Farmina ND - hrana za mačke i mačke

Hrana za mačke i mačke Farmina ND proizvod je tvrtke Farmina Pet Food s proizvodnim pogonima u Italiji, Srbiji i Brazilu. Na ruskom se tržištu pojavio od 2012. godine i već je uspio steći popularnost među vlasnicima mačaka. Kratica ND znači kratica dviju riječi Natural & Delicious (Prirodno i ukusno). Upravo ova linija stočne hrane iz Farmine pripada holističkoj klasi, iako proizvođačev asortiman uključuje i druge, povoljnije obroke (Matisse, CIMIAO, Fun Cat). Proizvodnja je certificirana prema međunarodnim standardima, a visokokvalitetni proizvodi potvrđeni su certifikatima.

Asortiman obroka

Farmina ND asortiman uključuje sljedeće linije za suhu hranu:

 1. Nehrđajući - nastaje na kombinaciji sastojaka životinjskog podrijetla (70% u sastavu), krumpira (kao izvora ugljikohidrata), kao i ostalog povrća, voća i minerala. Ovdje su takve opcije: "Piletina i šipak" (odvojena dijeta za mačiće i odrasle životinje), "Divlja svinja i jabuka", "Janjetina i borovnica", "Riba i naranča".
 2. Niskozrnate vrste - razvijene za odrasle kućne ljubimce uz dodatak žitarica, netradicionalnih za hranu: pira i zobi (10% svake komponente). Pored žitarica, razna hrana uključuje piletinu, šipak, bakalar, naranču, janjetinu, borovnicu.
 3. Bundeva - prezentirani su obroci za odrasle osobe s dehidriranom bundom (5% u sastavu): "haringa, naranča", "patka, limenka", "prepelica, šipak". Potonja opcija je također predstavljena kao zaseban proizvod za sterilizirane i kastrirane životinje.
 4. Quinoa - stvorena dodatkom rijetke komponente - ekstrakta sjemenki kvinoje (8% u sastavu), koju karakterizira visoka koncentracija aminokiselina, minerala, vitamina, saponina. Ostale komponente ovog retka odražavaju se i u nazivima obroka: patka, brusnice i kamilica, janjetina, koromač i metvica, prepelica, kokos i kurkuma, janjetina, brokula i šparoga.

Savjet! Unatoč činjenici da su imena aditiva poput borovnica, šipak, naranča i drugih navedenih u nazivu proizvoda, njihov sadržaj u hranidbi je prilično mali, pa je njihov mogući blagotvoran učinak na tijelo mačaka prilično dvojben.

Za svaki od prikazanih redaka karakteristične su sljedeće značajke:

 • Proizvodnja pomoću tehnologije dvostrukog istiskivanja - omogućava vam da dobijete homogenu strukturu "testa" za buduću hranu, a gotove granule će se bolje apsorbirati u tijelu mačaka;
 • "Vakuumska ljuska" granula - jamči prodor hranjivih sastojaka (vitamina, minerala, masti) u granule, što osigurava njihovo čuvanje tijekom određenog roka trajanja i ugodnih karakteristika okusa proizvoda.
 • Unošenje vitaminskih sastojaka nakon ekstrudiranja - osigurava očuvanje njihovih korisnih svojstava tijekom procesa proizvodnje i do kraja roka trajanja gotovih krmiva.

Struktura

Razmotrimo sastav Farmina ND na primjeru hrane za odrasle mačke s punim hranom "Riba, naranča". Potpune informacije o korištenim sastojcima i udjelu hranjivih sastojaka nalaze se na pakiranju.

Glavne komponente

Prvih pet sastojaka sastava smatra se pokazateljima kakvoće stočne hrane, stoga upravo na njih treba obratiti pažnju. U dijeti odabranoj na primjer, naznačeni su:

 • Svježa i dehidrirana haringa (30 odnosno 28%) - važno je navesti točan izvor ribe, koji je glavni izvor proteina u proizvodu, a zbog dovoljnog sadržaja masti, također i određene količine masti.
 • Krompir (bez određivanja postotka) - tijelu pruža složene ugljikohidrate i vlakna te je korisniji za mačke u odnosu na žitarice. No, proizvođač ne navodi kvalitetu i forum koji koristi ova komponenta.
 • Riblje ulje je još jedan izvor životinjskih masti. U sastavu na engleskom jeziku ta je komponenta označena kao haringovo ulje konzervirano s mješavinom tokoferola.
 • Dehidrirana cjelovita jaja izvor su životinjskog proteina. Dodaju se u cijelosti, zajedno s žumanjkom, koji je bogat izvor lecitina.

Aditivi

Da bi povećao hranjivu vrijednost, proizvođač obogaćuje prehranu mnogim dodatnim sastojcima, uključujući:

 • hidrolat životinjskih proteina više je aditiv za poboljšanje okusa i mirisa granula nego izvor visokokvalitetnih bjelančevina;
 • inulin, frukto- i manono-oligosaharidi korisni su prebiotici koji potiču rad i stvaranje korisne mikroflore gastrointestinalnog trakta, doprinose jačanju imuniteta općenito.
 • Biljni dodaci (prah šipak, borovnice, crna ribizla, špinat, dehidrirane jabuke i naranče, sušena mrkva i lucerna) dodatni su izvori vlakana i antioksidansa.
 • glukozamin i hondroitin sulfat - kondoprotektori za održavanje zdravlja zglobova kućnih ljubimaca (posebno ako imate prekomjernu težinu)

Dakle, sastav prehrane deklarirane na pakiranju ne uzrokuje ozbiljne pritužbe. Proizvod će biti dobra opcija za svakodnevno hranjenje kućnih ljubimaca. Nema komponenata bogatih biljnim proteinima. Može se pouzdano izračunati da 44% sirovog proteina navedenog na pakiranju pripada kategoriji životinjskog podrijetla, što je poželjnije za mačju prehranu.

Cijena

Hrana za mačke Farmina ND predstavljena je uglavnom u internetskim trgovinama za kućne ljubimce. Procijenjene cijene ovisno o količini pakiranja i linija:

 • Obroci bez žitarica: od 350 rubalja. za 300 g, 1330 rubalja. za 1,5 kg ili 6300 rubalja. za 10 kg.
 • Nisko zrno: od 290 rub. za 300 g, 1049 rubalja. za 1,5 kg ili 5921 rubalja. za 10 kg.
 • S bundevom: od 390 rub. za 300 g ili 1470 rubalja. za 1,5 kg.
 • Od kvinoje: od 415 rub. za 300 g do 1560 rubalja. za 1,5 kg.

Trenutačnu cijenu hrane i hranu možete pogledati ovdje:

Recenzije

Katarina, vlasnica sibirske mačke

"Sviđa mi se Farmina ND linija stočne hrane bez žitarica. Mačka se dobro osjeća na takvoj hrani, nema problema sa stolicom, a izgled joj je također poboljšan. No, hrana se ne prodaje u gradskim trgovinama, pa je morate kupiti na mreži i odmah uzeti veću količinu za veću korist ne preplaćujte svaki put za isporuku. "

Sergej, vlasnik orijentalne:

"Već duže vrijeme kupujem Farmina ND za svoju mačku. Dodatni bonus za mene je prisutnost helatnih minerala u sastavu minerala, koji se dobro apsorbiraju u mačji organizam i smatraju se znakom visokokvalitetne hrane. Cijena je malo previsoka u usporedbi s drugim holivicima, ali hrana u svim aspektima odgovara mojoj mački. pa je još ne planiram mijenjati. "

Margarita, ljubavnica sijamke:

"Nedavno sam za testiranje svojoj mački kupio mali paket hrane od piletine i šipak bez žitarica jagode. Na primjer, jako mi se svidio uravnotežen sastav, odsutnost žitarica i kemije. Na prvi pogled bio je idealan za svakodnevno hranjenje, ali mačka je jela bez puno apetita, malo pakiranje ostalo je u gotovo mjesec dana. Možda to odgovara drugim kućnim ljubimcima i postoje mnoge pozitivne kritike koje to potvrđuju, ali za mene se pokazalo kao da troši novac. "

Farmina ND Mačja hrana Pregled: video

Pogledajte video: SEČNI KAMNI PRI PSI IN MAČKE (Studeni 2019).

Loading...