Kako nahraniti mačića?

Nabava mačića odgovorna je stvar za odrastanje zdrave i lijepe mačke, potrebno mu je osigurati najbolje uvjete, ali posebno je važna pravilna prehrana. Budući da je krajnje nepoželjno prebacivanje s jedne vrste na drugu, odmah je važno odlučiti kojom hranom je mače najbolje nahraniti: prirodnom ili spremnom (potonja može biti suha ili mokra).

Prije svega, izračunajte snagu. Daleko ne može svatko pripremiti prirodna jela za životinju, jer to zahtijeva posebno znanje (ili redovite konzultacije s veterinarom). Ako su vlasnici sigurni i spremni biti odgovorni za pružanje mačiću svih korisnih vitamina i minerala, tada je prirodna prehrana izbor za njih.

Međutim, ako postoji dvojba, tada biste trebali obratiti pozornost na gotov feed. I ovdje je opet izbor - uzimati suhu ili konzerviranu hranu? Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke, tako da trebate odlučiti čime ćete hraniti mačića.

Suha opcija - strahovi nisu opravdani

Moram reći da mnogi vlasnici malih kućnih ljubimaca smatraju da je to čisto ili, ako želite, koncentrirano zlo. Međutim, takvo je mišljenje ispravno samo ako je riječ o jeftinom proizvodu. Kvalitetna suha hrana ima brojne prednosti:

  • ne gubi svoje kvalitete, čak i ako dugo leži u posudi;
  • dobro čuva vitamine - tome doprinosi tehnologija proizvodnje;
  • probavne bakterije koje prekrivaju granule brinu se za osjetljiv mačji stomak od rane dobi;
  • ekonomično je - čak i ako mačića hranite nekoliko puta dnevno, dovoljno hrane na duže vrijeme.

Moram reći da je suha hrana glavna opcija koju uzgajivači radije uključuju u prehranu mačića.

Mokra hrana - pauci i konzervirana hrana

Konzervirana hrana bio je prvi pokušaj da se hrana učini zgodnom i u potpunosti udovolji svim zahtjevima uravnotežene prehrane, a nije ju bilo teško nahraniti. Pakiraju se u limenku. Kod pauka jedina razlika od njih je pakiranje. Prodaju se u foliji ili polietilenu.

Ova hrana je bolja za hranjenje mačića koji malo pije - takvim je kućnim ljubimcima teško usaditi naviku da piju puno vode, čak i kad odrastu.

Prilikom posluživanja postoji obvezno pravilo - zagrijati na sobnu temperaturu, ne možete odmah dati iz hladnjaka. Takvu hranu ne možete pohraniti posebno dugo: nakon otvaranja prikladna je samo dva dana.

Tri razreda - koji odabrati?

Postoje tri klase sorti stočne hrane: ekonomska, premijska i srednja. Prvo se morate napustiti odmah ako želite dobiti zdravog i dugovječnog ljubimca. Drugi, u principu, nije tako loš kao što bi možda izgledalo, ima prilično uravnotežene hranjive tvari, ali možda nije pogodan za mačke sa slabim imunitetom.

Ako dajete prednost hranjenju mačića suhom hranom, onda to mora biti vrhunsko: stručnjaci rade na razvoju takve prehrane, u njoj je sve uravnoteženo doslovno na miligram. Ako je mačić vrlo slab ili posebno vrijedan, tada postoji super premium hrana i inovativne holističke linije koje su razvili mačji nutricionisti.

Neke savjete

Da bi vaš ljubimac bio zdrav i sretan, trebate odabrati pravu hranu, kao i jela. Keramika bi bila idealna.

Važno je slijediti preporuke koliko puta dnevno nahraniti dijete. ako se pravilno napravi, porast će, ali neće se udebljati izvan svake mjere.

Još jedan važan savjet: ako se odabere suha hrana, mače pije hranu tri puta. Inače je probava takve prehrane vrlo teška i doći će do zdravstvenih problema.

Pogledajte video: Hranjenje mačića velika subota 00h : (Veljača 2020).

Loading...