Fotografija Maine Coon bijele boje

Maine Coon jedan je od najistaknutijih predstavnika domaćih mačaka. Pasmina i dalje drži vodeću poziciju među ljubiteljima mačaka. Ovaj članak će raspravljati o bojama ove pasmine, među kojima, bijeli Maine Coon zaslužuje posebnu pažnju. Također će se dati preporuke o njezi premaza i očuvanju boje.

Opći opis pasmine

Maine Coon (Mine Coon), drevna je pasmina mačaka koja je do nas došla iz Amerike. Maine Coons cijenjeni su zbog svog elegantnog kaputa, velike veličine i rese na ušima. Osim toga, Maine Coon ima izvrstan karakter i dobro zdravlje.

Unatoč obilju boja, samo su "divlji" u početku bili prepoznati kao rodovnici. Kasnije su zahvaljujući uzgoju i radu uzgajivača uzgajane i prepoznate druge boje.

Među asortimanom rasadnika na prodaju su sljedeće boje:

 • Čvrste boje ili, jednostavnije, monofoni. Tu spadaju: crvena (crvena), plava, crna, bijela i krem.
 • Vrlo širok raspon boja je tabby. Odnosi se na tri glavne opcije boja: pjegavi, mramorni i brusni.
 • Kornjačevine.
 • Srebrna ili dimljena.
 • Bicolor. Kao što smo razumjeli iz imena, to su dvije boje.

Ono što se tiče nedostataka pasmine Maine Coon je cijena po mačiću. Mačići su skupi, a ne mogu si svi priuštiti kupnju rodovske mačke.

Maine Coon

Maine coon mačka ima vrlo rijetku i vrijednu bijelu boju. Čak i ako stvarno želite, takvog mačića je izuzetno teško pronaći. Maine Coon mačić bijele boje zasigurno će koštati više od "divljeg" ili "crvenog".

Često bijeli Maine Coons imaju zlatnu i zelenu boju očiju. Manje uobičajen je Maine Coon s plavim očima. Osim toga, postoje i raznobojne oči, koje se u principu nalaze kod svih bijelih mačaka.

U djetinjstvu, bijeli Maine Cooni mogu susresti mrlje na licu, s godinama nestaju. Međutim, osim ljepote, opasnost se uvijek skriva i u bijelim bojama. Maine Coons, kao i sve bijele mačke, ima gen za gluhoću.

To je osobito uobičajeno među plavookim bijelim Maine Coonima. Ako mačka ima oči različitih boja, tada će najvjerojatnije gluhoća biti jednostrana. Naime, sa strane plavog oka.

Istina, valja napomenuti da se takve "mane" često nalaze među poslovnim uzgajivačima. Uzgajivači kojima je stalo do zdravlja životinja i za njih najvažnije.

Ako je uzgajivač savjestan, nikad neće plesti dva bijela Maine Coona, a u tom slučaju se gen gluhoće manifestira.

Maine Coon njega kose

Mnogi mogu pogrešno vjerovati da se bijeli kaput vrlo lako zaprlja i zahtijeva neke dodatne fizičke i financijske troškove. Međutim, u slučaju Maine Coona ne treba se brinuti.

Dlaka se sama čisti i prljavština ne jede u kosu. Dovoljno je koristiti jednostavnu njegu, kao i svaka mačka.

Što učiniti:

 • Češljajte se tjedno.
 • Okupajte prema potrebi.
 • Ne hranite hranu koja može dati nepoželjnu hladovinu. Za ovaj predmet najbolje je dodatno konzultirati uzgajivača i veterinara.

Osim toga, želim napomenuti da se s Maine Coonsom vuna ne miješa i ne plete. Stoga se ne treba brinuti da će češljanje biti kompliciran proces.

Prehrana za mačke sa svijetlom dlakom

Kod svijetlih nijansi vune važno je promatrati ne samo uravnoteženu prehranu, već i sastav. Uostalom, masa proizvoda sposobna je uništiti snježno bijele ili pepeljaste boje krznenog kaputa.

Ako kućni ljubimac jede proizvodne namirnice, vrijedi obratiti pozornost na njihov sastav, ne bi trebalo biti:

 • Repe, mrkva, morske alge.
 • Jetra. Piletina i govedina ekonomske klase također će obojati dlake životinja.
 • Bakar. Ovaj se element često nalazi u hrani za životinje, a povećana doza može stvoriti žutost.
 • Sve "slatkiše" i vitamine za mačke treba detaljno proučiti za boje i aditive.

Što se tiče prirode proizvoda:

 • Zabranjeno je isto povrće kao u suhom.
 • Tanjuri (jetra, srce) su zabranjeni. Možete zamrznuti govedinu, kuhanu piletinu.
 • Kaša od heljde također treba isključiti.

Kao što je ranije spomenuto, vrlo je važno dobiti pravi savjet od uzgajivača! Hranite vašeg ljubimca točno onako kako je preporučeno. Otkrijte kako je uzgajivač hranio mačića i kako, prije no što je dijete ušlo u vašu kuću. Inače, umjesto snježno bijele mačke, dobit ćete mačku sa žutom nijansom dlake ili žutim mrljama.

Također treba reći da s alergijskim reakcijama mačke često imaju vodene oči. A u snježno bijeloj boji alergije nisu rijetkost.

Stoga, na mjestima povećane vlage (područje oko očiju), kaput će uvijek požutjeti. Najčešće se dogodi da se alergija hrani. Stoga je kod njegovih prvih znakova potrebno konzultirati veterinara i promijeniti način prehrane.

Nadamo se da vam je naš članak bio koristan!

Pogledajte video: Inside the mind of a master procrastinator. Tim Urban (Studeni 2019).

Loading...