Kako odbiti mačku iz Whiskasa?

Potpuna prehrana koju mačka prima osigurava dobro zdravlje i pomaže u sprečavanju mnogih problema s njom. Hrana koja spada u proračunsku klasu, i meka i suha, nije kvalitetna i ne može biti glavni obroci za mačku. U slučaju da se mačka iz nekog razloga ispostavila na Wiskasa, mora ga se odbiti od takve neuhranjenosti i prebaciti na punokrvnu. Visokokvalitetne gotove hrane zbog vrlo visokih troškova mogu si priuštiti jedinice, i zato su, najčešće, kućni ljubimci navikli na običnu prirodnu hranu. Veterinari i vlasnici kućnih ljubimaca koji su se susreli sa sličnim problemom mogu detaljno odgovoriti na pitanje kako odbiti mačku iz Wiskasa.

Zašto je teško odbiti

Shvatajući potrebu da svoju mačku prebaci na uobičajenu prehranu, vlasnik se često susreće s poteškoćama, jer je oduzimanje mačke iz Wiskasa uvijek težak proces. To nije zbog činjenice da životinja ne poznaje drugu hranu i zato je ne doživljava kao nešto jestivo. Ne žalite se na tvrdoglavost mačke. Cijeli problem je prisutnost u hranidbi budžeta, uključujući Wiskas, posebnih aditiva koji će im pružiti atraktivan okus i aromu. Mačka se navikne na njih kao na drogu i zbog toga nije spremna normalno jesti.

Ovisnost ne dolazi od jednog posluživanja. Kad se Viskas daje nekoliko puta godišnje zbog činjenice da vlasnik mora raditi na jedan dan, mačka se neće imati vremena naviknuti na hranu i neće se razboljeti od sve kemije koju posjeduje. Ako hranite vašeg ljubimca Whiskasom stalno ili često, tada se ništa dobro ne može očekivati, a osim što ćete se naviknuti na njega, uskoro će se pojaviti ozbiljne bolesti crijeva, jetre i bubrega.

Kako odbiti

Navikli na umjetnu mačju hranu, mačku možete uspješno odbiti od nje koristeći jednu od nekoliko dokazanih metoda..

  • radikalan, Ova metoda je primjenjiva samo na zdrave životinje, jer ako mačka ima zdravstvenih problema, stres zbog nagle promjene hrane neće dovesti do ničega dobrog. Ovom metodom sintetička hrana se jednostavno eliminira odjednom, a prirodna hrana se stavlja u zdjelu. Vlasnik bi trebao biti čvrst i ne podnijeti žalosnu meavu mačke koja može u potpunosti odbiti hranu za 5-7 dana. Postepeno će se pomiriti s činjenicom da nema uobičajene hrane i počet će jesti ono što mu daju.
  • glatko, Ovom metodom malo se prirodne hrane miješa u uobičajenu hranu. Postupno se njegov volumen povećava sve dok Wiskas ne bude potpuno zamijenjen. Proces obično traje do 1 mjeseca. U početku je povoljnije naviknuti uvođenje kuhanog mesa, na kockice, jer se lakše prerušiti u sintetičku hranu.

Pri promjeni prehrane nije rijetkost da mačka ima proljev ili zatvor, što je normalna reakcija tijela kad započnu davati ljubimcu hranu s punim krumpirom umjesto Whiskasom. Taj je fenomen posebno izražen radikalnom metodom odvikavanja. U slučaju da se probavni problemi ne zaustave u roku od 1 tjedna, morat ćete se posavjetovati sa stručnjakom. Možda će biti potrebno hraniti kućnog ljubimca lijekovima za obnovu crijevne mikroflore, što je Wiskas prekršio.