Kako staviti hiperaktivnog mačića da spava

Mali mačići koji su im oduzeti od majke imaju problema sa spavanjem. Iako se životinja brzo navikne na novog vlasnika i nedostatak rodbine, teško ga je uspavati noću. Ne postoje jasne upute o tome kako mačića staviti da spava, jer morate odabrati individualni pristup vašem ljubimcu. Forumi sa savjetima onih vlasnika koji su prošli kroz ovo razdoblje moći će vam pomoći.

Aktivne igre

Maloj je zvijeri teško ići u krevet s vlasnicima, jer je ovo najaktivnija dob. Za odraslu životinju često je dovoljno instalirati kuću na više nivoa tako da kućni ljubimac tijekom dana troši energiju. Ali pahuljasti grabežljivci obično su premali za takve dizajne, pa ih ne zanimaju.

Čak i ako tijekom dana mačić pokušava istražiti mačji kut, to nije dovoljno, pa vlasnik mora prije nego što ode u krevet trčati s mačićem, pokazati mu samohodne igračke i tako dalje. Kućni ljubimac mora trčati i skakati najmanje pola sata, tek tada će se dovoljno umoriti. Svakodnevno se aktivna igra mora završiti malom porcijom ohrabrujuće hrane.

Možete gledati posebne videozapise u kojima vlasnici pokušavaju životinju uspavati nakon aktivnih igara. Pregledavanje vas može dovesti do vlastite odluke. Tipično se u obitelji s malom djecom (starijom od 5 godina) mačići brže iscrpljuju, tako da istovremeno možete brzo staviti mačića u krevet i poželjeti djetetu laku noć.

Raspored kutova

Mače će biti lakše zaspati u vlasničkom krevetu, jer je osobi nužan izvor topline. Ali ako ne želite dijeliti krevet sa životinjom, od samog početka mu morate pokazati svoju rokernicu. Ležaljka bi trebala, ako je moguće, biti blizu kreveta, jer vlasnik svojim primjerom pokazuje da noću trebate spavati.

Uz to, mače će se uspavati imitiranjem majčinske prisutnosti. U krevet treba staviti:

  • Nekoliko komada prirodnog krzna, idealno bi trebalo pokriti cijeli vez mačića;
  • Boca tople vode umotana u krpu. Pahuljice mačića često ih ne štite od hladnoće, tako da je mali kućni ljubimac teško zaspati, a toplina boce će riješiti ovaj problem;
  • Budilica zamotana u tkaninu. Otkucavanje budilice mačić uzima za otkucaje majke mačke, pa ga uspava.

Ležaljka bi trebala biti na mjestu gdje će mu biti prikladno doći do SIM kartice s hranom i vodom, kao i ladicom. Tada krzneni grabežljivac neće buditi vlasnika noću zbog njegovih potreba. Dobro je rješenje naučiti mačku da zaspi na rukama, nakon čega je prebaci u krevet.

Osobni primjer

Naučiti mačku da spava noću pomoći će osobni primjer vlasnika. Nakon hranjenja i aktivnih igara, vlasnik se mora prkosno pripremiti za krevet. Naravno, mačke ne peru zube i ne peru šminku prije odlaska u krevet, ali vlasnikovi vlastiti preparati privući će pažnju životinje. Ako svakodnevno ponavljate iste radnje, kućni ljubimac će predvidjeti daljnji razvoj događaja i sam će otići u krevet.

Prvih nekoliko dana vlasnik bi nakon vlastite vježbe trebao mačiću naznačiti njegovo mjesto: ako životinja spava u krevetu - ponesite ga sa sobom, ako ima svoje mjesto - odnesite ga tamo. Mačku je teško naviknuti na njezin krevet, pa bilo koja pokušaja ljubimca da legne na nju u bilo koje doba dana treba biti ohrabrena hranom, pažnjom i ljubavlju.

Postavljanje mačića da spava u nepoznatom kauču može biti problematično. Ako odbije spavati na mjestu koje vam treba, pokušajte promijeniti navlaku na njoj. Možda životinja ne voli miris ili prljavštinu u staroj rukavici. Pokušajte tamo staviti svoju omiljenu igračku za kućne ljubimce. Međutim, ni u kojem slučaju nemojte pretući dijete zbog neposlušnosti, to ima suprotan učinak i mačić više neće ići u krevet.

Možete brzo trenirati životinju da noću ide u krevet. Ni sami nećete vjerovati kad shvatite da je prije godinu dana bilo problema s tim, a sada gotovo odrasla životinja željno spava cijelu noć.

Pogledajte video: HRČAK, JESAM LI LJUBIMAC ZA VAŠ DOM. (Studeni 2019).

Loading...