Može li mačka piti čaj

Svaka mačka jedinstveno je stvorenje, koje karakterizira individualni karakter i izvorne navike, što može iznenaditi, pa čak i šokirati njegova gospodara. Neki počinju tražiti čaj i piju ga sa zadovoljstvom. Stoga se mogu pojaviti pitanja: je li moguće mački dati čaj? Ako je tako, što treba uzeti u obzir?

Zašto mačka počne piti čaj i je li to moguće

Čaj je jedinstveno piće koje sadrži veliki broj zdravih vitamina i minerala.:

  • tiamin;
  • riboflavin;
  • pantotenska kiselina;
  • askorbinska kiselina;
  • vitamini A, K i E;
  • kofein.

Ako je mačka počela voljeti čajna pića, to ne znači uvijek da joj se sviđa okus. Najvjerojatnije, nedostaju joj sve tvari koje se nalaze u listiću čaja. Stoga, ako mačka pije čaj iz krigle, nema se čega brinuti.

Koji je čaj najbolji za mačke

Kada odgovarate na pitanje je li čaj moguć mačkama, važno je uzeti u obzir neka od ograničenja koja stručnjaci to nameću. Dakle, ako osoba u čašu sipa jako vrući čaj, mačka ne bi trebala ponuditi takvo piće. Prvo se mora ohladiti određena količina pića. Osim toga, ljudi često u čaj stavljaju sljedeće sastojke.:

  • šećer;
  • med;
  • mlijeko;
  • odlicno.

Ako svog ljubimca planirate počastiti pićem, nemojte miješati ove komponente s mačkama u čaju. U najboljem slučaju, životinja ga jednostavno odbija piti. U najgorem slučaju očekujte crijevne poremećaje ili druge poremećaje.

Prema riječima stručnjaka, mačke mogu piti i crni i zeleni čaj. Međutim, posljednje kofeinsko piće sadrži redoslijed više. Stoga je mački mnogo manje potrebno da je pije.

Zasebno, vrijedi razmotriti je li štetno za mačku piti čaj ako je katerirana godišnje. Za razliku od njegove rodbine koja se nije suočila s takvom operacijom, briga o takvoj mački bit će primjetno drugačija, jer izvedena intervencija utječe na sve aspekte njegova života. Stoga se takvim mačkama uopće ne preporučuje piti čaj.

Važno je zapamtiti da nijedno piće ne može zamijeniti redovitu pitku vodu. Stoga, ograničavajući mačku u čaju, vrijedi promatrati koliko tekućine koristi. Ako postoje znakovi dehidracije, treba poduzeti mjere. Prvo morate promatrati navike i sklonosti vašeg ljubimca, a zatim stvoriti uvjete tako da ljubimac ima želju piti. Ako je mačka bolesna, morat će je piti sama, a ako je uzrok bolesti nepoznat, trebali biste se posavjetovati s veterinarom.

Da zaključim: ako vlasnik primijeti da njegova mačka s čajem pije čaj, ne treba se brinuti. U svijetu se primjećuje dovoljan broj takvih slučajeva. No, kada svom ljubimcu nudite jak čaj, vrijedno je razmotriti neke čimbenike. Na primjer, temperatura tekućine, odsutnost aditiva u obliku šećera, meda, mlijeka ili peperminta. Osim toga, štetno je za mačje tijelo piti previše zelenog čaja. Ne kažite kastrirane mačke ovim pićem. I uz sva potrebna ograničenja, ne morate brinuti da li mačka voli piti čaj.

Pogledajte video: PROBAJ DA SE NE NASMIJES !! :DD (Studeni 2019).