Mačke za miješano hranjenje

Mačke su mali grabežljivci, u prehrani kojih postoje ptice, mali glodavci, insekti. Iako se mačke smatraju kućnim ljubimcima, njihov se izbornik može klasificirati kao "divlji".

Oblici energetskih mačaka

Postoje tri vrste hrane za mačke, a svaka od njih tvrdi da je puna i uravnotežena. Nemoguće je sigurno odrediti koja će od ovih vrsta biti najprihvatljivija za hranjenje mačke. Mješovita prehrana za mačke treba biti detaljno opisana.

Korist

U opciji "mješovita prehrana mačaka", mačke imaju u sebi prirodne proizvode i pripremljenu industrijsku hranu. Vrste hrane izmjenjuju se u hranjenju, pa se naziva "mješovitom". Ova metoda zahtijeva puno iskustva pri uzgoju mačaka. Pravilno hranjenje - prehrana u kojoj je najveći dio hrane industrijska hrana. Jedna hrana dnevno sastojat će se od prirodne hrane koja sadrži proteine., Ovo nije zamjena za prirodno hranjenje, pa prije nego što počnete miješati sastojke, oni provode temeljito istraživanje kako će životinja reagirati.

Prehrambena ravnoteža

Ta hrana koju proizvodi industrija sadrži čitav kompleks vitamina i minerala potrebnih za potpun razvoj kućnog ljubimca. A takva će prehrana biti opravdana samo ako su suhe i tekuće vrste hrane budu kvalitetne i dobiju odobrenje veterinarske kontrole. Mješovitu prehranu treba koristiti s oprezom kako ne bi ova vrsta prehrane bila štetna za mačje tijelo.

Mačja dobrobit

Za uzgajivače je važno odabrati pravu prehranu za mačke. I u ovom slučaju, mnogi više vole prirodno hranjenje. Morate odabrati vrstu hranjenja od trenutka kada ste mačića doveli u kuću. Najvažnija stvar u prehrani je svježe pripremljena hrana. Ako mačka svoj dio jede s užitkom, zabavna je i razigrana, to znači da životinja uz hranu dobiva sve elemente potrebne za rast i zdravlje.

Normalizacija u ishrani

Vrlo je teško održavati sadržaj kalorija u hrani, morate strogo slijediti potreban dnevni unos vitamina i svih hranjivih tvari dobivenih hranom. Prirodna hrana koju bilo koja mačka i mačka dobiva miješanu hranu može biti sljedeća.:

  • govedina ili perad
  • riba
  • mliječni proizvodi,
  • iznutrice,
  • krema.

Zahtjev mješovite prehrane

Jedan od zahtjeva za uzgajivače sa miješanom prehranom: čista voda i suha hrana. Jednom dnevno možete svom ljubimcu ponuditi jelo od ribe ili mesa. Pazite da ne dobijete previše mesa. Uostalom, industrijska hrana već sadrži ravnotežu u svim elementima u tragovima, mineralima i vitaminima koji su potrebni mački. Ponekad pasmina diktira vrstu hrane, pa velika britanska mačka treba više mesa nego mačka druge elegantne pasmine. No, unatoč svemu tome, uobičajeni dnevni unos mesa ne bi trebao doseći više od 20% ukupne količine sve hrane.

Vitaminski i mineralni dodaci

Uz miješanu prehranu između korištenja industrijske hrane za životinje i prirodne hrane, morate promatrati pauzu od 3 sata. Preporučuje se davati prirodne proizvode navečer, a hranu iz pakiranja ili vrećice stavljati u zdjelu u blizini na cijelu noć. Vitamine i minerale treba dodati samo na pola kako ne bi povećali njihovu dozu, jer su već dodani u industrijsku hranu. Potrebno je zapamtiti jedno opće pravilo koje se mora poštovati za bilo koju vrstu prehrane životinja. Bez dimljenog mesa, kobasica i mesnih okruglica koje se pripremaju za ručak ili večeru ljudi ne bi trebali ući u mačju hranu.

Pogledajte video: Day Trip to Blagaj Dervish House from Mostar, Bosnia and Herzegovina travel vlog (Veljača 2020).

Loading...