Mogu li mačići dati viskije

Zbog nedostatka vremena među vlasnicima i stereotipa o njihovoj ideji da mačić ne dobiva sve potrebno od prirodnih proizvoda, gotova suha i meka hrana za životinje stekla je popularnost. Gotovo svi koji prvi put imaju mačića pitaju se je li Whiskas dobar za mačiće kao redovitu prehranu. Takva hrana spada u ekonomsku kategoriju, a time je jasno da se ne može računati na visoku kvalitetu. Nisu sve komponente sastava ove hrane za životinje navedene na ambalaži, pa stoga vlasnik ima lošu predodžbu o tome da jede mačića, što u potpunosti ovisi o njegovoj njezi.

Mišljenje veterinara

Svaki samopoštovani veterinar odmah će reći da je Whiskas za mačiće hrana koja je potpuno neprikladna ne samo za mačića koji je na njemu odgajan, već i za odraslu mačku. Čak i kada mačić primi meke viskije ili vlasnik drobi hranu mačiću i natapa je ako je suha, ta hrana nije pogodna za uzgoj zdrave životinje. U dnevnoj porciji Wiskasa samo 5% vitalnog proteina, a 95% njegova mačića jednostavno ne prima. Također, kemikalije koje se nalaze u ovom gospodarstvu hrane dodatno uzrokuju mnoge zdravstvene probleme, a mačić će se, nažalost, suočiti s bolestima.

Zatvorenici za Wiskas reći će da postoji mnogo primjera gdje mačka godinama jede samo takvu hranu i još je živa, a ne trpi mnogo zbog zdravstvenih problema. Međutim, prvo treba analizirati takve slučajeve. U pravilu se odnose na izgažene mačke, čije tijelo udara svojom jedinstvenom otpornošću na najnegativnije učinke. Zbog toga doista mogu živjeti od loše prehrane bez vidljivih bolesti 5-7 godina, nakon čega će početi patiti od patologija i umrijeti u dobi od oko 9 godina, a da ne prožive 15-20 godina koja su im postavljena.

Dakle, ako vlasnik voli kućnog ljubimca i želi da mačić koji je ušao u njegovu kuću živi pun život bez da pati od bolesti i svakodnevno se raduje, neće štedjeti na svojoj prehrani. Pravi izbor u ovom će slučaju biti u korist skupih gotovih namirnica ekstra klase ili visokokvalitetne prirodne hrane, što je puno jeftinije i korisnije, čak i najbolje gotove hrane. Kad vlasnik slijedi ove preporuke, mačić bilo koje pasmine odgajat će se zdrav.

Relativne zasluge hrane

Hrana je dostupna u dva oblika - suha i mokra, što omogućuje izbor. Istina, prednosti bilo koje hrane u ekonomskoj klasi može pronaći samo vlasnik, ali ne i njegovo mače. Slog reklame u kojem stoji da će „vaša pička kupiti Whiskas“ daleko je od istine. Kad mačić željno jede suhu hranu Wiskas, privlačnost sumnjive hrane za njega povezuje se isključivo s prisustvom niza kemikalija koje izazivaju ovisnost i želje, postoji upravo takva hrana koja je u ljudima slična drogama. Prednosti Whiskas krme, koju ima u očima nekih vlasnika, jesu:

  • lakoća hranjenja - davanje hrane traje 1-2 minute, a mačić ga brzo pojede, što je vrlo zgodno s nedostatkom vremena. Hrana je potpuno spremna, a dovoljno je samo da je stavite na tanjur. Čak će se i malo dijete nositi s takvim zadatkom;
  • nedostatak plijena - vlasnici kojima mačić cijeli dan ostaje sam mogu staviti dio suhe hrane cijeli dan i ne bojati se da će početi truliti, a kućni ljubimac će se otrovati;
  • voljno jedenje hrane - činjenica da mačić voli Whiskas nije povezana s prednostima njegova sastava, već s obiljem kemijskih komponenti privlačnih za životinju.

Niska cijena hrane i, kao rezultat, ušteda troškova za mačku, može privući vlasnika. U stvarnosti, to je samo izgled. Nakon prepričavanja potrošnje hrane, vlasnik će shvatiti da će visokokvalitetno hranjenje prirodnim proizvodima koštati mnogo jeftinije. Pored toga, mačka će biti puna, a ne stalno osjećati, čak i nakon jela, potrebu za njom. Životinja se raduje novoj porciji Wiskasa upravo iz tog razloga, a ne zbog visoke kvalitete proizvoda. Možete uživati ​​u gledanju i, ako želite, preuzeti atraktivan oglas za feedove koji je popraćen glazbom, ali prema njemu biste trebali tretirati trijezno. Što se tiče hrane za životinje, uvijek trebate dobiti stručno mišljenje.

Protiv Whiskasa za mačiće

Nedostaci hrane Wiskas izravno su povezani sa stanjem životinje. Ako ga hranite ovakvom hranom, zdravlje mačića će se narušiti dovoljno brzo. Mačka odrasla u Wiskasu neće moći živjeti punim životom, čak i ako će je u budućnosti prebaciti na visokokvalitetno hranjenje prirodnom hranom. Glavni nedostaci hrane Whiskas, koja mačić neće trpjeti bez posljedica, jesu sljedeći:

  • nekvalitetan sastav koji ne zadovoljava sve mačje potrebe za vitaminima, elementima u tragovima i proteinima - s takvom prehranom životinja se ne može u potpunosti razviti. Čak i ako mačić na prvi pogled dobro raste, prima samo Wiskas kao svoju glavnu hranu, njegovi unutarnji organi nisu pravilno formirani, zbog toga će uskoro početi ozbiljni zdravstveni problemi;
  • provocirajući razvoj urolitijaze zbog povećanja koncentracije mineralnih soli u mokraći - slična pojava nastaje i zbog činjenice da normalno na svakih 100 g hrane koju je pojeo, mačić treba piti 1 čašu vode odmah nakon jela, što je za njega potpuno nemoguće. Tako se mače postupno razboli od urolitijaze od djetinjstva;
  • ovisne kemijske komponente - mačić se navikne na tvari koje ulaze u Wiskas, što ga čini vrlo teško prenijeti na uobičajenu prehranu, koja je nužna za održavanje zdravlja.

Proučavajući nedostatke hrane za mačiće Wiskasa, bilo koji vlasnik shvatit će da, naravno, ne biste trebali odabrati takvu prehranu za vašeg ljubimca. Mačić će odrasti zdravo samo uz dobru prehranu.

Kako dati mačićima viski

Ako mačić jede Whiskas vrlo rijetko, ne više od 1 puta mjesečno, tada se neće dogoditi ništa strašno. Stoga, ako iz nekog razloga mače treba ostaviti na miru više od 12 sati, hranu Whiskas možete koristiti kao jedan obrok, budite sigurni da ljubimcu osigurate dovoljno vode. U takvim će slučajevima hrana biti vrlo zgodna, ali kupiti Wiskas kao poklon ne vrijedi i povremeno; bolje je ako mačić dobije zdraviju prirodnu poslasticu.

Pogledajte video: ZARAZNI PERITONITIS MAČAKA - FIP - DA LI MAČKE MOGU DA UGINU 2 (Veljača 2020).

Loading...