Grlo mačaka i mačaka: gdje je

Grlo, struganje vrata ili, kako ga zovu obični ljudi, "struganje" je mjesto na mačjem tijelu gdje donji dio vrata ide na početak leđa. U liječenju različitih bolesti ovo se mjesto koristi za razne vrste medicinskih postupaka, stoga je važno da vlasnik zna gdje se grebena nalazi.

Kako odrediti

Mačja greba se nalazi na stražnjoj strani kralježnice. Njegov središnji dio je točka ispred lopatica, što se lako može osjetiti prstima, postavljajući ih iznad prednjih nogu kućnog ljubimca.

Ako nakon fotografije još uvijek niste shvatili gdje se nalazi greben mačke, možete koristiti drugu metodu. Da biste to učinili, držeći jednu ruku prednjih nogu jednom rukom, podignite je, stišćući sve dok se debeli nabor kože ne uhvati u šaku. Nakon toga, morate rukama pritisnuti nabor kože na tijelu, gdje će se osjetiti tvrde kosti lopatica - to će biti struganje vrata.

Unatoč smanjenoj osjetljivosti kože, ovo mjesto na tijelu životinje prilično je problematično, jer se nalazi uz vrat. Bilo koja ozbiljna ozljeda na ovom području može uzrokovati zdravstvene probleme kućnih ljubimaca. Takve ozljede se najčešće događaju za vrijeme parenja, jer mačka u procesu drži mačku svojim šapama šišanjem. Stvari ne dosežu uvijek rane, ali to se ponekad i dogodi, pa je važno obratiti pažnju na ovaj trenutak i po potrebi poduzeti odgovarajuće mjere.

Zašto trebate znati grešku

Grlo je najprikladnije mjesto za sve vrste medicinskih postupaka:

  • primjena antiparazitskih lijekova (na primjer, kapi od buva, helminti), jer ovo područje tijela nije dostupno mački da bi lizalo dlaku jezikom, stoga se neće oporaviti toksičnim agensom pod uvjetom da se pravilno nanosi;
  • uvođenje potkožnih injekcija, budući da je koža debela s minimalnim brojem živčanih završetaka, što minimalizira bol za životinju tijekom injekcije (pod uvjetom da se pravilno obavi). To objašnjava činjenicu da je većina lijekova iz područja veterine namijenjena supkutanoj primjeni, što je manje bolno u usporedbi s intramuskularnim injekcijama.

Zanimljive činjenice

Mačke mačke nose svoje mačiće tik uz grebene. Neurobiolozi su uspjeli utvrditi da u moždanu mačku postoji zona koja pruža ravnotežu i položaj tijela u prostoru. Kad mačka uzme mačića po grebenu, nagon potiče na mozak da se treba opustiti i ne kretati se. Kao rezultat toga, ova metoda prenošenja ne samo da ne šteti mačiću, već ga i smiri i objesi u karakterističnoj "pozi embrija", tako da ga mačka može prebaciti na željeno mjesto, čak i ako će biti potrebno trčati ili skakati.

Znanstvenici vjeruju da je takva reakcija bila rezultat evolucije. Uostalom, mačka nikada ne prenosi svoje potomstvo bez hitne potrebe, već samo u slučaju bilo kakve opasnosti. Mače koje vrište sigurno će privući pažnju u prirodi, što značajno smanjuje njegove šanse za preživljavanje.

Kod većine mačaka i mačaka taj refleks postoji kroz cijeli život. Ali ne preporučuje se nošenje odraslih kućnih ljubimaca na ovaj način, jer će ih ozlijediti zbog relativno velike (u usporedbi s masom mačića) težine. Jedina moguća opcija kada se to može učiniti je uzeti bijesnog kućnog ljubimca u naručje ako je potrebno, jer se u tom položaju neće ogrebati ili ugristi. Ali mačke se mogu neograničeno milovati po grebenu, vole ovu vrstu milovanja.

Također možete postaviti pitanje veterinaru osoblja naše stranice koji će im odgovoriti u najkraćem mogućem roku u polju za komentare ispod.

Pogledajte video: Pileća kost zaglavljena u grlu mačke (Veljača 2020).

Loading...