Koliko Maine Coon pojede

Pravilna i uravnotežena prehrana ključ je zdravlja, dugovječnosti, pravilnog razvoja i dobrog raspoloženja ne samo ljudi, već i životinja. Prava hrana za mačke trebala bi imati optimalan omjer vitamina, minerala, kalorija i budite sigurni da odgovara dobi. Količina hrane također je važna, a danas ćemo shvatiti koliko Maine Coon pojede dnevno i zašto je toliko važno pravilno hraniti domaću mačku.

Kako hraniti Maine Coon?

Prehrana domaće mačke može se podijeliti u tri vrste:

  • hraniti industrijsku proizvodnju
  • hrana izrađena od prirodnih sastojaka
  • mješovita prehrana.

Obradit ćemo svaki zasebno kako bismo razumjeli koji je najbolji za vašeg ljubimca.

Suha hrana za Maine Coon sadrži optimalan omjer vitamina, minerala i elemenata u tragovima koji će pomoći mački da se pravilno razvija. Međutim, treba kupiti kvalitetnu hranu, ali je prilično skupo. Istodobno, rok trajanja otvorene ambalaže je ograničen. Čini se da Maine Coon jede puno, ali nije, želudac mu je stvarno mali. Na pakovanju je uvijek naznačen broj grama po obroku, što se mora pridržavati.

Prilikom odabira hrane obratite pažnju na dob koju preporučuje proizvođač, način života.

Mački se također može dati prirodna hrana. Mnogi kućni ljubimci rado jedu hranu koju je pripremio vlasnik. Treba napomenuti samo da je uz jela od mesa i ribe apsolutno potrebno dodati žitarice, povrće, mekinje i biljno ulje. Unesite mliječne proizvode jednom tjedno za bolju probavu.

Održavajte točan omjer količine hrane koju Maine Coon pojede sa tjelesnom težinom životinje: 30 grama na 1 kg mačke. Nemojte prehraniti vašeg ljubimca visokokaloričnom hranom, preporučeni dnevni unos kalorija je 300 kcal za mačke i 250 kcal za mačke.

Ako odaberete miješanu vrstu, ne dajte istovremeno prirodnu hranu i industrijsku. Bolji alternativni dani.

Količina hrane

Primjećuje se da su genetski predstavnici ove pasmine skloni pretilosti, stoga Maine Coon treba hraniti kako se ne bi prejesti. Ako uzmemo dnevnu normu po stopi od 30 grama na 1 kg životinjske mase, kao što je napomenuto ranije, tada 250 grama hrane za odraslu mačku bit će dovoljno za jedan dan, Ta se količina može podijeliti u 2-3 doze.

Količinu hrane za Maine Coon dnevno preporučuju veterinari i ne biste se trebali upuštati u kućnog ljubimca koji traži zalogaj kad domaćini sjednu za stol. Razvijte naviku za sebe i mačku da se zdjelica s hranom pojavljuje samo tijekom hranjenja.

Ne ostavljajte nedovršenu hranu, ako je ostane, očistite i operite posudu. Izuzetak su samo vode i kiselo-mliječna pića. Voda bi u svakom trenutku trebala biti na raspolaganju mački.

Hrana za mačiće

Pravilna prehrana za Maine Coon polazi se od dojenačke dobi. Do otprilike 2 mjeseca mačić jede majčino mlijeko. Tada dijeta postaje puna, ali primjerena dobi mačića. Maine Coon u 3 mjeseca jede 5-6 puta dnevno u malim obrocima. Tada se broj hranjenja postupno smanjuje, a dio se malo povećava. Do jedne godine već je veliki tinejdžer i može jesti 2-3 puta dnevno.

Beba se može hraniti posebnim hranom ili prirodnom hranom, pripremljenom samostalno. Važno je da se u drugom slučaju koriste samo svježi sastojci. Maine Coon mačića suha hrana mora biti natopljena u maloj količini vode.

Za rastuću mačku Maine Coon mogu se kupiti digitalne vage. Uz pravilnu prehranu, ženka dobiva oko 400-600 grama mjesečno, a mužjak - do 1 kg. Ako su brojke veće, tada biste trebali preispitati dijetu u smjeru smanjenja kalorija.

Jednostavna pravila

Uzgajivači ovih lijepih i velikih mačaka trebaju se sjetiti nekih jednostavnih savjeta veterinara.:

  • nikada ne prelazite količinu hrane za Maine Coon dnevno, tada će ona uvijek biti aktivna i razigrana. Prejedanje će dovesti do pretilosti, što zauzvrat prijeti bolestima i padu tonusa.
  • pravilna prehrana za Maine Coon sadrži optimalan omjer masti, bjelančevina, ugljikohidrata, vitamina i minerala. Samo će to pomoći kućnom ljubimcu da ostane zdrav. Pokazatelj može biti dobra vrsta kaputa. Ako dlaka jako ispadne, u komadima, ali kod dugodlakih mačaka je to vrlo uočljivo, tada nešto očito nedostaje. To se može lako popraviti podešavanjem prehrane.
  • Dijetalna mačka Maine Coon može se sastojati od industrijske hrane i prirodne i neograničene količine vode.

Slijedite sve savjete i mačka će vas oduševiti svojim zdravim izgledom, dobrim raspoloženjem i dobrobiti, predivnom dlakom i nježnim promukanjem!

Pogledajte video: Maine Coon - A Cat's Life (Studeni 2019).

Loading...