Bisco (Bisco) - hrana za pse

Danas vam donosimo hranu za pse proizvedene od strane tvrtke Bisco - domaćeg proizvođača suhih obroka za kućne ljubimce. Pokušat ćemo objektivno procijeniti koliko je ta hrana dobra, odgovara li deklariranom premium razredu. Napravit ćemo i detaljnu analizu sastojaka kako bismo otkrili koliki je zapravo sastav hrane za pse Bisco.

Proizvođač krmiva

Bisco LLC je ruski proizvođač suhe granulirane hrane za kućne ljubimce. Zahvaljujući korištenju uvezene proizvodne linije cijelog ciklusa, kao i korištenju najnaprednijeg znanja i recepata u području prehrane životinja, proizvođač jamči visoku kvalitetu svojih proizvoda. Također treba napomenuti da postrojenje smješteno na Kubanu u svom radu koristi najnovije europske tehnologije, što jamči odsutnost odbacivanja i savršeno usklađivanje hrane za životinje s deklariranim sastavom.

Posebno je naglašeno da hrana za pse Bisco ne sadrži boje, konzervanse ili pojačivače okusa - odnosno ništa što može kod životinja izazvati razne bolesti i tegobe.

Važna stvar je da, prema tvrtki, svi feedovi koji se nude na prodaju pune su stočne hrane, odnosno ne zahtijevaju hranjenje s drugim vrstama hrane ili dodavanje vitaminsko-mineralnih kompleksa hrani.

Raspon hrane za pse Bisco

Predstavljeni popis dostupnih feedova vrlo je skroman - samo 10 stavki:

 • Junior - dijeta namijenjena štenadima srednjih i velikih pasa.
 • Junior mini - hrana za male pasmine pasa do godinu dana.
 • Redovna - hrana za odrasle pse.
 • Mini - hrana za odrasle pse malih pasmina.
 • Premium - dijeta za pse koji vode aktivni stil života.
 • Super-premium - hrana za pse s visokom potrošnjom energije.
 • Super premium s janjetinom - hrana s dodatkom mljevenog mesa od ovna.
 • Reprodukcija je posebna formula za trudne i dojeće kuje.
 • Reprodukcijska mini - dijeta za dojeće i trudne pse malih pasmina.
 • Svjetlost - posebna hrana za stare pse, kao i za kućne ljubimce s viškom kilograma.

To ne znači da je izbor mali - svaki uzgajivač moći će odabrati pravu hranu za svog kućnog ljubimca. Međutim, u redu nema visoko specijaliziranih (pedigre) i veterinarskih hranidbi.
Recenzije o Bisco hrani za pse često ukazuju na jednu osobinu, a to je veličina pakiranja ove hrane. Junior, Regular i Premium dostupni su u pakiranjima od 3, 6 i 10 kg., Ostatak hrane za hranjenje - samo 6 i 10 kg. To je razlog za pritužbe vlasnika pasa: ne postoji mali paket od 1 kg. ili 0,5 kg. To jest, ako želite svom ljubimcu dati novu hranu na testiranje, uzgajivač će morati uzeti veliku vrećicu ili potražiti trgovinu u kojoj se ti obroci prodaju po težini.

Sastav hrane za pse Bisco

Da bismo analizirali sve komponente hrane, odabrali smo najsvestraniju dostupnu prehranu - Bisco Regular. Iz podataka navedenih na paketu proizlazi da ovaj feed sadrži:

 • Mljeveno goveđe i mesno brašno (u količini - 30%).
 • Sl.
 • Kukuruz.
 • Životinjska mast.
 • Obrok s krvlju.

Prvih pet komponenti čine lavovski udio u ukupnoj hranidbenoj masi. Preostale komponente su suplementi namijenjeni poboljšanju prehrane.

Popis nadalje uključuje: laneno sjeme, pulpu repe i mineralne dodatke. Iza njih je sadržaj probiotika. Posljednji sastojak je vitamin i mineralni dodatak.

To je cijeli sastav feeda. Iskreno govoreći, to je jako loše, čak i za premium segment.

Sastav hranljivih sastojaka:

 • Protein - 21%.
 • Masti - 14%.
 • Vlaga - 10%.
 • Vlakna - 2,3%.
 • Pepeo - 7%.

Što se tiče sadržaja ugljikohidrata, proizvođač ga nije naveo. To ne znači da uopće nema ugljikohidrata - oni su, i štoviše, u prilično velikoj količini. Jednostavnim matematičkim proračunima postaje jasno da je ugljikohidrata u hranilištu oko 45-50%. To je puno, pogotovo ako se uzme u obzir izvor - usjevi.

Pas je grabežljivac, a jesti kruh za nju nije tipično - to svi znaju. Psu možete, naravno, dati biljnu hranu i ona će barem postojati, ali neće dobiti skup potrebnih tvari - niti proteini ni masti nisu dovoljni u takvoj hrani.

Predatori trebaju meso - ovo je aksiom i nijedno punilo poput kukuruza ili riže ne može ga zamijeniti.

Pored cjelokupnog sastava koji smo pregledali, proizvodna tvrtka fokusira se na znaku "Eco" na paketima hrane. Ova se ikona pojavljuje na pakiranjima od siječnja 2017., međutim nema nikakve veze s ekološkom dostupnošću hrane ili komponenata - ovaj znak potrošaču govori da sastav sadrži "prirodni korektor prehrane aminokiselinama, ili fitobiotik".

Detaljnim proučavanjem ovog dodatka vidimo da se sastoji uglavnom od biljnih sastojaka, a ljuske puževa turbinella spirum. Ne daje se masni udio ekološkog dodatka, niti količina pojedinačnih sastojaka smjese. Opisana su samo čudesna svojstva svih tvari ove hranjive tvari koje poboljšavaju imunitet, potiču apetit i poboljšavaju stanje dlake i još mnogo toga.

Gledajući popis tvari u ovom dodatku i proučavajući sva korisna svojstva koja on navodno ima na pasje tijelo, sumnjali smo u njegove očite prednosti. Najviše od svega podsjeća na marketinški zaplet s ciljem privlačenja kupaca, ali to ne možemo sa sigurnošću reći.

Sada ćemo detaljnije proučiti sve komponente feeda.

Proteini

Kao izvor proteina navode se mljeveno goveđe i mesno brašno u količini od 30%. Uključen je i krvni obrok koji također sadrži puno proteina. Nema više mesnih sastojaka.

Mljevena govedina dobar je izvor životinjskih bjelančevina. To je proizvod za obradu trupa koji sadrži mljeveno meso i meko tkivo. Po definiciji ne bi trebalo biti kostiju i čvrstih nečistoća, ali sve ovisi o kvaliteti sirovina. Navedeni sadržaj odnosi se na sirovi proizvod, a nakon što ga preradi, izgubivši vodu, znatno će se smanjiti u volumenu (i, prema tome, u postotnom iznosu od ukupne mase hrane za životinje).

Mesni obrok je izvor bjelančevina. Dobiva se iz bilo kojeg dijela životinje donošenjem. Može sadržavati i meso i vezivno tkivo, te kosti s hrskavicom. Obično se koristi kao jeftina komponenta za "dodavanje" potrebnog postotka bjelančevina, ali kao rezultat duboke obrade gube se druge korisne tvari.

Krvni obrok proizvod je prerade krvi bilo koje životinje. Sadrži puno proteina, ali košta nekoliko puta, pa čak i desetke puta jeftinije od mesa. Služi kao jeftin izvor životinjskih proteina.

Masti

Jedini izvor lipida na popisu su životinjske masti. Ovo je prilično nejasna formulacija koja ne pokazuje kvalitetu sirovina. Obično su to masni otpadi od trupla koji se ne mogu koristiti kao ljudska hrana. Najčešće je to nekvalitetni proizvod, dizajniran tako da dopuni indikator hranjene masti na željeni postotak. Ovaj dodatak je minus minus hrane za pse Bisco.

Ugljikohidrati

Iako postotak sadržaja nije naveden, glavni izvori su napisani u sastavu - to su riža i kukuruz. U njima nema ništa korisno za psa, to je samo jeftino punilo, koje se dodaje kako bi se smanjila cijena gotove hrane. Koriste ga mnogi proizvođači hrane za životinje (čak i vrlo poznati i ugledni).

Dodatne komponente

Laneno sjeme je dobar izvor antioksidanata, kao i omega-3 polinezasićenih masnih kiselina. Ovaj sastojak koristan je za pseću kosu i kožu, održava ravnotežu vitamina, a služi i kao moćno sredstvo protiv preranog starenja organizma. Ipak, još uvijek traje rasprava o tome može li životinjsko tijelo apsorbirati u potpunosti sve hranjive tvari iz lanenih sjemenki.

Celuloza ili pulpa repe sve je otpad od proizvodnje šećera. Jeftin izvor biljnih vlakana, a nema drugih korisnih svojstava za pse.

Probiotici su zdrav probavni dodatak. Međutim, nije naznačeno koje se bakterije koriste, pa su stoga koristi od njih vrlo dvojbene.

Vitamini i minerali - kompleks premiksa koji osiguravaju minimalno potreban dnevni unos tvari.

Da sumiram. Nakon analize sastava hrane za pse Bisco, možemo reći da ih je proizvođač s pravom nazvao premium hranom - ona sadrži značajno više životinjskih sastojaka nego u segmentu hrane za životinje, ali ova dijeta ne doseže super premiju.

Recenzije hrane za pse Bisco

Analizirali smo puno recenzija o Bisco hrani, te zaključili da uglavnom uzgajivači hvale ovu hranu, a samo oni čiji psi nisu otvoreno pristupili i uzrokovali zdravstvene probleme kažu da je hrana loše kvalitete. Pogledajmo nekoliko mišljenja o ovim dijetama:

Elena, kineski uzgajivač crested:

"Uvijek smo se hranili jednom poznatom robnom markom, ali tada sam vidio da se hrana iskreno pogoršala. U isto vrijeme cijena uopće nije pala, i započeli smo tražiti alternativu. Moj prijatelj je savjetovao Bisco. Iskreno sam se bojao da nema povjerenja u domaću hranu, ali kupio sam na probi, bili smo iznenađeni: pas jede s užitkom, osjeća se šarmantan, a po cijeni - mnogo ugodnije. Za sada ćemo nahraniti Bisca! "

Alex, vlasnik labradora:

"Moji su ljudi uvijek preuzimali hranu. Bilo je teško pokupiti normalnu hranu, a po savjetu veterinara probali smo i Bisco. Pas ga dobro jede, ali ne sviđa mi se izgled psa - kaput je tup ili nešto slično. A sastav je neugodan - previše je loš. Želimo nadograditi na bolju prehranu, tražimo mogućnosti. "

Ksenia, vlasnica mopa:

"Odlučio sam uštedjeti novac i uzeo sam ponderirani Bisco u najbližu trgovinu za kućne ljubimce. Pas nije pojeo ni tih 300 grama - počelo je povraćanje. Ostalo sam morao izbaciti. Ne savjetujem nikoga!"

Kao što vidite, mišljenja su prilično raznolika. Što se tiče stajališta stručnjaka, recenzije veterinara o pasjoj hrani Bisko su u osnovi slične: ovo je obična premium hrana za sve vrste pasa. Ako je moguće, vrijedno je dodati mesne sastojke u hranu ili prijeći na gotov obrok s klasom višom. Mišljenja liječnika da je ta hrana kategorički loša, kao i iskreno pohvalni odici, nismo sreli.

Cijena hrane za pse Bisco

Trenutačnu cijenu hrane i hranu možete pogledati ovdje:

Ovo je jeftina hrana u usporedbi s drugim proizvođačima premium segmenta. Očito je razlog u domaćoj proizvodnji i odsutnosti skupih uvezenih komponenti u sastavu - sve je napravljeno od ruskih sirovina.

Na primjer, cijena hrane za odrasle pse Bisko Regular iznosi samo 420 rubalja za 3 kg., A 1050 rubalja za 10 kg. torba. Kupnja Junior hrane za srednje i velike pasmine - 3 kg koštat će malo više. koštat će 480 rubalja, 6 kg. koštat će 900 rubalja i 10 kg. - 1250.

Bisco Super Premium s janjetinom najskuplja je dijeta. Vreća od 6 kg. koštat će 1200 rubalja i 10 kg. pakiranje - u 1700 str.

Kao što vidite, stočna hrana uopće nije skupa i mogu je koristiti uzgajivači s bilo kojom razinom prihoda. Nadamo se da vam je naš pregled donio puno korisnih informacija, a sada će odabir prave prehrane za vašeg četveronožnog prijatelja postati puno lakši!

Pogledajte video: Preko sela laganini (Siječanj 2020).

Loading...