Kako hraniti mačiće kod kuće?

Pa, u vašoj se kući pojavio mali brk, a pred vama se prirodno postavilo pitanje: kako nahraniti mačića kod kuće, tako da ono postane zdravo. A ako se nijanse skrbi još uvijek mogu sami razvrstati, a što se tiče zdravlja možete otići u veterinarsku kliniku, onda pitanju prehrane malih mačića treba pristupiti sa svom odgovornošću. Uostalom, hranjenje malog mačića istim proizvodima kao i odrasle životinje je nemoguće, jednako kao što je nemoguće jesti sa stola. Stoga, ako ne razumijete hraniti mačiće kod kuće, pažljivo proučite preporuke prikupljene u članku iskusnih uzgajivača mačaka i otkrit ćete kako možete i čime se ne možete hraniti, koliko puta dnevno trebate nahraniti mačića, popis zabranjenih proizvoda i ocjenu gotova hrana za mačiće.

Opća pravila hranjenja

Prvo razmislite o liniji proizvoda koja nije poželjna, i obrnuto, poželjno je dati kućne ljubimce bilo koje dobi:

Ne mogu datiPreporučuje se za upotrebu
 • Riža je zdrava žitarica žitarica, ali obitelj mačaka može imati problema s probavnim sustavom zbog zatvor, plinova.
 • Patlidžan, rajčica, krumpir - svi pripadaju porodici noćurka i kada su sirovi, izuzetno su opasni, čak i mali komad rajčice može biti koban. Kuhano povrće gubi svoje toksične kvalitete jer se toksin uništava izlaganjem visokim temperaturama. Iako s kuhanim krumpirom ipak morate biti oprezni. Činjenica je da tijelo životinje ne probavlja škrob koji se nalazi u njemu, što može dovesti do određenih problema s crijevima.
 • Korisni luk i češnjak. Koliko ih osoba cijeni, koliko su otrovni za kućnog ljubimca. Štoviše, izgled luka nije važan (šalotka, poriluk, luk), svaki od njih sadrži tvar koja može izazvati anemiju u mrvicama, pa ih ne treba davati ni u kojem obliku.
 • Voće općenito ne koristi mačji mač, a neke, poput persimmons, koje izazivaju enteritis, također su štetne.
 • Mahunarke su poznate kao crijevni provokatori plina. U tijelu životinje događa se isto, ali plus mahunarke još uvijek se ne apsorbiraju.
 • Citrusi - Ovaj poznati izvor vitamina je toliko neugodan za mačke da u njima može izazvati gnojni refleks.
 • Grožđe i avokado. Ako se avokado još uvijek može uvjetno nazvati egzotičnim, tada je grožđe na stolu za sve koji vole ovaj proizvod. Dakle, oni sadrže toksične toksine za kućnog ljubimca. Stoga je nemoguće hraniti mačiće ovim proizvodima, bez obzira u kojem su obliku.
 • Također, ni u kojem slučaju ne pokušavajte djetetu dati piće alkohola. Čak i ako slijedite dobre ciljeve, vjerujte mi - djetetu se na taj način ne može pomoći.
 • Hrana za bebe za ljude na bazi mesa. To može biti "Agusha", "Tikhoretskoe", "FrutoNyanya" i drugi. Glavna stvar je da osnova ne uključuje svinjetinu, janjetinu i ribu. Također nije preporučljivo ako sastav sadrži krumpir, luk, češnjak, sojine proteine.
 • Skuta sa malo masti ili kiselo vrhnje.
 • Kuhano meso (dobro izrezano ili valjano u mlincu za meso).
 • Pileća zaliha.
 • Tvrdo kuhani žumanjak (može se mljeti i pomiješati s mlijekom, kiselim vrhnjem).
 • Mliječne žitarice i žitarice s mesom.

Imajte na umu da postoji razlika između toga što hraniti tjednog mačića i onoga što dati kućnom ljubimcu 5 mjeseci. Također, ne zaboravite na individualne sklonosti životinja. Na primjer, sirovi krumpir je loš za tijelo vašeg kućnog ljubimca, ali postoje mnogi slučajevi gdje mačke užurbano grizu sirovi krumpir i mašu repom. Nisu rijetki slučajevi kada životinje odbijaju ustaljenu dijetu i osjećaju se loše od potpuno normalne hrane. Stoga, nemojte uzimati sve preporuke kao poziv na akciju, samo vi sami možete praktično saznati što vaš mali ljubimac voli okusiti. Ako vidite da se beba ne osjeća dobro od bilo koje hrane, ne odgađajte je - odvedite ga veterinaru.

Hranjenje mačića u različitim životnim fazama

Hranjenje malog mačića kod kuće može se uvelike razlikovati ovisno o tome koliko je dijete već "pokucalo".

Kako nahraniti novorođeno mače

Ako su mačići stari samo tjedan dana, kako se mogu hraniti kod kuće? Novorođena mačića obično hrani majka. Ali mačka može odbiti mladunče, umrijeti ili se razboljeti, općenito postoje različiti slučajevi. Ako ste u ovoj situaciji, ne očajavajte. Mnogo je načina za hranjenje novorođenih mačića kod kuće vlastitim rukama. Dakle, mačići tjedan dana, ono što ne znate čime hraniti, krenimo redom.

Najbolja opcija za mačića do mjesec dana je medicinska sestra. Da biste to učinili, morat ćete pronaći drugu, nedavno rođenu mačku, koja će neko vrijeme postati usvojiteljica mrvice. Ako živite u metropoli, tada, zahvaljujući mogućnostima društvenih mreža, ne bi trebalo biti velikih prepreka u provedbi ovog plana. Ali, naravno, to nije uvijek moguće. U svakom slučaju, tjednom mačiću treba majčino kolostrum, koje mu treba za početak života, a to nas dovodi do druge moguće opcije.

Mače možete hraniti do mjesec dana posebnom smjesom koja imitira mačje mlijeko. Smjesu možete pronaći u trgovini za kućne ljubimce i u veterinarskoj ljekarni. Ako vam ovaj predmet ne odgovara, morat ćete hraniti mačiće kod kuće uz pomoć proizvoda pri ruci. Recept: U količini od 4 do 1 uzimaju se kuhano mlijeko i jaja. Sastojci se temeljito usitne, mačić se dobiva dobivenom smjesom.

Također u ovoj situaciji može pomoći dječja mješavina. Samo će smjesu trebati razrijediti dvostruko tanju nego što piše u preporukama za uporabu proizvoda.

Pravila hranjenja mačića 1 mjesec

Kad mačić poraste do 3-4 tjedna, vrijeme je da ga nahranite drugom hranom. U ovoj fazi mačići se počinju postupno udaljavati od majčine bradavice i spremni su za nova dostignuća. Tako da faze prelaska na hranu za odrasle ne utječu na dobro stanje mrvice i ne dovode do stresnog stanja, komplementarna hrana započinje s hranom koja je po konzistenciji bliska mlijeku. U tu svrhu dobro je prilagođen dječji mesni pire bogat proteinima i vitaminima. Također možete sami kuhati pire-mješavine. Za više informacija o hranjenju mačića tijekom 1 mjeseca slijedite vezu.

Kako hraniti mačiće u 2 mjeseca

Pravila hranjenja dvomjesečnih mačića nisu vrlo različita od načela hranjenja jednomjesečnih i polomjesečnih životinja. Glavna promjena može se smatrati uvođenjem suhe hrane u prehranu. Također je do ovog trenutka moguće hraniti životinju ne samo krumpirom, već joj dati čvršću hranu, tj. Hranu ne mljeti i mljeti. Količina konzumirane hrane povećava se s rastom mačića, tako da mu možete nahraniti puno sira, ponuditi ljubimcu zelje, pokušati dati naribano povrće - kupus, bundevu, mrkvu.

Ako je u vašem slučaju jedini način za rješavanje problema s hranjenjem pohranjivanje hrane, pružite svom ljubimcu kvalitetan proizvod. U svakom slučaju, prehrana mačića 2-3 mjeseca može se razrijediti sirovim žumanjkom. Imajte na umu da su mačići takve mlade dobi još uvijek neiskusni u pitanjima potrošnje hrane i ako ne kontrolirate proces, onda kućni ljubimac lako može prejesti. Za više informacija o hranjenju mačića u roku od 2 mjeseca, slijedite vezu.

Kako hraniti mačiće u 3 mjeseca

Pitanju hranjenja tromjesečnog mačića mora se pristupiti s velikom pažnjom. Činjenica je da su tri mjeseca dob u kojoj se zubi mačića počinju mijenjati, a kako bi zubi normalno rasli, kućni ljubimac treba čvrstu hranu.

Ovo je prava dobna skupina za uključivanje sirovog mesa u prehranu životinje. Imajte na umu da je meso jedan od glavnih izvora helminth infekcije. Stoga je tromjesečna dob također vrijeme za crvljenje mačića.

Nasititi odraslu životinju već je lakše nego mali mačić. Već može grickati male kosti, više ne treba sjeckati meso i uklanjati svaku venu. Osim toga, već od 3 mjeseca životinje počinju pratiti količinu konzumirane hrane i ovo pitanje vas više ne bi trebalo toliko mučiti. Bolje je hraniti mačića 3 mjeseca:

 • sirovo mljeveno povrće (mekano se može izrezati na komade);
 • sirovo, kuhano meso;
 • kuhana riba s niskom masnoćom bez kostiju;
 • mliječna kaša.
 • jogurt, posni sir.

Još jedan plus odrastanja mrvica je promjena u broju "grickalica". Ako ste u početnoj fazi dijete morali hraniti do 10 puta dnevno, danju i noću, sada možete preći na tri obroka dnevno. Više informacija o hranjenju mačića u 3-4 mjeseca na linku.

Kako nahraniti mačića 5 mjeseci i starije

Do ove dobi mačić postaje gotovo odrasla osoba. Naravno, on i dalje nastavlja rasti i razvijati se, ali već možete nahraniti petomjesečnog mačića hranom koju odrasle životinje jedu, a to je puno lakše nego hraniti mačića s mlijekom. Jedino, pokušajte odabrati hranu, uzimajući u obzir sklonosti kućnog ljubimca, koji bi do ovog trenutka već trebali biti formirani. Ako postoji prilika za klijanje trave za mačke - učinite to. Za kućnog ljubimca bit će dobar, dodatni izvor zdravih minerala i vitamina.

Savjeti za hranjenje

 • Hrana za mačiće mora biti svježa. Kao iznimku možete istaknuti kefir, prije hranjenja kućnog ljubimca obično se čuva na hladnom mjestu nekoliko dana.
 • Ukusna kobasica, dimljeno meso i druga aromatična poslastica, iz kojih se može izbjeći slina, ne može se zapečati, puno je začina štetnih za životinju. Stoga se ne usuđujte zagovarati brkovima brka, jer je zdravlje životinja veće od gašenja trenutne želje.
 • Mačić ne treba zagrijavati hranu, ali životinju ne treba hraniti previše hladnom hranom. Najoptimalnija temperatura hrane je sobna temperatura.
 • Svakog dana mijenjajte vodu mačića, ne zaboravite oprati šalicu. U ovom slučaju, bolje je ne koristiti deterdžente, tekuća voda je u ovom slučaju više nego dovoljna.
 • Čak i ako je kućni ljubimac već star 4–5 mjeseci, on još uvijek može samljeti posebno velike i grube komade hrane.

Da bi mačić mogao lako i bezbrižno živjeti s vama, mora ga se pravilno hraniti - ovo je jedna od važnih komponenti zdravlja i dugovječnosti životinje.

Prirodna hrana

Ako ćete mačića naučiti domaćoj hrani, morate se pridržavati određenih uvjeta. Od vrlo mlade dobi, u prehranu vašeg ljubimca trebate dodati što više različitih namirnica. Ako bebu u djetinjstvu ne naučite nikakvim proizvodima, tada će, najvjerojatnije, prekvalificirati ga s godinama biti vrlo teško. Stoga pokušajte ponuditi različite vrste proizvoda. U protivnom, riskirate da odaberete svog ljubimca i na taj način mu nećete moći dati dobru prehranu.

Osnovna pravila

Osnovna pravila za hranjenje mačića domaćom hranom. Bolje ne navikavati životinju na brodove sa stola.

 • Prvo, svojoj hrani dodamo puno začina, a oni samo štete životinjama.
 • Drugo, razvit ćete dosadnog prosjaka koji će, osim toga, ukrasti sa stola.

Ne zaboravite mačiću kupiti korisnu biljku koja potiče probavu, a koja služi kao dodatni izvor vitamina i minerala, pridonoseći učinkovitom regurgitaciji vune. A ako želite, uopće ne možete kupiti ništa i klijati pšenicu kod kuće. U svakom slučaju, ne zaboravite na vitamine. Ako ste odabrali prirodnu hranu za svoje mače, tada će vam aditivi biti potrebni.

Košarica s namirnicama

Pogledajmo mačku "košaru s namirnicama" - kako hraniti mačiće domaćom hranom, tj. "Prirodnom". Prva stvar je meso, naime govedina. Pogodna je i ptica. Bolje je odbiti svinjetinu, mačić ga lako može jesti iz navike, a sve ostalo izvor je zaraze helminthima. Ako govorimo o ribama, onda nema ništa bolje od morske ribe. Od riječne ribe možete puno uloviti. Ali čak i morskoj ribi treba davati rijetko - nekoliko puta tjedno, više nego dovoljno. Za mlada stvorenja meso se mora kuhati, a stariji kućni ljubimci već mogu biti sirovi, ali samo umjereno.

Bolje je hraniti mačića ako ne i mlijekom, jednostavno nema više izvorne hrane za to. Međutim, neće svaka mačka piti kravlje mlijeko. Kod nekih životinja želudac to jednostavno ne podnosi. U takvim slučajevima, bebi se može dati mliječni jogurt ili drugi fermentirani mliječni proizvod. Glavna stvar je da mu razina masti nije previsoka. Još jedan dobar proizvod za rastuću životinju je skuta. Mali kućni ljubimci dobivaju pire krumpir od sira s žumanjkom, mlijekom i možete sve zajedno. Malo ljudi će odbiti takav "mogul-mogul" i obično ga mače jede s velikim zadovoljstvom. Također, vašeg kućnog ljubimca možete maziti sirom sira i kiselim vrhnjem.

Da bi se životinja u potpunosti razvila, potrebna su joj vlakna, koja su sadržana u proizvodima biljnog podrijetla - to su povrće, žitarice. Da bi kompenzirao ovu potrebu, mačić treba kuhati kašu. Najmanjim mačićima, na mliječnoj osnovi, i odraslim životinjama na mesnim, pilećim, ribljim juhom. Najbolje je izbjegavati samo mahunarke, jer je već spomenuto da hranjenje mahunarki dovodi do nadimanja i opstipacije, a također ih tijelo slabo apsorbira. Uz žitarice na mesnim juhama dodaju se meso i povrće.

Ne zaboravite da bi dijete trebalo imati non-stop pristup slatkoj vodi. Ovaj je aspekt posebno važan za hranjenje suhom hranom. Uostalom, mačke koje konzumiraju hranu iz trgovine piju gotovo četiri puta više vode od životinja koje jedu prirodne proizvode. Redovito mijenjajte vodu, a posudu operite ispod nje i operite je vrućom vodom.

Gotov feed

Kakvim gotovim hranom za hranjenje malih mačića? A u kojoj se dobi to može učiniti? Popularnost pripremljene hrane za životinje svakim danom se povećava. Ali to je zapravo zgodna prilika za hranjenje mačića kod kuće. Sastav kupljene hrane za životinje uključuje važne elemente potrebne da mačić u potpunosti raste. Svaki proizvođač nudi stočnu hranu sa svojim specifičnim značajkama. Neki uzimaju potrošače po cijeni, drugi jamče kvalitetu proizvoda, dok drugi nude kombinirani proizvod s vitaminima i mineralima.

Budući da govorimo o malim stvorenjima, u ovom slučaju trebamo odabrati poseban smjer hrane - posebno za mačiće. Upravo s takvom hranom moramo početi navikavati kućnog ljubimca da skladišti proizvode. Prije svega, ponudite svoju omiljenu konzerviranu hranu, postepeno im možete dodavati suhu hranu. A ako želite, postupno povećavajući postotak hrane u konzerviranoj hrani, kućnog ljubimca možete potpuno prenijeti na suhu hranu. Razgovarajmo o specifičnim proizvođačima konzervirane hrane za mačiće i mačke.

Bosch hrana Sanabelle

Proizvod u ovoj kategoriji pripada feedu premium klase. Donose nam ga iz Njemačke. Posebnosti proizvoda su savršeno uravnoteženi sastav. Od ukupnog proizvoda samo proteini čine 35%, a gotovo svi životinjski proteini. Bosch Sanabelle također ima gotovo 7% mineralnih dodataka.

Od glavnih karakteristika izdvajamo

 • pristojna kvaliteta;
 • bez umjetnih dodataka;
 • jednostavna prilika za kupnju.

Nedostaci uključuju prisutnost kukuruza i celuloze u sastavu proizvoda, na koji neki mačići imaju alergijsku reakciju.

Hills mačiće hrane

Hills je još jedan predstavnik linije premium marki.

Prednosti proizvoda:

 • vitamini i minerali u sastavu;
 • jednostavnost stjecanja.

Protiv Hills:

 • proizvod sadrži visoki sadržaj ugljikohidrata koji mačići slabo apsorbiraju;
 • u sastavu prevladava biljni protein;
 • alergijska hrana;
 • puno tekućine u paketu.

Pro plan junior

Proplan je uobičajena vrsta hrane za premium mačiće.Pro Plan je prilično uobičajena vrsta hrane za mačke, tako da je možete kupiti u većini trgovina koje prodaju proizvode za kućne ljubimce.

Feed ima puno prednosti:

 • raznolikost vrsta;
 • prisutnost prirodnog mesa u receptu;
 • postoje prebiotici;
 • uravnotežena prehrana za mačiće.

Od minusa ističemo:

 • prisutnost konzervansa u proizvodu;
 • u hrani se nalazi soja i kukuruz;
 • u sastavu prevladava biljni protein.

U svakom slučaju, izbor dijeta je na vama. Glavna stvar je da odmah odlučite što i koliko hraniti mačića, a čemu dati prednost - cijeni ili kvaliteti.

Čime se mačići ne mogu hraniti?

Ako se sjećate dobrih dobrih crtanih filmova, onda je sve što je potrebno za plemenitu i samoživu mačku kobasice i mlijeko. Ali svi razumijemo da u stvarnosti sve izgleda drugačije. A kako bi mačka bila vesela i zdrava, potrebna mu je pravilna i uravnotežena prehrana, posebno je ova stavka bitna za mačiće.

Ono što volimo i koristi mrvice različitih dobnih skupina, već smo razmotrili, sada je red na proizvodima koji se mačići ne mogu hraniti, dobro ili toplo ih preporučujemo.

Neželjeni proizvodi za mačića

Ova hrana se sama po sebi ne može nazvati otrovnom, ali ako njezino dijete hranite dulje vrijeme, onda to može negativno utjecati na zdravlje kućnog ljubimca.

 1. Jetra. Ako se životinja često hrani jetrom, to će neminovno dovesti do prenasičenosti vitaminom A i D, premda ako ljubimac povremeno potaknete, to će životinji biti samo od koristi.
 2. Ekonomska klasa suhe hrane za životinje. Ako uzmete kvalitetan brend, tada je suha hrana gotovo panaceja na polju hranjenja životinja pod određenim uvjetima: na putu, kad nema slobodnog vremena itd. Ali treba izbjegavati nekvalitetne proizvode ako je moguće.
 3. Grah od graha. O njima je već naznačeno - izazivaju nadimanje i zatvor. Odmah vrijedi spomenuti krumpir, točnije škrob u krumpiru - mačji organizam ga ne apsorbira dobro.
 4. Riba - ako hranite kućnog ljubimca jednom ribom, to može doprinijeti razvoju urolitijaze. Ponekad možete dati ribu, ali po mogućnosti morsku. Preporučljivo je uopće ne hraniti male mačiće do 1 mjeseca ribom.

Opasni proizvodi za mačića

Hrana iz ovog predmeta može nanijeti ozbiljnu štetu zdravlju mrvica, pa se hranjenje ovim proizvodima strogo ne preporučuje. Kojim se mačićima ne smije hraniti:

 1. Dimljeno meso, slanost i druga začinjena i masna hrana. U prehrani mačića ova hrana ne bi trebala biti, postoje mnogi začini koji mogu poremetiti crijevnu floru djeteta, izazvati upalu želuca.
 2. Sirovo meso Sirovo se meso može dati već odraslim mačićima - od 5 mjeseci, mlađe dobne kategorije, meso se mora kuhati, a najmanji također uviti. Opasnost od sirovog mesa je u tome što je nositelj štetne mikroflore i helminti (glista).

Izuzetno opasni proizvodi

Ako hrana iz prethodne kategorije može uzrokovati mačiću probleme, onda se barem s njima možete nositi kod kuće ili uz pomoć veterinara. Ali dolje navedeni proizvodi mogu dovesti do kobnih posljedica. Ne uvijek i ne svi, ali ipak.

 1. Slatkiši, posebno čokolada. Ovo je otrov za malog mačića, životinjsko tijelo nije toliko prilagođeno čokoladi da je opasno čak i za odraslu mačku.
 2. Opasno je malom mačiću dati kosti, posebno od ribe ili peradi. Struktura ovih kostiju je takva da se prilikom pucanja dijele na oštre krhotine. Zubi mrvica su još uvijek preslabi da bi u potpunosti mogli žvakati takav "dar". I ti fragmenti ulaze u želudac. Oni mogu oštetiti jednjak, što dovodi do krvarenja.
 3. Lijekovi propisani ljudima. Da, možda postoje neke praktične preporuke za brigu o mačiću, u kojima uporaba bilo kojeg lijeka daje pozitivan učinak. Ali prije upotrebe lijekova za ljude u praksi, konzultirajte veterinara o tome.
 4. Proizvodi kojima je istekao rok trajanja. Svaka hrana koja je postala neupotrebljiva utočište je bezbroj patogenih i trulih mikroorganizama. Vjerujte mi, takva hrana neće dovesti do dobrog.

Uz gore navedene popise proizvoda koji mogu naškoditi kućnom ljubimcu, trebate napraviti malu digresiju prema određenim pasminama mačaka. Genetske promjene podrazumijevale su netoleranciju određene pasmine prema određenom proizvodu. Primjerice, "Sfinga" uopće ne može biti debela, a "Maine Coon" neće biti zadovoljan ribama. Općenito, ako imate čistokrvnog mačića, tada prije nego što ga počnete hraniti kod kuće - naučite više o kulinarskim preferencijama pasmine.

Hranjenje mačića

Koliko puta dnevno hranite mačića u različitim fazama njegovog života?

Doba mačićaRaspored hranjenja
do 2 tjedna9 puta dnevno
3-4 tjedna8 puta dnevno
1-2 mjeseca6-7 puta dnevno
3 mjeseca6 puta dnevno
3-5 mjeseci5 puta dnevno
5-9 mjeseci4 puta dnevno
9-12 mjeseci3 obroka dnevno

Mrvice, kojih se sjećate za 1 mjesec, već su prošle godine. Ovo je punoljetna odrasla životinja i trebate je hraniti dva puta dnevno. Prvi put je bolje ujutro, bliže je 9 sati, a drugi put u 18:00.

Stope hranjenja

Najlakši način izračunavanja stope hranjenja s obzirom na početnu težinu mačića je do 250 grama po kilogramu žive mase. Kao primjer, mačić teži jedan i pol kilograma, što znači da mu je potrebno do 375 grama hrane dnevno. Štoviše, ako govorimo o pravilnoj prehrani mačića, onda bi tu normu trebalo podijeliti u nekoliko pododjeljka, gdje ima mjesta za određene proizvode: meso, povrće, mliječni proizvodi i drugo. Ova karta za hranjenje mačića također bi trebala biti korisna.

Osnovna pravila o njezi

Naravno da više ne primjećujete karakteristike svog doma, ali vam se mačić otvara novi, nepoznati svijet, pun strahova i mirisa. Stoga mnogi mačići doživljavaju naj stvarniji stres prilikom preseljenja u novo mjesto stanovanja. A vaš zadatak je uljepšati prve minute i dane u kojima će se mačić savladati u kući.

Nema potrebe nametati svoje prijateljstvo mačiću ili ga upoznavati s drugim članovima obitelji. Vjerujte mi, kad dođe vrijeme, kućni ljubimac će napraviti korak prema sebi. Jedino što treba učiniti je upoznati dijete s posudom, pladnjem i krevetom.

Krevet će prvi put biti jedini bastion u životu mačića, pa ga pokušajte opremiti što udobnije. Krevet za mačića možete kupiti u internetskoj trgovini ili na specijaliziranom tržištu, a ako nema želje za trošenjem novca, možete sebi urediti mini den. U tu svrhu je prikladna najobičnija kartonska kutija. Stavite unutra neku toplu odjeću, a prvi put će to biti dovoljno. Kutiju stavite na toplo mjesto bez propuha. Želim vam dobro obrazovanje!

Pogledajte video: KUCICA ZA MACE DIY + RUCAK SA ZIVOTINJAMA (Studeni 2019).

Loading...