Zašto mačka mije u snu?

Po prvi put kada ima kućnog ljubimca, vlasnik često primjećuje da mačka sanja u snu. To može biti zabrinjavajuće, jer vlasnik obično ovo počne smatrati odstupanjem od norme. U stvarnosti, u ogromnoj većini slučajeva životinja ne treba pomoć, jer je glas samo odgovor na snove, čije je tumačenje sadržaja reakcijom životinje, nažalost, nemoguće. Međutim, u rijetkim slučajevima meowing može biti signal za nelagodu.

Spava li mačka kad meli?

Kućni ljubimci mogu prevariti svog gospodara, pretvarajući se da zdravo spavaju i samo odmaraju, gotovo u potpunosti prekrivajući oči. U takvoj situaciji, ako je mačka odlučila da je vrijeme da privuče svoj dio pozornosti, zahtjev bi se izrazio na sljedeći način: započinje mijati bez otvaranja očiju.

U tom je trenutku osoba potpuno sigurna da njegov prijatelj brzo spava, a mačka može početi hihotirati čak i histerično - baš kao što je to radila u trenucima aktivnosti.

 • Također, nije neuobičajeno da se životinje uspavljuju, a da se potpuno ne zatvore i mogu
 • čuti što se događa okolo, a na to često reagira miran, ne otvaraj kad
 • ovo oko. U ovom slučaju mačka ne mije. Ponekad je čak i meow sličan
 • tutnjava na visokim notama.
 • Naročito se često takvo ponašanje promatra kod mačaka sa slobodnim krpom, kao
 • troše puno energije dok hodaju. U kući se osjećaju kućni ljubimci
 • sigurnosti i ne boje se izraziti svoju prisutnost glasom. Meowing mačke u snu
 • obično povezana sa snovima.

Sanja zbog onoga što meows

Poznato je da mačke mogu sanjati na isti način kao i ljudi. Dobri su ili zli, a vlasniku je teško shvatiti koji su. Ovisno o emocionalnom stanju životinje, u snu vidi vizije mirno ili je aktivna. Događa se da mačka rumeni, ponekad meje u snu, a često se i kreće. Životinja može pomicati šape ili rep. Ne rijetko, osim meoanja, mačka još i šišta. Takva reakcija značit će da u snu trenutno ne može vidjeti ništa dobro. U ovoj situaciji, treba joj pomoć da se probudi.

Ako mačka mirno spava, čak i miče, i usisava joj zrak ili posteljinu, to je pokazatelj da sanja o djetinjstvu kad je sisao majku. Mačka iz takvih snova prima samo zadovoljstvo i ne biste je trebali uznemiriti.

Patologije u kojima meows

U rijetkim slučajevima, kada mačka može mijati noću, to ukazuje na smetnju u njenom zdravlju. Nemirni, mučni noćni vrisak može biti pokazatelj da životinja ima jedan od sljedećih problema:

 • crvi;
 • upala i oteklina uzrokujući bol;
 • mentalni poremećaji.

U svim tim slučajevima vrištanje je prigovor i zahtjev za pomoć koji treba ispuniti. Optimalno je pokazati životinju veterinaru i provesti kompetentno liječenje.

Ako mačka mene u snu, potrebno je otkriti uzrok ove pojave.

Pogledajte video: Jala Brat x Buba Corelli x Rasta - Benga po snijegu Official Video (Listopad 2019).