Najpopularnije pasmine mačaka

Mačka je uzaludna životinja koja samostalno hoda. Ali ako se prema njoj odnosite s ljubavlju i ljubavlju, steći ćete predanog prijatelja dugi niz godina.

Osim toga, danas postoji mnogo pasmina koje su se pod utjecajem uzgajivača socijalizirale i prilagodile da žive uz osobu.

Sfinge

Iako mačke bez dlaka više nikoga ne iznenađuju, pasmine bez dlake smatraju se egzotikom. Takva je životinja poput malog stranca ili vilenjaka. Sphynx mačke imaju velike, izbočene, široko postavljene uši, bademaste oči i fino nabrane suede kože. Prednost sfinge je odsutnost kose i oštar miris. Istodobno, koža životinje brzo postaje masna, mačka zahtijeva često kupanje. Unatoč zavidnom izgledu i dugim kandžama, sfinge se odlikuju mekim karakterom i predanošću prema vlasniku.

Britanci

Britanska pasmina je upravo suprotnost sfingi. Mačka je prekrivena kratkom dlakom s gustim podlankom, ima male uši, okrugle oči i malo ravnu njušku. U izgledu, životinja se čini toplom i plišanom. Za razliku od sfinge, Britanci imaju veću vjerojatnost da će pokazati rupe. Općenito, životinja je uravnotežena i nepretenciozna. Danas se u mnogim gradovima Rusije održavaju izložbe mačaka na kojima ne samo da možete vidjeti životinje, već i kupiti mačića pasmine koja vam se sviđa.

Perzijanci

Perzijanci s dugom kosom pronašli su svoje obožavatelje u svim dijelovima svijeta. Izgled životinje jednostavno dodiruje - snub nos, male uši, okrugle iznenađene oči. Moda se za ovu pasminu tada smirila, a zatim ponovno nastavila. Perzijsku mačku je teško skrbiti. Dugu kosu je potrebno stalno češljati i po potrebi obrezivati. Perzijci trebaju poseban pribor za jelo, jer hranu jednostavno ne mogu izvući iz duboke zdjele.

Maine Coons

Favorit modernih izložbi je Maine Coon. Tko ne želi imati domaćeg kasa ili tigra? Ali ove mačke nisu za male stanove. Težina odrasle životinje može doseći 12 kg. Maine Coon je prije svega grabežljivac, a toga se mora zapamtiti. Ako živite u višekatnici, prozori i balkon trebaju biti zaštićeni mrežom. Inače, lov na sljedeću pticu ili letećeg leptira može se završiti tragično. Ako nemate priliku često pozivati ​​djevojke za svog kućnog ljubimca, morate biti ustrojeni. Maine Coons su jako ljubavni. Odsustvo seksualnih odnosa uzrokuje ozbiljne bolesti u životinji.

Pogledajte video: Top 10 najpopularnijih vrsta mačaka (Listopad 2019).