GMO i organska hrana za kućne ljubimce

Davno, ne u najudaljenijim krajevima, voće i povrće uzgajalo se u prirodnom okruženju, a stoka je slobodno šetala poljima. Kao rezultat toga, pradjed i prabaka su vas mazili ukusnim svježim mesom, sočnom rajčicom i slatkim jabukama. No, vremena su se promijenila, industrijska revolucija, urbanizacija i masovna potražnja ostavili su svoj trag na naizgled prirodnim i neuništivim.

Poljoprivrednici naoružani stimulansima rasta, kemikalijama za suzbijanje štetočina. Sada oni koji žele jesti "netaknutu" hranu moraju platiti više i lutati u potrazi za trgovinama organske hrane.

GMO

Da vidimo je li njihovo ponašanje besmisleno. Krenimo od teorije. Govorimo o poljoprivrednim proizvodima i prehrambenoj industriji, proizvedenim bez upotrebe sintetičkih pesticida, nebioloških mineralnih gnojiva, regulatora rasta, umjetnih aditiva u hrani, kao i bez genetski modificirane hrane, popularno poznate kao GMO.

Što ovo zapravo znači? Pri obradi biljaka na poljima i plantažama koriste se samo prirodni pripravci koji se sastoje od ribljeg brašna, stajskog gnoja, komposta i biljnih krhotina, kao i proizvoda za suzbijanje štetočina nastalih iz ekstrakata biljaka i kvasca. Također pretpostavlja da se antibiotici i hormoni rasta ne koriste u držanju životinja, a njihova prehrana ne sadrži konzervanse, patogene apetite i stimulanse rasta.

Organski proizvodi

Organski proizvodi nisu rafinirani, umjetne arome i boje nisu im dodane. Zahvaljujući tome čuvaju se hranjiva svojstva i prirodan okus. Prirodni proizvodi sadrže gotovo dvostruko više vitamina, antioksidanata, minerala i biološki aktivnih tvari te su stoga ključ dobrog zdravlja i dobrog zdravlja.

Srećom, sve više i više ljudi kreće u zdravu prehranu i pažljivo biraju sve sastojke na svom dnevnom jelovniku. Iako sami možete voditi računa o prehrani, sudbina "manje braće", ograničena prostorom stana ili kuće, samo je u vašim rukama. Tako se dogodilo da ih je Majka priroda stvorila kao grabežljivce, a pradjedovi modernih domaćih životinja hranu su pronašli u prirodnim uvjetima netaknutim civilizacijom. Stoga su, baš kao i vi, pahuljasti pranksteri navikli na odabrano meso i zrelo povrće.

Američka obiteljska tvrtka specijalizirana za proizvodnju konzervirane hrane za mačke i pse pripremila je prave večere bez žitarica za mačke i pse. Uši gurmani mogu uživati ​​u cijelom organskom pilećem ili purećem mesu, kuhanim na maloj vrućini u izvorskoj vodi. Vaš ljubimac oduševit će vas svojim izvanrednim zdravljem i spretnošću, jer to je priroda namijenila.

Pogledajte video: Oznaka 'bez GMO' na bh. proizvodima (Studeni 2019).

Loading...