Silikonski jastučići za mačke od mačaka

Obožavatelji lepršavih kućnih bića, govorimo o mačkama, moraju se nositi s poderanim tapetama, sofama i ogrebotinama na rukama i nogama. Moderna tehnologija ponudila je izlaz - podmetanje na kandžama za mačke. Silikonske kape, nazvane "protiv ogrebotina", dizajnirane su za zaštitu imovine od ubojstva mačaka, pasa.

Jastučići za kandže - svrha

Silikonske obloge za mačke izumio je veterinar Wexler iz SAD-a. Od tada, meke kape su stekle popularnost ne samo u Americi, već i u drugim zemljama. U našoj zemlji zaštitne kandže kandži izazivaju dosta polemike o prednostima i štetama, ali sve više vlasnika kućnih ljubimaca ih koristi.

Što su lažne kandže za mačke? Izrađeni su od posebnog silikona koji ne sadrži otrovne tvari. Komplet uključuje medicinsko ljepilo koje se brzo suši. Zahvaljujući mekom materijalu, obloge ne predstavljaju opasnost za životinje čak i ako ih mačka gricka i proguta.

Kapice mačjeg kandže mogu se kupiti u trgovini za kućne ljubimce s 20 jastučića. Za 18 kandži priložene dvije rezervne. Kako bi zabavili ukus vlasnika, izdaju se anti ogrebotine različitih boja, Proizvođači su se također pobrinuli za odabir prave veličine kako životinja ne bi osjećala nelagodu. Izraz "čarape" obloga je tri do četiri tjedna. Kako kandže rastu, silikoni se probijaju, kapci gube zaštitnu funkciju.

Industrija proizvodi kapute od kandži za mačke različitih veličina:

 • minimalna veličina XS;
 • veličina S;
 • veličina M;
 • maksimalna veličina L.

Za mačića ili minijaturnog mačića možete kupiti XS obloge minimalne veličine. Treba napomenuti da mali mačići ne trebaju kape, jer njihove još uvijek meke kandže neće nanijeti značajnu štetu.

Veličina S pogodna je za male mačke, a mačke imaju veću vjerojatnost da će kupiti kapu veličine M. Maksimalna veličina L koristi se za velike mačke ili male pse.

Nanesite obloge

Vlasnici krznenih pasa, unatoč svim ljubavi prema njima, neprestano pokušavaju pronaći načine kako se nositi s posljedicama rada mačjih kandži. Mnogi su vlasnici očajni kada nikakav način odvikavanja mačke da podera namještaj ne pomaže. Mačka može ignorirati mačje zavjese, kupljene ili domaće, pomoću zidova, vrata ili namještaja za oštrenje noktiju. Nije uvijek uspješna upotreba sprejnih sprejeva. A praćenje ukaljenih šaljivdžija, posebno ako vlasnici rade, gotovo je nemoguće. Veterinari preporučuju korištenje kapaka za kandže za mačke u sljedećim slučajevima:

 • s mačjom agresivnošću;
 • u kući žive mala djeca;
 • životinja namjerno ignorira kandže, preferira tapecirani namještaj;
 • mačka se penje zavjese, tepihe i odjeću vlasnika, izazivajući tragove.

Isječak kandže ponekad pomaže riješiti problem. Ali neki pojedinci čak i skraćenim kandžama uspijevaju nanijeti štetu predmetima kućanstva.

Tehnologija silikonskih jastučića

Anti-ogrebotine se mogu zalijepiti na prednje šape samo ako životinja samo trlja prednje kandže, a tijekom igara ne koristi stražnje noge, što izaziva ogrebotine. Tada je jedna vrećica dovoljna dva puta.

Postupak za naljepnice naljepnica može se podijeliti u sljedeće korake:

 • uzmite životinju u naručje, posadite, uvjerite;
 • pritisnite jastuk jedne noge tako da se pojave kandže;
 • uzmi jednu kapu i probaj;
 • ako je prevelik, tada se svi jastučići moraju rezati na veličinu kandži;
 • napunite kapu 1/3 ljepilom iz kompleta;
 • stavite na jastučić kandže, pritisnite i držite pet sekundi.

Ponovite postupak za sve kandže na koje su odlučili staviti silikonske kape.

Preporučljivo je nositi isječene kandže. To će produžiti pojam "čarape" jastučići.

Prednosti silikonskih jastučića

Mačka s poklopcima kandži prestat će oštetiti imovinu svojih vlasnika, ogrebati ruke tijekom igre ili "lošeg" raspoloženja. Životinja će čak pokušati da izgrebe namještaj iz navike, ali neće biti traga.

Nakon nekog vremena, nakon stavljanja kapaka, oni dobivaju oblik kandži, što omogućuje mački da se brzo navikne i ne osjeća nelagodu. Mačka (ili mačka) prvi će put pokušati ukloniti zube. A to im se ponekad može dogoditi. Životinja može čak i progutati kapu. Ne brinite, to neće naštetiti životinji i prirodno će izaći.

Za mačku će silikonske kandže s vremenom prestati biti nezgodne, naviknut će se, još će biti zaigrana, ali bez opasnosti ozlijediti vas ili vašu djecu. To je posebno važno ako u kući postoje mala djeca koja se još uvijek ne mogu igrati sa životinjama a da im to ne nanese bol.

Nedostaci protiv ogrebotina

Za vlasnike kućnih ljubimaca upotreba jastučića za mačje kandže ima velike prednosti. I kakve posljedice može prouzrokovati dugotrajno nošenje kapa kod „odjevenih“ životinja? Mnogo ovisi o temperamentu životinje. Neke mačke možda im ne dopuštaju da lijepe ogrebotine, a druge će nakon nekoliko dana zaboraviti na svoje šape.

No, većina mačaka doživljava stres nekoliko dana. Nedostaci uključuju:

 • krhkost;
 • neugodan šum prilikom pomicanja mačke.

Silikonske kapice traju najviše mjesec dana, ali to ima i svoju prednost. Kao lažni nokti kod žena koje je potrebno povremeno ažurirati.

No, najneugodniji nedostatak su zvukovi koji nastaju kada mačka pokušava strugati tvrdu površinu ili trčati po laminatu, parketu. Blago smanjuje buku stavljajući kapke samo na prednje šape.

Rasprava o tome da su naljepnice na kandžama mačaka štetne i opasne ne prestaje. Neki veterinari u svojim pregledima kažu negativan utjecaj uporabe silikonskih čepova na psihu i zdravlje životinja. Ali to mišljenje ne podržavaju svi stručnjaci. Silikonske kandže su puno humanije nego uklanjanje kandži kirurškim putem. Dakle, odluka da li koristiti silikonske jastučiće ili ne ostaje na vlasnicima krznenih kućnih ljubimaca.

Pogledajte video: Praktična žena - Nove vrste pertli (Veljača 2020).

Loading...