Je li moguće hraniti mačku samo suhom hranom?

Među vlasnicima mačaka postoji veliki broj mitova o opasnosti od suhog tipa hranjenja. Prije nego što odaberete čime ćete hraniti vašeg ljubimca, trebali biste temeljito proučiti sve informacije o suhoj hrani za kućne ljubimce. Tada će s povjerenjem biti moguće odgovoriti na pitanje - je li moguće hraniti mačku samo suhom hranom.

Dijeta koja uključuje samo suhu hranu

Ako vlasnik prilikom odabira suhe hrane za svoju mačku daje prednost kvalitetnom skupocjenom proizvođaču, tada je moguće hraniti se samo jednom vrstom hrane. Takvi proizvodi sadrže sve tvari potrebne za mačje tijelo, uključujući bjelančevine, masti, ugljikohidrate, vitamine i minerale.

Prilikom sastavljanja prehrane koja se temelji na "sušenju" ne preporučuje se hraniti mačku nečim drugim. Budući da se vrste hrane pri hranjenju suhom hranom i, na primjer, mesom, kojom je vlasnik odlučio maziti mačku, razlikuju, životinjsko se tijelo mora mijenjati iz jedne vrste u drugu. Ako se takav postupak događa često, mačji će probavni sustav biti vrlo težak i doći će do preopterećenja.

Također, s bilo kojim aditivima prirodne hrane, poremetit će se ravnoteža korisnih za tijelo. Nastat će gužva, jer kvalitetna mačja hrana već sadrži sve potrebne tvari. No usprkos tome, neki uzgajivači koriste mješovitu vrstu hrane, uključujući i sušenu i prirodnu.

Ako slijedite preporuke veterinara, tada morate mačku hraniti odabranom vrstom hrane. A ako se suši, onda je trebate pravilno koristiti, tj. hranite mačića samo suhom hranom.

Kako hraniti vašeg ljubimca suhom hranom

Postoji nekoliko pravila kojih se morate pridržavati prilikom hranjenja sušilicom..

  • Prelazak na suhu vrstu hrane započinje izborom hrane. Preporučuje se da prema izboru hrane za životinje postupate što odgovornije, jer će zdravlje ovog kućnog ljubimca ovisiti o ovom izboru. Sastav jeftinih niskokvalitetnih proizvoda uključuje razne okuse, pojačivače, boje, začine, poput soli, šećera, papra, škroba. A osnova takve hrane je često otpad iz proizvodnje mesa. Najbolje je odabrati vrhunsku profesionalnu suhu hranu za kućne ljubimce.
  • Prilikom odabira jednog od visokokvalitetnih proizvođača potrebno je uzeti u obzir ne samo sastav, već i pojedinačne karakteristike mačke, na primjer, ako je kućni ljubimac već u dobi ili vlasnik očekuje nadopunu u obitelji mačaka. Preporučljivo je obratiti pažnju na preglede odabranih proizvoda i reakciju životinje na kupljenu hranu.
  • Nakon što je donesen izbor u korist jednog od feedova, možete pokušati prvi put liječiti mačku novom hranom. Ako su vlasnik i njegov kućni ljubimac zadovoljni svime, tada biste trebali zapamtiti da dvije vrste hranjenja ne možete miješati, čak i ako dajete različitu hranu u različito doba dana.
  • Također, ni u kojem slučaju ne smijete miješati sušenje različitih marki. Odvojena vrsta hrane ima određene karakteristike, na temelju kojih će funkcionirati probavni sustav. Štoviše, ne preporučuje se miješati nekoliko vrsta hrane u jednom obroku.
  • Veterinarski stručnjaci ne preporučuju vašem ljubimcu davati suhu, vlažnu hranu, na primjer, konzerviranu hranu. Preporučljivo je hraniti samo suhu mačju hranu.
  • Ako kućni ljubimac ima problema sa zubima, prebrzo poje sušilicu, a da je čak i ne žvače, kućni ljubimac ne prima odgovarajuću količinu tekućine, tada je mački potrebno dati sučnu hranu mačku. Za proizvodnju takve hrane bit će potrebna kuhana voda, ohlađena na temperaturu koja ne prelazi 60 Celzijevih stupnjeva. Nahranu je potrebno napuniti takvom vodom tako da je u potpunosti prekriva. Nakon četvrt sata krekeri nabubre.
  • Ne biste trebali često mijenjati tvrtku čiji se feed kupuje. Može se dogoditi promjena, ali ako je stari oblik hrane prilično ugodan i za mačku i za vlasnika, to nije preporučljivo.
  • Važno je zapamtiti da je sa suhom vrstom hrane malom prijatelju potrebno dati dovoljnu količinu tekućine. Oko 50 ml vode padne na 50 g hrane.

U zaključku

Prijelaz na suhu hranu trebao bi se dogoditi postupno, u roku od 7-14 dana, Za sastavljanje pojedinačne prehrane za prijelaz s jedne vrste hrane na drugu preporučuje se konzultirati veterinara.

Za uravnoteženu probavu kućnog ljubimca preporučuje se trenirati mačku isključivo na suhu hranu. Ovu vrstu hrane preporučuje većina veterinara i ima nekoliko prednosti. Proračunski trošak jedan je od njih. Čak i kupnja najskuplje elitne hrane bit će jeftinija od trošenja na meso raznih vrsta, žitarice i druge proizvode. Važno je zapamtiti da je nepoželjno koristiti više vrsta hranjenja istovremeno, a mački je potrebna određena količina tekućine. Također morate slijediti pravila izbora i hranjenja, kako bi ljubimac bio zdrav i sretan.

Pogledajte video: Koja Je Najgora Hrana Za Štence? Izbjegnite Opasnu Hranu Za Štence (Veljača 2020).

Loading...