Koliko košta uklanjanje kandži mačke

Vlasnici mačaka i mačaka koji su odlučili obaviti oniektomiju svog ljubimca (uklanjanje kandži s zadnjom falanksom prsta) obično se tiču ​​dva pitanja. Prvo - koje su moguće posljedice za kućnog ljubimca? Drugi od njih - koliko košta uklanjanje kandži uopće kod mačaka?

Priprema i postupak oniktomije

Za početak, životinju će prvo trebati odvesti u veterinarsku kliniku na konzultacije. U nekim je institucijama ta usluga besplatna, ali najvjerojatnije ćete morati platiti. Cijena 1 sesije počinje od 50 rubalja. Trošak varira ovisno o regiji i odabranoj klinici.

Približna procjena troškova operacije za mačku "Meke kandže":

 • Konzultacije u veterinarskoj klinici.
 • Kirurgija (uključujući materijale za šavove, anesteziju).
 • Zavojne rane.
 • Boravak u bolnici prva 3 dana nakon amputacije kandži.
 • Kupnja dezinfekcijskih i ljekovitih lijekova koji trebaju liječiti rane.
 • Možda ćete morati kupiti dodatne lijekove protiv bolova kako bi se kućnom ljubimcu olakšao proces rehabilitacije.
 • Posebna hranjiva hrana za vrijeme oporavka.
 • Ovratnik sa silikonskim ovratnikom kako životinja ne bi rastrgala rane.
 • Konzultacija s veterinarom 3-4 dana nakon operacije.
 • Uklanjanje šavova 14.-20. Dana nakon oniktomije.

Kontraindikacije

Na savjetovanju će liječnik poslušati razlog zbog kojeg su vlasnici odlučili obaviti operaciju na svom ljubimcu, ispitati ga i donijeti presudu, a također će vam reći kolika će biti približna cijena uklanjanja kandži s mačke. Postoji niz kontraindikacija u kojima se životinja nikada ne smije operirati kako bi se uklonili kandže.:

 • Zrela ili starost. Mačići i mlade mačke mlađe od 12 mjeseci toleriraju kiruršku intervenciju puno bolje od odraslih mačaka. Zrelijem pojedincu je mnogo teže nositi se s zarastanjem rana i stresom koji doživljava nakon što mu je uskraćena prirodna obrana.
 • Spušten imunitet. U ovom slučaju rane nakon operacije dugo će zarastati i boljeti. Manjak jakog imuniteta može pridonijeti činjenici da je životinja povećana na rizik da uhvati ozbiljnu zaraznu bolest.
 • Za mačke koje redovito posjećuju ulicu. Kandže služe kao prirodna obrana za životinju, bez njih se ne mogu zaštititi od pasa, drugih mačaka i drugih životinja.
 • Kod zaraznih bolesti, nepravilnosti u radu kardiovaskularnog sustava.
 • Ostale pojedinačne pokazatelje, u kojima je za životinju bolje kupiti pandž-kandžu, vršite redovito šišanje kandži ili kupite lažne vinilne kape.

Procijenjeni transakcijski troškovi

U ukupnom trošku, cijena operacije uklanjanja kandži varira od 2 tisuće i više. Jeftinija opcija je uklanjanje mačjih kandži na samo 2 noge. Takav će postupak koštati manje, počevši od 2 tisuće rubalja (iako u provinciji možete pronaći jeftinije opcije). Zasebno ćete morati platiti i opću anesteziju za životinju, kupnju ili najam postoperativnog ovratnika. Nakon operacije, mačka ili mačka morat će obaviti zavoj i liječenje rana, čija je cijena približno 400-500 rubalja.

Isprva se preporučuje kućnog ljubimca smjestiti u bolnicu na nekoliko dana, gdje će mu liječnici pružiti potrebnu njegu i njegu. Cijena bolnice po danu počinje od 100 rubalja. Hranu ćete u nekim slučajevima morati dodatno kupiti.

Za kupnju baktericidne i zacjeljujuće rane potrebno je iz džepa položiti sredstva oko 500 rubalja. Za 3-4 dana mačku ili mačku treba pokazati veterinaru da će to koštati najmanje 50 rubalja. Naziv hranjive hrane prethodno se dogovara s liječnikom.

14-20 dana nakon datuma postupka, vlasnik mora donijeti svom ljubimcu da ukloni ubode (ako se nije upotrijebio šav za upijanje). To može koštati dodatnih nekoliko stotina rubalja.

Ukupno, ako izračunate približni trošak operacije (na temelju 4 noge), dobit ćete iznos od oko 5 tisuća rubalja. Prema pregledima na Internetu, možete shvatiti da se, naravno, u glavnim kliničkim klinikama ta brojka može povećati nekoliko puta.

Pogledajte video: Koje su posledice uklanjanja kandži kod mačaka (Siječanj 2020).

Loading...