Platinum hrana za pse

Prije nekog vremena, hrana za pse iz platine bila je poznata uglavnom samo u uskim krugovima profesionalnih uzgajivača. Međutim, u prilično kratkom razdoblju stekao je veliku popularnost među ljubiteljima običnih pasa, o čemu svjedoče razni forumi na kojima vlasnici kućnih ljubimaca aktivno raspravljaju o proizvodima ove marke.

Proizvodi marke Platinum pozicionirani su kao nova generacija hrane za pse super premium kategorije - holistički obroci. U isto vrijeme, proizvođač se usredotočuje na činjenicu da je krma od platine čak i bolja od holivice i da ima niz prednosti nad njima. Među glavnim argumentima koji ove formulacije karakteriziraju kao holističku klasu su uporaba svježeg mesa u količini od 70%, upotreba jedinstvene tehnologije za izradu proizvoda i usklađenost sastojaka sa zahtjevima koji omogućuju njihovu upotrebu u ljudskoj hrani (sirovine "Human Grade").

Proizvođač

2004. godine profesionalni uzgajivač iz Njemačke i jedan od vodećih njemačkih stručnjaka na području stočne hrane odlučio je udružiti snage i osnovao tvrtku „Platinum GmbH & Co. KG ”u Bodenheimu na području Mainz-Bingena. Glavni cilj tvrtke bio je stvaranje hrane za pse, koja bi odgovarala prehrani njihovih predaka - vukova. Tijelo treba brzo i lako apsorbirati, a sastojati se od svježeg mesa i visokokvalitetnih sastojaka, osiguravajući na taj način dobrobiti životinje, dug i zdrav život. Čitava filozofija tvrtke leži u ideji povratka osnovnim potrebama kućnog ljubimca za hranom, a to se može ostvariti samo razumijevanjem da je probavni sustav psa takav kao kod grabežljivca.

Proizvodni pogoni tvrtke nalaze se u Španjolskoj u Belle Lok d'Urgell, a u Njemačkoj u Bingen am Rheinu. Svi proizvodi posjeduju certifikat o kvaliteti međunarodne organizacije TÜV Rheinland, koji potvrđuje ne samo da proizvođač ispunjava sve standarde u proizvodnji proizvoda, već i sukladnost podataka na pakiranju s proizvodom iznutra.

Asortiman

Marka Platinum u asortimanu sadrži samo 4 vrste stočne hrane. Ovaj proizvođač nema posebne jelovnike za pojedine pasmine, niti posebne prehrane za starije ljubimce. Poseban recept je samo za štenad.

Razlog za tu odluku ne leži u nedostatku resursa, već u kreposti proizvođača i tehnologiji proizvodnje krme. Svaki kroket ovih dijeta pripremljen je na takav način da ga najmanji pas lako pojede, i to vrlo krupan. Tvrdeći da divlje pasmine u prirodi jedu isto, bez obzira na dob i veličinu, tvrtka je stvorila recepte koji zadovoljavaju potrebe svih pasa:

 • Puppy Piletina - hrana za štence i kućne ljubimce tijekom razdoblja rasta. Preporučuje se životinjama mlađim od 12 mjeseci. Recept se temelji na piletini i riži, sadrži životinjske i biljne masti, kao i razne korisne aditive. Pokazatelji proteina - 27%, masti - 16%.
 • Odrasla janjetina + riža - hrana za pojedince bilo koje pasmine i starosti. Sastav uključuje janjeće meso i rižu, hladno prešana ulja, kolekciju ljekovitog bilja, vitamin i mineralni kompleks. Pogodno za životinje s alergijama na hranu, jer ne sadrži gluten, soju i GMO. Količina proteina je 24%, masti 14%.
 • Odrasli Iberico + Zeleni - dijeta "Iberijska svinjetina sa zelenilom" namijenjena je odraslim životinjama svih pasmina i dobnih skupina. Recept je bez glutena i bez žitarica. Hrana se sastoji od svježe iberijske svinjetine, umjesto žitarica ovdje se koristi krumpir. Sastojci uključuju i riblje ulje i biljna ulja, povrće, ekstrakt školjki i mnogo ljekovitog bilja. Sadržaj proteina - 23%, masti - 14%.
 • Piletina za odrasle - dijeta s piletinom za kućne ljubimce starije od 1 godine, pogodna za sve pasmine. Ovaj se izbornik temelji na svježoj peradi, riži i kukuruzu. Sastav uključuje mnoge funkcionalne aditive za održavanje zdravlja životinje. Ravnoteža proteina i masti je 26%, odnosno 16%.

Asortiman ruskog distributera uključuje samo suhu hranu i poslastice od platine. Stranica proizvoda na engleskom jeziku Platinum također nudi liniju vlažnih hranilica u paketu Mini - 100 gr., A standardna - 375 gr., Koja se sastoji od četiri okusa:

 • Riba + Piletina - tuna i sardina s piletinom;
 • Turska + losos - puretina sa lososom;
 • Čista riba - pastrmka, tuna i sardine;
 • Piletina - piletina s rižom i povrćem.

Svaka konzervirana hrana sadrži najmanje 83% svježeg mesa ili ribe, lako se probavlja i priprema samo u vlastitom soku. Proizvođač se također fokusira na odsutnost privlačnih sredstava, okusa, boja ili pojačivača mirisa i okusa.

Cijena

Platinum hranu za pse možete kupiti izravno s web stranice distributera ili u mrežnim trgovinama koje dostavljaju izravno u vaš dom, cijena je sljedeća:

Platinum Puppy Piletina:

 • 1,5 kg - 1300 rubalja.
 • 5 kg - 2800 rub.
 • 15 kg - 7300 rub.

Platina za odrasle janjetine + riža i odrasli Iberico + zelenilo ne razlikuju se u cijeni:

 • 1,5 kg - 1350 rubalja.
 • 5 kg - 3100 rubalja.
 • 15 kg - 8100 rubalja.

Platina piletina za odrasle:

 • 1,5 kg - 1200 rubalja.
 • 5 kg - 2700 rubalja.
 • 15 kg - 7100 rubalja.

Trenutačnu cijenu platinaste hrane možete pogledati i kupiti je ovdje:

Struktura

Glavni kriteriji za ocjenu stočne hrane uvijek su sastav i kvaliteta sastojaka koji su u njoj. Posebnost sastava platinske hrane je prisutnost najmanje 70% svježeg mesa u svakoj prehrani, kao i upotreba posebne proizvodne tehnologije. Omogućuje vam spremanje mesnog soka u pelete jer se priprema bez dodavanja vode na relativno niskoj temperaturi. To čini krokete sočnijim i ukusnijim za kućnog ljubimca.

Razmotrite sastav i analizirajte ga na primjeru piletine za odrasle od platine, jedne od najpopularnijih platinastih dijeta za odrasle.

Ključne hranjive tvari:

 • Protein - 26%;
 • Masnoća - 16%;
 • Sadržaj pepela - 7,9%;
 • Vlakna - 2%;
 • Vlažnost - 18%;
 • Kalcij - 1,5%;
 • Fosfor - 1%.

Sve brojke, osim vlage, su u granicama normale i optimalne su za svakodnevnu prehranu većine kućnih ljubimaca. Glavnina vlage suhe industrijske prehrane kreće se u rasponu od 9-12%, ovdje čak 18%. Ta je brojka zaslužna za jedinstvenu tehnologiju koju tvrtka koristi u proizvodnji prehrane životinja.

Razmotrite prvih pet sastojaka u sastavu:

 • Svježe pileće meso - 70%;
 • Zdrobljena riža;
 • kukuruza;
 • Brašno od peradi (u originalu - "obrok od peradi", verzija ruskog distributera - "perad" - očito postoji pogreška u prijevodu);
 • Hidrolizirana ptica.

Cijeli popis sastojaka sastoji se od 22 predmeta od kojih je 9 položaja zauzeto biljem, njihovim sjemenkama ili ekstraktima iz biljaka. Glavne komponente su upravo prvih 5-6 proizvoda s cijelog popisa, jer su položeni u osnovu recepta.

Nadalje, sastav uključuje pivski kvas, jabučnu kašu, lucernu, kao i losos masnoću. Iza njih stoji ekstrakt Yucca i hladno prešana biljna ulja (laneno i maslinovo). Zatim je naznačen ekstrakt zelenih dagnji, plus biljna berba i kalijev klorid.

Proizvođač točno navodi samo količinu prvog sastojka, postotak preostalih sastojaka ostaje nepoznat.

Proteini

Ovdje postoje tri proizvoda koji sadrže životinjske bjelančevine - to su komponente 1, 4 i 5. Unatoč činjenici da se čini da je 70% pilećeg mesa vrlo impresivna brojka, u konačnici će ih biti puno manje (oko 22%). To je zbog činjenice da sirovo meso sadrži puno vode, što ostavlja u procesu kuhanja.

Unatoč tome, svježe pileće meso izvrstan je izvor proteina koji se lako probavlja, bogat je korisnim aminokiselinama i podvrgava se toplinskoj obradi samo jednom.

Brašno iz peradi je superiornije od svježeg mesa u pogledu proteina, međutim, kada sastojak ima nejasnu formulaciju, stupanj povjerenja u njega značajno je smanjen. Najčešće se takvo brašno dobiva iz tkiva peradi koja nisu prikladna za prehranu ljudi, odnosno iz jeftinih i nekvalitetnih sirovina.

Peta stavka u sastavu rezervirana je za hidroliziranu pticu. Ovo je prah dobiven postupkom jake višestepene obrade sirovina, a ima vrlo jaku aromu (koristi se kao prirodni okus). Međutim, ako je među glavnim sastojcima, tada se njegovom receptu dodalo puno. Opće formulacija - "ptica" - može sakriti bilo koju vrstu sirovine, a najčešće se nalazi u hrani za životinje po niskoj cjenovnoj kategoriji.

Masti

Dijeta sadrži i životinjska i biljna ulja. Lososova mast je vrlo vrijedna za tijelo, doprinosi zdravlju kože i kaputa, služi kao prevencija srčanih bolesti. Bogata je Omega 3, DHA i EPA. Hladno prešano laneno i maslinovo ulje neke su od najboljih vrsta biljnih masti, zahvaljujući tehnologiji proizvodnje zadržavaju maksimalnu količinu hranjivih sastojaka.

Ugljikohidrati

Na ovom jelovniku postoje dva izvora ugljikohidrata - zdrobljena riža i kukuruz. Drobljena riža manje je korisna u usporedbi s cjelovitim žitaricama, a smatra se i jeftinijom sirovinom. Njegova hranjiva vrijednost nije vrlo visoka, a ima i visoki glikemijski indeks. Kukuruz je potpuno beskorisna žitarica za pse, najčešće se koristi kao jeftino punilo u hrani. Prisutnost dvaju zrnaca odjednom u prvih pet sastojaka pokazatelj je loše kvalitete hrane.

Ostale komponente

Doprinos preostalih sastojaka vrlo je neznatan, jer su svi ostali aditivi sadržani u vrlo malim količinama i praktički ne utječu na proizvod. Postoji prilično standardni set ljekovitog bilja: kamilica, maslačak, mliječni čičak (sjeme), sušeni komorač. No, među njima ima aditiva koji se rijetko nalaze u dijetama drugih proizvođača, razmotrite ih detaljnije:

 • Ekstrakt zelenog spužvastog mekušaca - prirodni prirodni hondroprotektor koji se puno bolje apsorbira od sintetskog. Skladište glikozaminoglikana koji doprinose zdravlju mišićno-koštanog sustava podržava rad ligamenata i zglobova.
 • Korijen Sarsaparilla - bogat je rijetkim tvarima - fitosteroidima i saponinima. Ima protuupalna, diuretička svojstva i sposobnost uklanjanja toksina iz tijela.
 • Osušeni artičoka omiljena je poslastica Talijana. Sadrži veliku količinu vlakana, inulinski prebiotik, koji pozitivno djeluju na probavni trakt i doprinose stvaranju izmeta.
 • Nasturtium je biljka koja se često koristi i u tradicionalnoj medicini i u lijekovima. Poboljšava crijevnu pokretljivost, bogatu vitaminima C i A, kao i luteinom. Ima uroseptička, diuretička i antiseptička svojstva.
 • Kalijev klorid siguran je dodatak koji se koristi za stvaranje jednolikosti proizvoda. Hrani se dodaje i kao prirodni vitamin K1 neophodan za koagulaciju krvi i metaboličke procese povezane s stvaranjem kalcija.

Recenzije

Julia Savenko, ljubavnica jorkširskog terijera:

"Savjetujem svim poznatim ljubiteljima pasa da kupuju hranu za pse iz platina. Također uvijek ostavljam povratne informacije na forumima, jer je moj Choko jeo to već dvije godine. Za sve ovo vrijeme nije bilo ni nagovještaja o nelagodnosti ili nekih probavnih smetnji. Vuna je samo bajka, iako prije platine postojao je problem - činilo se da je kaput stalno prljav. Tjedan dana nakon ovog hranjenja problem je nestao. "

Karina Trofimova, uzgajivač jazavki:

"Moj kućni ljubimac jede suhe obroke već duže vrijeme, ali želio sam ga prebaciti na bolju prehranu. Preciznije, ovo je bio savjet mog veterinara tijekom sljedećeg zakazanog posjeta. Odabrao sam platinastu hranu, odnosno pileću hranu. Pas je počeo imati alergije i frustraciju, i nakon toga sam pomislila da će joj najbolja hrana biti janjetina i riža. I bila sam u pravu - nakon što sam promijenila jelovnik, moja se Tasia počela osjećati puno bolje, a izgled joj se popravio. To je sve što mi treba od hrane! "

Aleksej Ignatov, veterinar:

"Tijekom moje prakse, proučavao sam puno gotovih dijeta za životinje. A nedavno je jedan moj pacijent pitao moje mišljenje o suhoj psećoj hrani od platine. Ja sam, nakon što sam pročitao recenzije kolega veterinara na Internetu, a zatim detaljno proučio sastav na kutiji, došao do mene. na zaključak da ta hrana nije loša i može se koristiti kao osnova za ishranu kućnog ljubimca. Međutim, vrijedi zapamtiti da sadržaj kukuruza u jednoj od vrsta hrane može izazvati alergijske reakcije kod kućnog ljubimca. Savjetovao bih vam da postupno prebacite životinju na tu hranu i nadgledate reakciju njezino tijelo. "

Pogledajte video: PLATINUM Hrana za Pse - 70% mesa za 100% okus! (Studeni 2019).

Loading...