Hrana za domaće mačke

Gotova hrana za mačke "Native feed" proizvodi tvornicu Naro-Fominsky (NFKZ). Tvrtka proizvodi suhe krokete, kao i konzervirane premium, super premium i holističke klase. Na raspolaganju su posebne prehrambene smjese za životinje s patologijama genitourinarnog sustava ili gastrointestinalnog trakta, mačke sa sklonostima alergijama, starije mačke s viškom kilograma, za prevenciju urolitijaze kod životinja nakon kastracije ili sterilizacije, za male mačiće i ženke tijekom trudnoće ili dojenja. Težina paketa - od 100 g. Do 10 kg.

Kako "Native feed"

Formulaciju i organizaciju tehnoloških procesa obavlja naše vlastito osoblje iskusnih inženjera, veterinara i nutricionista, u proizvodnji se koristi najmodernija oprema. Za proizvodnju stočne hrane koriste se samo prirodni, ekološki prihvatljivi proizvodi.

Kroketi se pripremaju metodom ekstruzije. Pažljivo odmjerene količine suhih sastojaka pomiješaju se s vodom, dobivena masa kaše se stavi u uređaj za istiskivanje, koji se zagrijava i gura kroz tanke rupe. Koristeći noževe na izlazu aparata, pečene kobasice se režu na male komade i šalju sušilicama. Nakon uklanjanja ostataka vlage, dobivaju se granule čiji je udio vlage približno 10%.

Konzervirana hrana je vrsta gotove hrane, gdje je meso prisutno u malim komadima. Steriliziraju se, stavljaju u metalne staklenke i pune juhom ili želeom. Pored čisto mesa, smjese se proizvode i "s prilogom", gdje osim govedine ili piletine mogu biti i komadići povrća.

Opća karakteristika

"Izvorne hrane" imaju visok stupanj probavljivosti, pogodne su za mačke svih dobnih kategorija. Sastav komponenata varira ovisno o klasi, kao i o ciljanoj orijentaciji prehrane. Glavna komponenta je prirodno meso, žitarice i / ili povrće koriste se u malim količinama kao aditivi. Gotova hrana ove marke ne sadrži GMO, boje ili okuse, a sve sirovine se ispituju u skladu s međunarodnim standardima HUMAN GRADE.

Među nedostacima "Native feed" stručnjaci primjećuju prisutnost komponente koja se naziva "dodaci za geliranje". Ovaj sastojak prisutan je u gotovo svim domaćim brandovima gotove hrane za kućne ljubimce kao punilo ili zgušnjivač, iako ga strani proizvođači gotovo i ne koriste. Sredstva za geliranje mogu biti prirodna (agar-agar, želatina, pektin, škrob) ili sintetička (metil celuloza, amilopektin). Nažalost, njihova imena nisu navedena na etiketama. Ni vrsta ni stupanj pročišćavanja biljnog ulja koji je dio proizvoda nisu navedeni, iako je poznato da nisu sve biljne masti bezazlene za mačje tijelo.

Hranjiva vrijednost stočne hrane u količini od 100 g je:

Naziv komponente

Količina u gramima

bjelančevine (proteini)

8,0÷12,5

masti (lipidi)

6,5÷11,0

voda

≤82,0

elementi pepela (mineralne tvari)

2,0

taurin (najvažnija aminokiselina u sisavaca)

0,2

Asortiman

"Izvorna hrana" proizvodi se u suhim granulama (kroketi) i mokrim konzerviranim mješavinama. Za mačiće, kao i za pretile, sterilizirane mačke i stare životinje, nude se određene vrste konzervirane hrane. Na paketićima s kroketima, staklenkama i vrećama od pauka s mokrom hranom nalazi se odgovarajući natpis.

Suha hrana

Sirovine za izradu kroketa "Native feed" su:

 • peradarsko meso (najmanje 32% u zrnatoj hrani);
 • hidrolizirana jetra;
 • životinjske ili biljne masti;
 • prirodna vlakna (obično kukuruz ili pšenica);
 • kompleks probiotika;
 • vitamini;
 • elementi u tragovima;
 • antioksidansi.

Korisne informacije! Jedna od prednosti autohtonih životinja je da stručnjaci smatraju domaće podrijetlo svih, bez izuzetka, sirovina. Poznato je da su za ljude i životinje najkorisniji proizvodi koji se dobijaju u regiji u kojoj žive.

Asortiman vrsta suhe hrane: "Mesna gulaš", "Piletina", "Teletina", "Janjetina", "Za katedrirane mačke i sterilizirane mačke." Dnevna stopa ove vrste hrane ovisi o dobi, građe, fizičkoj aktivnosti životinje. Odrasloj mački se u prosjeku preporučuje davanje:

Mačja težina

Količina hrane u gramima

do 2 kg

30-50

od 2 do 3 kg

50-70

od 3 do 3 kg

95-115

6-7 kg

120-140

iznad 8 kg

140-160

Mokra hrana

Postrojenje Naro-Fominsk proizvodi nekoliko linija konzervirane mačje hrane.

Mesna poslastica

"Native feed" super-premium klase su klasična prehrana za svakodnevno hranjenje odraslih mačaka i mačića, uzimajući u obzir njihove prehrambene potrebe i sklonosti. Dostupno u staklenkama od 100 g i 340 g. Sadržaj staklenki je sitno sjeckani mljeveno meso u želeu, ne sadrži žitarice, povrće, već samo meso i mesne uzgajiće. Asortiman konzervirane hrane "Mesne poslastice":

 • s govedinom;
 • s piletinom;
 • s puretinom;
 • s jetrom;
 • jezikom.

Značajan

Super-premium holistička klasa "Native feed". Dostupno je u staklenkama ili pakovanjima od po 100 g. Postoji 5 vrsta jelovnika s mono-mesnim sastavom, samo je u jednom obliku peradarsko meso dopunjeno kravljim mesom, a koristi se samo jetra ili srce ptice.

Asortiman jelovnika za odrasle mačke:

 • s piletinom;
 • s govedinom;
 • s janjetinom;
 • s puretinom;
 • s jetrom;
 • s gibalima.

Za mačiće:

 • s govedinom;
 • s piletinom;
 • s prepelicama.

Premium konzervirana hrana

Asortiman premium klase „Native feed“ ima određeno fokusiranje: uklanja nedostatak kalija i sprječava razvoj žučnih kamenaca i urolitijaze u mačaka. Za to su u smjesu uključene dodatne komponente: jaje u prahu, kalijev klorid, lizin, DL-metionin, riblje ulje.

„Izvorne hrane“ iz ove kategorije proizvode se u pakovanjima od 100 g svaki ili staklenkama od 410 g svaki, a po konzistenciji su križ između paste i žele. Linija za hranjenje pogodna je za male mačiće, jer sadrži bjelančevine, vitamine i minerale potrebne za rast. U asortimanu:

 • Govedina s jezikom na seljački način;
 • Janjeća janjetina;
 • Piletina u stilu Vologde s kunićem;
 • Teletina s puretinom u vatri;
 • Turska s patkom u okrugu.

Upozorenje! Kada koristite gotovu prehranu Native Foods, nije potrebno dodatno hranjenje: konzervirana hrana i kroketi imaju klasičnu ravnotežu masti, bjelančevina i ugljikohidrata te sadrže sve vitamine i minerale potrebne za mačje tijelo.

Cijene

Hrana za domovine može se naručiti u internetskim trgovinama, kupiti ih u trgovini za kućne ljubimce ili veterinarskoj ambulanti. Jedna od prednosti ove marke smatra se pristupačnom za širok krug korisnika. Slični premium ili super premium proizvodi koje nude strani proizvođači koštaju nekoliko puta više. Razlog su niži troškovi za prijevoz sirovina i gotovih proizvoda, kao i nedostatak posredničkih troškova. Cijena hrane ovisi o vrsti hrane i težini paketa.

Trenutačnu cijenu hrane i hranu možete pogledati ovdje:

Suha hrana

Težina paketa

Trošak u rubaljima

400 g

75

2 kg

325

10 kg

1 480

Linija za obradu mesa (super-premium klasa)

100 g

50

340 g

110

Plemenita linija hranjenja (holistička klasa)

100 g

80÷100

Premium linija

100

39

410

90

Recenzije

Ekaterina, ljubavnica 4-godišnjeg Maine Coona:

"Moj zgodni muškarac uvijek dobiva kvalitetnu, hranjivu hranu. Samo mu apetit odgovara težini, a moja mačka teži 6 kilograma. Stoga, ne mogu si uvijek priuštiti najskuplje vrste gotovih jela. Po savjetu prodavačice trgovine za kućne ljubimce pokušao sam kupiti" poslasticu s mesom "s piletinom i pakiranjem "Svidio mi se okus mačke. Prvi put sam rado oprao jedan dio mesa u želeu i lizao hranitelj. S obzirom na to da su troškovi" Native feeda "gotovo redoslijed niži od uvezenih onih iz iste klase, vrlo sam zadovoljan izborom."

Roman, vlasnik abbisinske mačke Marte:

"Moja mačka" Native food "nije se svidjela. Ne znam zašto. Ponekad je hranim njezinom domaćom hranom, ponekad mačjom konzerviranom hranom, pokušavam kupiti dobro. Uzeo sam joj" Meso poslastica s pticom ". Sastav se čini dobrim, miriše privlačno (njušio sam ga osobno) , naizgled privlačno ... Ali moj zaručnik je pokušao komad i odmaknuo se od hranilice. Veterinar kaže da svaka mačka ima svoje sklonosti. "

Marina Igorevna Lyadina, veterinar:

"Često preporučujem proizvode biljke Naro-Fominsk vlasnicima mačaka. Ovo je izvrsna opcija za kvalitetnu uravnoteženu prehranu." Nativne namirnice "su sigurne za zdravlje životinja, izrađene su od prirodno certificiranih komponenti. Uz to, osobno smatram da je njihova prednost nedostatak okusa i okusa: životinja nije prejedanje, ne dobijanje viška kilograma. Međutim, prilikom prelaska na bilo koju novu vrstu hrane, prvih nekoliko dana morate pratiti svog kućnog ljubimca, jer životinje, poput ljudi, imaju jedinke značajkama, a ne odgovara im svaki proizvod. "

Pogledajte video: KOJU HRANU NIKAD NE TREBA DAVATI MAČKAMA (Ožujak 2020).

Loading...