Njega Maine Coon-a na 3 mjeseca

To su dugovječne mačke koje žive 12-17, iako preživljavaju do dobi od 20 godina. Maine-coon u 3 mjeseca je vrlo zanimljiv, i vrlo ga je zabavno gledati.

Engleski pisac Daniel Defoe rekao je: tko ima mačku, ne može se bojati samoće. Ova je izjava pogodna za opis Maine Coon mačaka.

Malo povijesti

Ova je pasmina prvi put zapamćena u književnosti 1878. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Zbog originalnog izgleda, postoji verzija da je ova pasmina križ između mačke i risa, a još zanimljivija je mješavina mačke i ... rakuna! I sve zbog rese u ušima, poput risa, a često i prugastog repa, poput rakuna. Ali o tome kasnije.

Najvjerojatnija verzija podrijetla Maine Coona jest da su potjecale od američke kratkodlake i stranih dugodlakih mačaka. Svojedobno su u Americi postojale čak i posebne rasadnice u kojima se uzgajala ova pasmina.

Izgled

Dugo su se smatrali jednom od najvećih mačaka. Na primjer, najveća takva mačka navedena je u Guinnessovoj knjizi rekorda duljine 123 centimetra od vrha nosa do vrha repa!

U 3 mjeseca rast Maine Coona i dalje raste. Aktivni rast se nastavlja do 9 mjeseci - godinu dana. A potpuna formacija životinja završava tek do 3-4,5 godina.

Razgovarali su o rastu, a sada je vrijeme da razgovaramo o tome koliko teži Maine Coon. Mačići se rađaju s težinom od 100-160 grama, ali s vremenom se veličina značajno povećava i mužjak može težiti do 10 kilograma, a ženka oko 5-7 kg.

Izvana, ove mačke nalikuju risu - na vrhovima velikih ušiju pojavljuju se rese. Međutim, ako se četkice ne pojave prije dobi od 3-3,5 mjeseci, više ih neće biti, Maine Coon rep je dug i često prugast. Tijelo je proporcionalno, a oči blago pokošene. Dlaka mačaka je prilično dugačka, ali ne blijede previše. Također su istaknute jagodice karakteristične za ovu pasminu.

Da biste saznali kako izgledaju mačići Maine Coon, u našem članku možete pronaći fotografiju s tri mjeseca Maine Coon - i uvjerite se sami.

Karakter

Mače je veselo i razigrano. Vrijedi napomenuti da oni:

  • sasvim mirno;
  • uopće nije agresivan;
  • lako se prilagoditi novom okruženju;
  • nježan i privržen;
  • volim djecu.

Zanimljivo je da se ova pasmina ne sukobljava sa psima, a čak se ne boji vode i voli plivati. To su vrlo pametne mačke. Ponekad se čak čini da su arogantni prema tuđim postupcima.

Njega životinja

Maine Coon trebao bi biti posebno oprezan u prvih nekoliko mjeseci svog života. Tada se formira karakter mačića i njegove navike.

Na primjer, važno je obratiti posebnu pozornost na hranjenje. Budući da pasmina nije jeftina (procijenjena cijena takve lepršave sreće počinje od 500 USD), tada hrana za životinje uopće nije prikladna.

Važno je imati na umu da dijeta Maine Coon mačke varira mjesecima. Iako je lovna pasmina, djeci treba davati tekuću hranu i pročišćenu hranu, Meso neće naštetiti, ali u mljevenom obliku. Pored toga, možete ugoditi djetetu prirodnim mlijekom.

Što i kako hraniti mačića Coon mačića u tri mjeseca razvrstano, a s odraslom mačkom je već lakše. Otprilike 4 mjeseca možete početi unositi ljubimca kućnog ljubimca u prehranu i dodavati raznolikost u njegovu prehranu.

U 3 mjeseca težina je već oko 2 kg.

Rast ovisi o duljini lisnih listova i najčešće je individualan za svakoga mačića. Iako često ovi mačići u veličini već izgledaju kao odrasla domaća mačka.

Za godinu dana vaš kućni ljubimac već može pojesti sve što mu vlasnik ponudi. Preporučujemo svom ljubimcu davati ne samo super premium suhu hranu i klasu holivic (po kvaliteti što je više moguće približiti prirodnoj prehrani), već se upuštati u mesnu i domaću hranu (bez pretjerane strasti za začinima, naravno). Iako je hrana za njih skupa, čak i s obzirom na veličinu, predstavnici ove pasmine ne jedu previše.

Zašto vrijedi imati takvu mačku

To su ljubavne, inteligentne i suzdržane životinje, koje se ne boje ostaviti nasamo s djecom. Oni su prijateljski i umjereno lijeni. Iako ne možete dobiti gužvu od njih, a oni tiho mije, oni će postati pravi prijatelji vaše obitelji još mnogo godina.

Ova pasmina prilično je otporna na bolesti i nepretenciozna u skrbi. Nećete pogriješiti ako odaberete za sebe upravo ovog kućnog ljubimca.

Pogledajte video: Moje mace!Stare 3-4 mjeseca! (Veljača 2020).

Loading...