dobiva sve veću popularnost. S obzirom na užurban raspored, ljudima je lakše otvoriti paket hrane i sipati ga u zdjelu, nego satima stajati za štednjakom pripremajući hranu za kućnog ljubimca. Industrijski proizvođači proizvode i krokete za mačke i konzerviranu hranu, među kojima je bolje odabrati mokru premium hranu za mačke. Dakle, krenimo redom.

Proizvodi za kućne ljubimce su klasificirani:

 • Ekonomija. Jeftin i niskokvalitetni proizvod;
 • Premium. Ekonomičniji zbog prisutnosti niskog postotka prirodnih sastojaka;
 • Super premium. Visokokvalitetni proizvod s prirodnim sastavom, ali po visokoj cijeni;
 • Holistički. Specijalizirana hrana najvišeg kvaliteta s visokom cijenom;

Kućni ljubimci su vrlo izbirljivi i možda ne jedu konzerviranu hranu za premium mačke, u ovom slučaju je bolje prebaciti se na super premium proizvod. Internet je prepun reklama, uključujući reklame za proizvode za mačke i mačke, ali veterinar može savjetovati zaista dobar proizvod.

Prije nego što kupite konzerviranu hranu za vašeg kućnog ljubimca, trebali biste pažljivo proučiti od čega se proizvod sastoji. I u ovom ćemo članku razmotriti ocjenu proizvoda za mačke na temelju sastava robe i pregleda kupaca.

Za i protiv mokre hrane

Proizvođači proizvode vlažnu hranu u različitim oblicima. No, nije toliko važno za što se hrana prodaje, u svakom slučaju ima praktički iste prednosti i nedostatke

 • Visok sadržaj vlage. Vrlo je prikladno posebno za one čiji ljubimac ne voli vodu.
 • Raznolikost prehrane. Ogromna linija različitih okusa omogućit će vam da se prebacite na drugačiji ukus ako vam je prethodni dosadan.
 • Kvrgavost. U osnovi se mokra hrana proizvodi u serijama, što uvelike olakšava hranjenje.
 • Prirodnost. Tekstura je što je moguće bliža prirodnoj prehrani životinje.

Ali, kao i svaki proizvod, vlažna hrana za mačke i mačke ima nedostatke

 • Cijena. Za razliku od suhe hrane, cijena konzervirane hrane je veća.
 • Nije dobro za mačje zube. Za razliku od suhog proizvoda koji čisti mačje zube od kamena.
 • Kratki rok trajanja. Otvorena hrana čuva se ne više od jednog dana, nakon čega gubi ne samo okus, već i korisna svojstva.

Popis vlažnih feedova

Jednom kada su u trgovini svi se suoče s izborom hrane, koju marku je bolje kupiti. Svaki proizvod ima svoj sastav, pakiranje i marku, ali kako odabrati najbolje. Glavna razlika između dobre stočne hrane bit će visoka cijena jer je na tržištu primjenjiv princip cijene i kvalitete. Evo ocjene mokre hrane:

 • Almo Natur - proizvođač Italija, Sastav uključuje životinjski protein piletine i tune, ukupno 28%. Izvor ugljikohidrata je riža. Vitaminski kompleks predstavlja mrkva i riblje ulje.
 • Akana - proizvođač Kanada, Životinjski protein predstavljen je govedinom piletinom i puretinom. Ugljikohidrati u sastavu predstavljaju žitarice i krumpir. Vitaminski kompleks sastoji se od jabuka, brusnica i morskih algi.
 • Bozita - proizvođač Švedska, Sastav ukazuje na svježi losos, sušenu ribu, pileći fond, izvor bjelančevina. Povrće, kopar, kvasac čine vitaminski kompleks riže, a kukuruzna brašna izvor je ugljikohidrata.
 • Hills Ideal Balance - američki proizvođač. Pored izvora životinjskih proteina i ugljikohidrata, taurin, fosfor, kalcij i antioksidanti potrebni su za održavanje normalnog funkcioniranja kućnog ljubimca.
 • Pro Plan - proizvođač Rusija, Sastav označava do 40% životinjskih proteina. Izvor ugljikohidrata u ovom proizvodu su riža, pšenica i žitarice. Vitaminski kompleks, minerali i probiotici.
 • Royal Kanin - proizvođač Rusija, Osnova životinjskih proteina je dehidrirano meso peradi. Izvor ugljikohidrata su riža i pšenica. Vitaminski kompleks zastupljen je ribljim uljem, kvascem, ekstraktom nevena i još mnogo toga.
 • Sheba - proizvođač Tajlanda, Prisutnost životinjskih proteina u navedenom sastavu je perad, riba ili govedina. Ugljikohidrati se osiguravaju rižom koja je znatno bolja od žitarica. U sastavu su također navedeni vitamini i minerali.
 • Petritna priroda - sastav sadrži samo prirodne komponente, visok sadržaj životinjskih proteina. Veliki asortiman okusa, visok sadržaj vitamina i minerala. Također, prednosti će biti i relativno niska cijena.
 • Brit care - proizvođač Češka, Izvor proteina su samo prirodni sastojci. Također, sastav ne sadrži boje i kemijske aditive. Jedini negativan, proizvod sadrži alergene.
 • Yams - američki proizvođač, Proizvod sadrži samo prirodne sastojke, ali životinjski protein predstavljen je iz uzgajanja mesa. Nije savršeno uravnotežen i nije pogodan za kontinuiranu upotrebu. Ali u isto vrijeme, stočna hrana je mnogo jeftinija od ostalih super premium proizvoda.

Ova ocjena prikazuje mokru hranu za mačke super premium razreda. Proizvodi su raspoređeni slabije kvalitete. Bilo koja vrsta hrane na popisu ima različite dobne skupine, što je vrlo povoljno ako imate mačića kod kuće.

Konzervirana hrana za mačke i mačke premium i super premium klase ima ogroman izbor ukusa, tako da je lako odabrati okus koji će se svidjeti vašoj mački. Također, među proizvodima konzervirane hrane nalazi se hrana za sterilizirane i katedrirane životinje.

Čak i ako hranite vašeg ljubimca suhom hranom, onda ne zaboravite na mokru hranu. Oni su što bliže prirodnoj prehrani, a životinje su mnogo spremnije da ih pojedu.

Zaključak

Ispitajući sve pozitivne i negativne strane vlažne hrane za kućne ljubimce, sigurno je reći da ih trebate dodati u mačju prehranu. Lakše je davati lijek životinjama s konzerviranom hranom, samo dodajte tabletu usitnjenu u prah ili lijek kapljejte. Mačka je puno spremnija jesti lijekove s hranom i neće morati prisiljavati mačku da "gurne" tabletu u usta.

Mokra hrana također sadrži isključivo svježe sastojke i zato se otvorena ambalaža ne može čuvati dulje od jednog dana, Još jedna prednost konzervirane hrane je ta što možete razmotriti komade ili sastojke vlakana, bilo da se radi o mesu ili komadima povrća. Također, konzervirana hrana je što je moguće bliža prirodnoj prehrani mačke, što olakšava probavu i asimilaciju tvari. Treba napomenuti da se mokra hrana obično pakuje u šaržama, što olakšava hranjenje i uklanja brige zbog ispravnog doziranja vitamina i minerala u prehrani kućnog ljubimca.

Manji nedostatak mokre hrane je cijena koja je zbog svježih sastojaka veća od suhe hrane i roka trajanja, jer se zbog istih svježih sastojaka mokra hrana skladišti mnogo manje od suhe. Posljednjim nedostatkom konzervirane hrane može se smatrati nedostatak prevencije vinskog kamena u životinji, ali to se nadoknađuje dijelom suhe hrane. Iz ovoga proizlazi da konzerviranu hranu i krokete za mačke i mačke treba davati zajedno.

Tako će vaš ljubimac dobiti ne samo dobru i hranljivu prehranu, već i hranu koja će biti obogaćena vitaminima, mineralima i elementima u tragovima potrebnim za pravilan rast i razvoj.

Loading...