Iams (mačja hrana)

Marka mačje hrane Iams (Yams), koja pripada američkoj skupini Procter & Gamble, nudi hranu za kućne ljubimce kategorije premium klase. Ovo su prilično uobičajene prehrane u Rusiji, koje se prodaju u mnogim trgovinama za kućne ljubimce i popularne su među vlasnicima mačaka. Proizvođač pozicionira Yam kao kvalitetnu hranu koja se redovito podvrgava provjeri kvalitete i pruža brigu o zdravlju i dugom životnom ljubimcu. Predlažemo da analizirate koliko su ove izjave istinite i da li se Yams može koristiti za svakodnevno hranjenje kućnih ljubimaca.

Asortiman

U Yam asortimanu postoje dvije vrste obroka: suhi kroketi i vlažni pauci, od kojih svaki sadrži hranu s različitim varijacijama okusa.

Suhi izbornik

Yams suha dijeta predstavljena je linijom ProActive Health, gdje se nalaze proizvodi za životinje različitih dobnih skupina. Ukupno se nudi 6 opcija za hranu:

 • ProActive Health Kitten & Junior (s piletinom) - za mačiće u dobi od 1-12 mjeseci, trudne i dojeće mačke.
 • ProActive Health Adult - za mačke u dobi od 1-7 godina. Ima najveću raznolikost okusa: piletina, oceanska riba, janjetina, losos.
 • ProActive Health odrasla dlaka (s piletinom) - za kućne ljubimce starije od 1 godine, skloni nakupljanju gnojnih dlačica u trbuhu.
 • ProActive Health Adult Multi-Cat (s piletinom i lososom) - za mačke od 1 godine. Hrana je razvijena za zajedničko hranjenje nekoliko kućnih ljubimaca različite dobi i pasmine.
 • ProActive Health Adult posebna je formula za sterilizirane / katerirane pojedince i osobe sjedilačkog načina života.
 • ProActive Health Senior & Mature (s pilećom ili oceanskom ribom) - za kućne ljubimce od 7 godina.

Ovisno o vrsti stočne hrane, u pakiranjima je dostupno 300 g, 850 g, 1,5 kg 2,55 kg, 3 kg i 10 kg.

Mokri jelovnik

Kao mokri jelovnik, Yams nudi pauke od mesa u umaku za mačiće i odrasle životinje, koji su dostupni u mekim pakiranjima od 100 g:

 • Mačić i mlađi (s piletinom).
 • Odrasli (s oceanskom ribom, lososom, tunom, govedinom, piletinom ili kunićem).
 • Zreli i stariji (s piletinom).
 • Višestruki paket za odrasle (uz govedinu, zec, janjetinu i piletinu).

Struktura

Pogledajmo pobliže sastav hrane na primjeru Iams ProActive Health Adult s janjetinom. Kvaliteta proizvoda može se zaključiti na temelju prvih pet sastojaka, koji su u odabranom proizvodu sljedeći:

 • Pileće i pureće meso smrznuto sušeno (37%).
 • Kukuruz.
 • Pšenica.
 • Životinjska mast.
 • Janjetina (4,1%).

Sljedeće na popisu komponenti su riža, suha pulpa šećerne repe (1,9%), hidrolizirani životinjski protein, suho cijelo jaje, frukto-oliksaharidi (0,66%), kalijev klorid, sušeni pivski kvasac, kalcijev karbonat i riblje ulje.

Proteini

Na prvom mjestu u sastavu, kao što treba biti za premium hranu, su mesne sirovine - smrznuto sušeno pileće i pureće meso. Izvor je životinjskih bjelančevina i prirodnog taurina. Ali iznenađuje da je u hrani s janjetinom ovaj sastojak naznačen tek na 5. mjestu sastava. Istodobno, još uvijek nije poznato koji su se dijelovi koristili i u kojem obliku. Dodatni izvor životinjskih bjelančevina i aminokiselina je suho cijelo jaje.

Ugljikohidrati

Ugljikohidrata u hrani Yam ima u izobilju: potencijalni alergeni u obliku kukuruza i pšenice i najmanje alergena riža. Uz to, prisutnost dvaju sastojaka žitarica u prvih pet sastava sugerira da se oni koriste kao jeftino punilo, kao i za povećanje ukupne razine proteina, ali istodobno ne donose nikakve zdravstvene koristi za kućnog ljubimca.

Masti

Izvori masti u prehrani ProActive Health Adult Multi-Cat daleko su od najboljih: životinjska masnoća i riblje ulje iz nepoznatih sirovina koje mogu sadržavati konzervanse i čak biti potencijalni alergen.

Dodatni aditivi

Uz to, dodatak je obogaćen sljedećim komponentama:

 • Suha kaša šećerne repe izvor je vlakana i prirodni prebiotik koji pomaže u normalizaciji probave i redovitom "stolici".
 • Hidrolizirani životinjski protein - budući da nije uvršten u prvih pet sastojaka, ne čini osnovu hrane, već se koristi kao prirodna aroma za poboljšanje okusa.
 • Kalijev klorid je kalijev spoj koji se koristi kao emulgator (za postizanje ujednačenosti) i osigurava normalno funkcioniranje tijela.
 • Suhi pivski kvasac - opskrbljuje tijelo vitaminima B skupine, poboljšava stanje kože i dlake te jača imunološki sustav.
 • Kalcijev karbonat - spoj je izvor kalcija i pomaže u smanjenju kiselosti želučanog soka.
 • Fruktoolisaharidi su korisni prebiotici za stvaranje korisne gastrointestinalne mikroflore.

Dakle, glavni nedostaci sastava uključuju visoki sadržaj žitarica (uključujući i alergene), koji povećavaju sadržaj biljnih bjelančevina i omogućuju brzo zasićenje, ali se slabo apsorbiraju i nisu od posebne koristi.

Važno! Iams je od 1999. godine utvrdio 27 kršenja zakona, uključujući povlačenje proizvoda iz prodaje 2007. godine zbog visokog sadržaja melamina. - zbog sumnje na infekciju salmonelom. Također, u različitim godinama otkriven je nedostatak vitamina A, sirovih bjelančevina, taurina i magnezija.

Što se tiče prednosti, vrijedi istaknuti meso na prvom mjestu s naznakom njegove vrste i količine, kao i odsutnosti umjetnih konzervansa i dostupnosti izvora vlakana.

Cijena

Yam hranu za mačke možete kupiti u mnogim trgovinama za kućne ljubimce, veterinarskim klinikama i mrežnim trgovinama za kućne ljubimce. Ovo je prilično popularan proizvođač, stoga, odabirete li ga kao glavnu prehranu, ne morate se brinuti zbog mogućih poremećaja u opskrbi.

Cijene ovise o količini pakiranja:

 • od 173 rub. za 300 g;
 • od 460 rub. preko 850 g;
 • od 677 rub. za 1,5 kg;
 • od 1077 rub. za 2,55 kg;
 • od 1096 rub. za 3 kg.
 • od 65 rub. po pauku 100 g

Trenutačnu cijenu hrane i hranu možete pogledati ovdje:

Recenzije

Na Internetu možete pronaći mnoštvo pozitivnih recenzija o mačjoj hrani Yams, koje doprinose poboljšanju stanja dlake i održavanju ukupnog zdravlja. Ali postoje i negativni prigovori na sastav ili zdravstvene probleme.

Sergej, vlasnik pleha:

"Naša mačka jednostavno obožava paukovu kokoš s piletinom. U potpunosti sam zadovoljan njihovim sastavom i izgledom. Jedina mana mi je cijena, pa kupujem 2-3 vrećice tjedan dana, a ostatak vremena dajem joj na sušenje iste tvrtke."

Julia, vlasnica crvenog perzijskog

"Uzeli su hranu Iams Kiiten & Junior čim smo dobili mačića. Sve je bilo u redu, jeo sam s apetitom, ekonomičnom potrošnjom. No, glavni minus bio je vrlo neugodan miris mačjih izlučevina. U početku smo pokušali izdržati i ne primijetiti, ali na kraju sam morao promijeniti hranu i problem je otišao sama po sebi. "

Olga, vlasnica domaće mačke:

"Yam kupujemo već treću godinu. Naš kaput je sjajan, stolica uredna. Mačka uvijek jede u obrocima i ne traži dodatke. Dodatna prednost za mene je što se hrana u Rusiji ne proizvodi, pa postoji više povjerenja u njihovu kvalitetu."

Rita, vlasnik Thai Maxa:

"U sastavu je kukuruz, koji mi nikako ne odgovara, jer danas su zaista kvalitetne stočne hrane napravljene od riže ili čak i bez zrna. Nekako nisam imao hranu koja mi je bila potrebna u trgovini za kućne ljubimce, pa sam uzeo Yam s janjetinom. Mačka je samo nanjušila njuškati i nije je čak ni dodirnula, i leže u zdjeli. Neću preporučiti, jer ima puno takvih hranilica i ova se ne ističe u njihovoj pozadini. "

Pogledajte video: BUDI JEDNOM ČOVEK I ISKRENO RECI DA LI BI IZABRAO BESKONAČAN NOVAC ILI SVOJE VOLjENE ?? (Veljača 2020).

Loading...