Ipakitin za pse

Ipakitin je učinkovit veterinarski lijek koji se koristi za pse s kroničnim zatajenjem bubrega. Lijek je siguran, stoga se može dugotrajno liječiti ili sprječavati pogoršanje bolesti. U većini slučajeva koristi se kao dio složene terapije, ali kvalificirani liječnik treba odabrati kombinaciju lijekova.

Opći opis

Razvijač lijeka, koji nema analoge u cijelom svijetu, je francuska tvrtka Vetokinol. Ipakitin je prah namijenjen oralnoj primjeni. Karakterizira ga bijela ili krem ​​boja. Sastav lijeka uključuje komponente koje nisu topive u vodi. S tim u vezi, prije upotrebe, prašak se obično ne miješa s vodom ili drugim tekućinama.

Za pakiranje limenki s uvijenim poklopcima izrađeni su od sigurnih polimera. Veličina paketa može biti različita - 50, 60, 150, 160 i 300 g. Budući da je lijek dostupan u bankama različitih veličina, lako je odabrati paket odgovarajuće veličine, ovisno o težini životinje i trajanju liječenja. Sve limenke opremljene su mjernim žlicama. Kapacitet jedne žlice je 1 g. Mjernom žlicom je prikladno izmjeriti potrebnu količinu lijeka.

Lijek se može čuvati 1,5 godina od datuma proizvodnje. Pridržavajte se posebnih uvjeta skladištenja. Staklenku s prahom možete staviti u ormar za veterinarsku medicinu ili na policu ormara, ali odložiti je od hrane i hrane. Temperatura skladištenja bi trebala biti u rasponu od 15 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Cijena

U mrežnim trgovinama za kućne ljubimce prosječna cijena Ipakitina je sljedeća:

 • 60 g - od 1200 rubalja;
 • 180 g - od 2000 rub .;
 • 300 g - od 3400 rub.

U običnim veterinarskim ljekarnama trošak može biti malo veći. Vlasnici pasa često se suočavaju sa nedostatkom lijekova u ljekarnama. Posebno je relevantan problem stanovnicima provincijskih gradova.

Trenutna cijena lijeka možete vidjeti ovdje i kupiti ga ovdje:

Sastav i djelovanje

Ipakitin predstavlja potporu bubrezima u kroničnom zatajenju ili drugim ozbiljnijim bolestima. Visoka učinkovitost lijeka rezultat je činjenice da njegov sastav uključuje dvije aktivne komponente:

 • Kitozan. Ovo je polimer koji ima prirodno podrijetlo. Hitozan se dobiva iz ljuska rakova. Glavna značajka komponente je da pozitivno utječe na ravnotežu alkalne kiseline. Zbog njegovog djelovanja obnavlja se učinkovitost bubrega, smanjuje se razina uree u krvi.
 • Kalcijev karbonat. Ova komponenta normalizira tijek metabolizma fosfora i kalcija. Mehanizam njegovog djelovanja je da potiče stvaranje netopljivih fosfatnih spojeva.

Pored aktivnih tvari, laktoza je također uključena u sastav kao pomoćna komponenta. Ipakitin ima sljedeća farmakološka svojstva:

 • smanjuje kreatinin u krvi;
 • snižava kolesterol;
 • potiče crijevnu pokretljivost;
 • poboljšava glomerularnu filtraciju;
 • povećava hemoglobin;
 • obnavlja crijevnu mikrofloru;
 • promiče bolju apsorpciju kalcija;
 • uklanja opasne toksine i štetne tvari iz tijela.

Zbog obnove metaboličkih procesa i poboljšanja gastrointestinalnog trakta, opterećenje na bubrezima se smanjuje.

Važno! Prema ustaljenoj klasifikaciji, ipakitin je tvar male opasnosti. Ne sadrži opasne i toksične komponente koje mogu negativno djelovati na jetru ili druge organe (sustave).

Indikacije i značajke primjene

Ipakitin se koristi za pse s kroničnim zatajenjem bubrega, što je uzrokovano neinfektivnim čimbenicima. Ako se lijek koristi za liječenje, kombinira se s drugim lijekovima. Samo veterinar treba odabrati lijekove. Također, lijek se može koristiti za produljenje remisije bolesti i sprečavanje ozbiljnih komplikacija.

Obratite pažnju! Vrijedno je napomenuti da Ipakitin ne može izliječiti kronično zatajenje bubrega, ali je u mogućnosti produljiti život ljubimca i poboljšati njegovu kvalitetu. Istina, u skladu s ispravnom primjenom i integriranim pristupom rješavanju problema.

Ljekoviti prah daje se psima s hranom. Možete ga dodavati suhoj ili mokroj hrani, konzerviranoj hrani, prirodnoj hrani itd. Budući da pripravak nema mirisa, životinje jedu hranu bez dodatka. Ako se kućni ljubimac hrani suhom hranom, tada se prah prvo namoči u maloj količini vode, a zatim se pomiješa s hranom životinje.

Uputa za uporabu kaže da je izračunavanje doze Ipakitina za pse vrlo jednostavno - 1 g ili jedna merica na 5 kg težine kućnog ljubimca. Dodajte lijek u stočnu hranu ujutro i navečer. Ako se prah koristi za liječenje, tada je tečaj 3-6 mjeseci. Točno trajanje liječenja treba odrediti liječnik. Potrebno je uzeti u obzir opće stanje zdravlja kućnog ljubimca, manifestacijske simptome, pokazatelje testova i druge čimbenike. Ako se lijek koristi za produljenje remisije, tada tečaj traje 1-1,5 mjeseci. Ponekad je lijek propisan doživotno. Ne postoji šteta od stalne uporabe. Lijek ne izaziva ovisnost, stoga se uspješno koristi za dugotrajnu upotrebu.

Važno je ne propustiti prijavu ili ozbiljno ometati prijavu. Obično to negativno utječe na terapeutski učinak. Ako iz nekog razloga nije bilo moguće dati lijek na vrijeme, potrebno je što prije nastaviti liječenje. Kako bi upotreba lijeka bila učinkovita, također je potrebno prilagoditi prehranu životinje. Liječnik će vam pomoći odabrati uravnoteženu i sigurnu prehranu.

Kontraindikacije i nuspojave

Ipakitin se smatra sigurnim lijekom za životinje. Koristi se za pse različitih dobnih skupina i pasmina. Budući da lijek ne vrši pritisak na jetru ili druge organe, prisutnost kroničnih bolesti nije prepreka za njegovu upotrebu. Jedina kontraindikacija lijeka je prisutnost netolerancije na komponente. U praksi su alergijske reakcije pri korištenju lijeka prilično rijetke, no proizvođač u uputama upozorava na njihovu moguću pojavu. Lijek nema drugih nuspojava te ga kućni ljubimci uvijek toleriraju bez ikakvih problema.

Prednosti i nedostaci

Ipakitin je odavno osvojio povjerenje vlasnika pasa i veterinara. Ima nekoliko prednosti:

 • Ima visoku učinkovitost (potvrđeno dinamikom pokazatelja analize);
 • kompatibilan s lijekovima različitih skupina;
 • ne sadrži boje, mirise i toksične komponente;
 • ima prirodno podrijetlo;
 • sveobuhvatno utječe na tijelo, poboljšava rad bubrega i probavnog sustava, obnavlja metabolizam;
 • mogu se koristiti za male i velike pse, bez obzira na njihovo fizičko zdravlje;
 • nema nuspojava;
 • jednostavan za upotrebu - samo posipajte prašak na hranjenju.

Glavni nedostatak je potreba za dugotrajnim liječenjem. Iako zbog jednostavne uporabe u većini slučajeva, to ne stvara neugodnosti vlasnicima.

Recenzije vlasnika

Anna, ljubavnica 13-godišnjeg pudla:

"Ipakitin se koristio za zatajenje bubrega kod našeg psa. Naravno, uzimali su i druge lijekove, ali glavno je bilo da se pas brzo oporavio. Nije bilo alergija ni drugih negativnih reakcija. Sada se Jack potpuno oporavio i vratio se svom uobičajenom načinu života, iako su se godine proživjele osjećale Periodično testiramo kako bismo pratili rad bubrega. Za sada sve zujanje. "

Irina, vlasnica mopa:

"Dijagnoza kroničnog zatajenja bubrega" postala je rečenica za nas, ali zahvaljujući ispravnom liječenju, uspjeli smo produljiti život našem ljubimcu za gotovo 2 godine. Glavni lijekovi bili su Ipakitine i Ketosteril. Redovito su ih uzimali tečajevima. Nakon nekoliko dana upotrebe pas je zaživio, postao prah je vrlo skup i težak za nabaviti (naručili smo putem ebay), ali za života voljenog kućnog ljubimca to nije šteta. Dobar lijek. Nije bilo problema s upotrebom, Zgodni je jeo hranu zajedno s lijekom. Istina, posljednjih mjeseci piju iz šprice, jer je pas gotovo odbio jesti. "

Pregledi veterinara

Nikolaj, veterinar s 13 godina iskustva:

"Ipakitin je stvarno učinkovit lijek. Ne može izliječiti životinju od kroničnog zatajenja bubrega, ali ako se liječenje započne u ranoj fazi i u kombinaciji s drugim lijekovima, uvijek postoji pozitivna dinamika bolesti. Jedini nedostatak je vrlo visoka cijena i pronađite lijek u ljekarnama može biti prilično teško. "

Ignat, veterinar s 8 godina iskustva:

"Ipakitin može biti dobar alat, ali ne koristim ga u svojoj praksi. Mislim da je kupovina praha gubitak novca i puno novca. Za učinkovit tretman morate odabrati kompleks lijekova i dijetalnu hranu. Ako se bolest pokrene, tada se prašak temelji na "Prirodni polimeri ne mogu izliječiti vašu životinju. Osobno sam zadivljen brojem pozitivnih kritika na Internetu i u stvarnom životu."

Pogledajte video: Fatima (Prosinac 2019).

Loading...