Veterinarske klinike podržavaju djevojke koje se žele naći u znanosti

Osoblje veterinarske klinike dočekalo je dvoje učenika iz lokalne osnovne škole u Burgess Hillu. U sklopu ovih predavanja, osoblje želi uvjeriti djevojke da znanost može biti zanimljiva i da u tome nema ništa sramotno. Nada se da će ovaj „eksperiment“ u konačnici dovesti do povećanja broja žena na znanstvenom polju koje rado grade karijeru u njemu. Nedavno istraživanje Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) pokazalo je da mnogim djevojčicama nedostaje samopouzdanje da bi se postigla visoko plaćena pozicija u znanosti, čak i ako su rezultati njihovih ispita često isti ili čak puno bolji od rezultata muškaraca.

Osoblje i studenti na imanju bili su zabrinuti da gotovo svi imaju zabludu o znanosti. Postoji mišljenje da je to "muška" profesija i puna je negativnih stereotipa o ulozi žene u znanosti, poput plakata i reklama koje prikazuju naučenu mačku kao žensku pomoćnicu.

Posjet veterinarskoj klinici bio je samo dio plana koji bi mogao pomoći opovrgnuti te stereotipe. Djeca uključena u ovaj program kasnije će podnijeti rezultate svog rada školskom zboru o statusu žena u znanosti.

Studenti koji su na programu dali su intervju sa starijom veterinarkom Emily Chadburn o svom životu veterinara, uzimajući školskog psa Bertie-Button na zdravstveni pregled. Veterinarski kirurg Ryan May-Jones pregledao je Bertiejeve oči, uši i srce objašnjavajući sve rezultate svog pregleda djevojkama koje su bile vrlo sretne kad su čule da je Bertie u izvrsnom zdravstvenom stanju!

Asistent za veterinar Ellie Davis Du Pirpont iz Organizacije za zaštitu zdravlja životinja ima diplomu biomedicinskih znanosti i uskoro će započeti školovanje kod veterinarskog kirurga Londonske veterinarske škole. Ellie je s djecom otišla u školsku skupštinu kako bi razgovarala s drugim lokalnim znanstvenicima o njihovoj akademskoj karijeri.

Sarah Solomon, voditeljica Veterinarske organizacije, rekla je: "Bilo nam je drago što smo uključeni u ovaj program. U potpunosti podržavam inicijativu za poticanje djevojaka koje su odlučile otkriti svoj put u znanosti. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi s djevojkama. I tu sam da se susretnem sa Emily i Distrikt. Bertie se, naravno, dobro ponašala i svi smo jako sretni što je dobila potvrdu o svom izvrsnom zdravstvenom stanju. "

Ako želite biti sigurni da je vaš ljubimac zdrav, obratite se najboljim veterinarskim klinikama u vašem gradu. Čak i ako nema simptoma, rutinski pregled neće biti suvišan.

Pogledajte video: Novi pravilnik: Hrvatski ljekari mogu u privatne klinike (Listopad 2019).