Fotografija Maine Coon

Svi koji poznaju Maine Coon mačke cijene ih zbog njihove veličine, veličine i širokog izbora boja. U ovom članku želimo istaknuti takvu boju kao što je crveni Maine Coon.

Što su Maine Coons?

Rodovnički mačići imaju desetak boja, ali uobičajeno je razlikovati nekoliko vrsta, o čemu će biti govora kasnije.

Maine Coon vrste boja:

 • Čvrste boje ili, jednostavnije, obične. Sadrži: crvenu, plavu, crnu, bijelu i krem.
 • Vrlo širok raspon boja je tabby. Podrazumijeva se kao tri glavne mogućnosti bojanja: pjegavi, mramorni i tigrasti.
 • Kornjačevine.
 • Srebrna ili dimljena.
 • Bicolor. Kao što smo razumjeli iz imena, to su dvije boje.

Maine Coon

Crvena boja znači puno vrsta. Svaki od njih zaslužuje pažnju privatno.

Maine Coon Red Smoky

Vrlo zanimljivo bojanje, koje je karakterizirano u Maine Coonsu bojenjem vrha kose u aktivnu boju.

Maine Coon mačka s crvenim dimom nije baš česta. Kosa u osnovi takvih boja je bijela, a vrh je zasićene nijanse. U našem slučaju crveno.

Ovu vrstu bojanja za Maine Coons može se dalje podijeliti u tri vrste: standardni dim (1/2 dlake su obojene crveno), zasjenjene (1/4 crvene boje) i činčile (1/8 crvene). Naravno, najrjeđa vrsta je činčila. Kupiti takvog mačića je rijetkost i sreća.

Maine Coon od crvenog mramora

U ovom slučaju govorimo o crvenim mačkama, pa ističemo crveni mramor. Maine Coon mačka crvena mramorna boja prilično je česta i nije rijetka. Prema tome, prodaja maine Coon mačića ove boje puno i po pristupačnoj cijeni.

Mramorna boja karakterizira glatke mrlje po cijeloj koži kućnog ljubimca. Razvodi u našem slučaju imaju crveni pigment. Pozadina je obično bijela ili srebrna.

Čvrsti crveni Maine Coon

Zapravo, čvrsta boja je obična, čvrsta i bez uzorka. Ali u slučaju Maine Coona, osnovni uzorak boja dopušten je bez svijetlog, izraženog kontrasta.

Boja Maine Coon-a crvena kruta bez znakova crtanja vrlo je rijetka. Takvi mačići su vrijedni njegove težine u zlatu, No, prisutnost malog crteža neće pokvariti mačku i ni na koji način neće utjecati na njene podatke o rodovnici.

Bicolor maine coon

Bicolor je vrlo rasprostranjen među bojama mnogih pasmina. Maine Coon nije bio izuzetak.

Ova vrsta boje se također naziva "s bijelom". To su glavne dvije boje. U našem slučaju je bijela i crvena. Omjer ovih boja idealno bi trebao biti 1: 1.

Vrste dvoboja:

 • Harlequin - velike crvene mrlje na bijeloj boji.
 • Medaljon je bijela mrlja na prsima.
 • Rukavice - njihove bijele šape nazivaju se i "čarapama".
 • Van - samo crveni rep i glava, sve ostalo je snježno bijelo.
 • Gumbi - male bijele mrlje po cijelom kaputu.
 • Tuxedo - čarape i medaljoni su u kontrastu s crvenim.

Kornjača Maine Coon

Boja kornjače može biti samostalna ili u kombinaciji s mramorom ili pločicama. Boja kornjačevih korica ima različite veličine mjesta.koje su razbacane po Maine Coonu. Maine Coon s takvim bojanjem može imati mnogo boja. Primarne boje su obično crna i crvena.

Spot maine coon

Paleta boja mrljastih Maine Coons vrlo je opsežna. Suština boje je da na cijelom tijelu mačke postoje isprekidane crte. Takve linije tvore mrlje. Šarene boje mogu se kombinirati s drugim vrstama boja. Na primjer, s tigrom ili mramorom.

Tiger Maine Coon

Tigrova boja, poput mrlje, ima pruge. Samo su pruge čvrste, bez praznina. Shema boja je također široka. Ova vrsta bojanja nije isključiva ili rijetka.

Neprepoznate boje

Nedavno su se počele pojavljivati ​​takozvane otkucane boje. Među ovom pasminom to je neprihvatljivo. Suština boje je da jedna kosa ima različite nijanse iste boje i kao rezultat ne tvori nijednu sliku.

Sijamske boje, čokolada, cimet, zlato, lila u svom čistom obliku ili kao dodatna boja, također neprepoznata. Postoje i vrste rasporeda uzoraka koji ne odgovaraju pedigreu. Životinje s takvim parametrima diskvalificiraju se i nisu dozvoljene na izložbi.

Rezultati

Kao što vidite, mačić s crvenom bojom može imati mnogo opcija u boji. Postoje čak i rasadnici koji su se specijalizirali isključivo za crveni Maine Coons. Na primjer, jedan od tih rasadnika se nalazi u Permu i zove se "REDCOONPERM".

Pogledajte video: STIRI TACKE3 ODDMAREC 2013MAIN COON (Studeni 2019).

Loading...