Hrana za pse Cezar (Cesar)

Relativno nedavno se na televizijskim ekranima u zemlji pojavila reklama koja promiče masu hrane za pse Cesar. Kakva je to hrana i trebaju li uzgajivači pasa na nju obratiti svoju pažnju? Pogledajmo pobliže ovaj problem. Dijelit ćemo s vama svoja zapažanja o sastavu hrane, asortimanu, cijenama i pregledima vlasnika životinja i veterinara.

Proizvođač

Proizvođač ove marke hrane je Mars konglomerat koji je pod svojim krilima ujedinio mnoge poznate marke. Sjedište tvrtke je u SAD-u.

Nažalost, na službenim internetskim stranicama obroka Cesar nema podataka o tome gdje se, od koga i kako proizvodi hrana za hranu ove marke. Web lokacija pokriva samo opća pitanja, uglavnom djelujući kao reklamna platforma. Prema nekim web lokacijama koje prodaju ovu hranu, svu hranu za pse Cesar proizvode tvornice u Australiji (konzervirana hrana) ili u Rusiji (pauci). Čini se da proizvođač ne žuri s potrošačima dijeliti točne podatke o svojim proizvodnim pogonima.

Vrste krmiva

Svi feedovi ove marke su ili paste ili pauci s mokrom hranom. Pauci dolaze s takvim okusima:

 • Govedina s povrćem;
 • Janjetina s povrćem;
 • Kunić i govedina u umaku od špinata;
 • Piletina sa zelenim povrćem.

Postoji više konzerviranih paste:

 • Goveđi stroganoff sa sirom i kopar;
 • Janjeća fricassee s povrćem i ružmarinom;
 • Goveđa pašteta s umakom od povrća;
 • Pečena piletina sa suhim marelicama;
 • Pileći file s bundevom i špinatom.

Sve fotografije na mjestu prikazuju cezarjsku hranu za pse Cezara kao neku gurmansku gurmansku kuhinju. To je, naravno, običan marketing - pas neće cijeniti sve ove kulinarske dobrote - to se radi samo da bi zadovoljilo vlasnike. No, bilo kako bilo, počnimo analizirati sastav jednog od feedova.

Struktura

Na službenoj web stranici proizvođača napisan je popis sastojaka za svaku vrstu prehrane, ali malo je vjerojatno da će se iz nje moći izvući bilo kakva korisna informacija. Na primjer, razmislite o sastavu hrane za pse Cezar "janjetina s povrćem", od kojih je najviše recenzija na mreži.

sastojci:

 • meso i iznutrice - 40%, od čega janjetina - 4%;
 • povrće - 4%;
 • žitarice;
 • vlakna;
 • vitamini;
 • minerala.

To je cijeli sastav. Nije puno, zar ne? Maseni udio sadržaja sastojaka nije predstavljen, ne postoji detaljan opis svake komponente itd. Na primjer, nusproizvodi se mogu shvatiti kao visokokvalitetna jetra i hrskavica, kao i nekvalitetni "rogovi i kopita", otprilike. Ali mnogi proizvođači su pogođeni ovim problemom, samo sirovina se isporučuje s najsloženijim opisom sastojaka. Općenito, činjenica da pakovanje sadrži gotovo polovicu punjenja - ovo je meso, već je dobra za dodavanje premium premium segmenta i po takvoj cijeni.

Ako skrenemo pozornost na prehrambene vrijednosti, tada ćemo vidjeti:

proteini9%nizak sadržaj
masti4,5%prosječni postotak
pepeo2%normalna stopa
celuloza0,5%u granicama normale
vlaga80%norma
vitaminski kompleks (vitamin A i E)

Proteini

Meso i uzgajani proizvodi navedeni su kao izvor bjelančevina. U principu, ovo je dobra sirovina za hranu za pse, ali Cesar vlažna hrana za pse ne sadrži točne podatke o kvaliteti i stanju mesnih sastojaka. Stoga ne možete biti sigurni u visoku kvalitetu komponenata - to se izravno odražava u većini recenzija.

Masti

U opisu sastava izvor masnoća uopće nije naveden, pa nije moguće utvrditi koja se kvaliteta masti koristi.

Ugljikohidrati

Glavni izvor ugljikohidrata su žitarice, koje su navedene u sastavu. Ni kvalitativni ni kvantitativni sastav ove komponente nije dan, stoga se može samo nagađati o masi žitarica u hranidbi.

Dodatni sastojci

Također, sastav hrane uključuje 4% povrća, što je, naravno, vrlo malo. Ista ova povrća, očito, djeluju i kao izvor vlakana, koja je tijelu toliko potrebna.

Ako pogledate recenzije o hrani za pse Cezar, primijetit ćete da se vlasnici često žale na obilje aroma u proizvodima ove marke. Postoje slučajevi kada pas doslovno miriše na hranu nakon jela.

Prednosti i nedostaci

Među prednostima Cezar hrane za pse može se napomenuti: široka dostupnost, dobra jestivost, ukusan izgled hrane.

Naravno, postoje i kontra:

 1. Glavni nedostatak je nedostatak cjelovitih podataka o sastavu i kvaliteti prehrane. Potrošač ne zna što njegov ljubimac zapravo jede.
 2. Manjak pedigre vladara može se smatrati nedostatkom - kada kupujete hranu za pse Cezar, pasmina psa ne igra nikakvu ulogu. Dakle, proizvođač ne uzima u obzir karakteristike nekih pasmina koje trebaju posebnu prehranu.

Recenzije feeda

Često postoje recenzije o hrani za pse Cesar negativnog sadržaja. Pročitavši nekoliko desetaka mišljenja stvarnih uzgajivača koji koriste ovu dijetu kao glavnu hranu za psa, zaključili smo da je kvaliteta ove hrane daleko od idealne. Odlučili smo vam dati nekoliko povratnih informacija kako biste i sami mogli iz prve ruke pročitati mišljenje, da tako kažem:

Recenzije vlasnika

Alexey, francuski buldog:

"Psa hranim ravno, ali s nedostatkom vremena, pauci pomažu gotovom hranom. Nekako sam uzeo nekoliko paketa Cezara, s janjetinom. Što da kažem - hrana zaista dobro miriše, ali pas jede s užitkom. Postoje i pritužbe na sastav - meso, sudeći po sve, na krmi uopšte nema, ili postoji, ali u oskudnim količinama. Stavit ću C ocjenu! "

Alenka, poludjela pudlica:

"Moj pas jede bilo koju hranu, ali kad miriše na konzerviranu hranu, Cezar potpuno gubi glavu. Navodno postoji sredstvo za aromatizaciju koje su proizvođači zaboravili navesti. Nakon ove hrane pas ponekad ima proljev, ali ne često. Osim toga, izmet miriše na hranu! Općenito pokušavam izbjeći Cezara, a dajem samo kao krajnje sredstvo - kad se više nema što hraniti. "

Pregledi veterinara

Koliko nismo pretraživali - nismo mogli pronaći stvarne recenzije veterinara o Cezar hrani za pse. Sve što smo pronašli bile su ili prilagođene bilješke ili oglasi za oglašavanje. No mišljenja ljudi koja se odnose na veterinarsku medicinu, a nalaze se na mreži, općenito opisuju ovu hranu kao kvalitetnu hranu za pse. S druge strane, kako obično kažu, nitko se ne žuri pohvaliti, tako da nedostatak recenzija kao takvih vjerovatno ukazuje na neutralno-pozitivnu procjenu, posebno s obzirom na popularnost krme u Ruskoj Federaciji.

Cijene hrane

Trenutačnu cijenu hrane i hranu možete pogledati ovdje:

Proučavajući nekoliko prodajnih stranica na mreži koje nude dijetu, izvukli smo prosječne cijene za ovu hranu:

 • Cesar, pauk 100g. (svi ukusi): 26-30r za jednu vrećicu;
 • Cezar, konzervirana hrana 100g. (svi ukusi): 70-90 rub za jednu limenku.

Čini se da je cijena relativno niska, s obzirom na to da pas (ovisno o veličini) pojede 2-3 vrećice dnevno, tada samo pojesti kućnog ljubimca s tom hranom neće biti toliko jeftino.

Oglašavanje s TV-a, ako ga niko nije vidio:

Pogledajte video: Pilotfilm Saptac psima. (Siječanj 2020).

Loading...