10 pasmina mačaka koje vole plivati

Ako vaš ljubimac ne voli plivati, to ne znači da ne voli vodu. Čak i ako još uvijek imate ožiljke u borbi, govorimo o nevoljici, ali ne i strahu. Neke mačke zaista ne vole vodu jer imaju neugodno iskustvo namoćivanja. Postoje hidrofobne mačke, ali ovdje govorimo o mentalnom šoku i njegovim posljedicama.

Podrijetlo pasmine mačjih plivača

Znanstvenici su otkrili da su sve domaće mačke porijeklom od drevnih divljih mačaka koje su živjele u tri regije svijeta. Predci većine domaćih torbica su afričke mačke, pa ne vole vodu, ali se ne boje.

Mačke koje ne vole vodu potječu od predaka koji žive u hladnim klimama. Konačno, treća vrsta su mačke koje vole vodu. Ovisnost o plivanju može se otkriti u dva slučaja:

 • Genetska ovisnost.
 • Živim u vrlo vrućoj klimi.

Pogledajmo koje pasmine mačaka vole plivati ​​i što je diktiralo njihovu neobičnu ovisnost.

10 pasmina mačjih plivača

 • Bengal. Bengalske mačke poznate su po svojoj neobičnoj, divljoj boji, prodornom glasu i aktivnim temperamentom. Osim niza neobičnih značajki, bengali iskreno vole vodu. Bengalsi se brzo nauče otvarati slavine kako bi se igrali vodom. Te mačke bez oklevanja plivaju u akumulacije i čak rijeke. Navodno je razlog takvih neobičnih navika u uskoj vezi s divljim mačkama.
 • Maine Coon. To su fizički jake životinje izvrsne penjačke vještine. Osim toga, predstavnici pasmine vole se igrati s vodom i plivati. Maine Coons postao je poznat po običaju uranjanja šape u zdjelu i lizanja vode iz njihove vune. Vjeruje se da je pasmina stekla vodene vještine, zbog svoje široke popularnosti u mornarici. Maine Coons odvedeni su na brodove radi zaštite zaliha hrane, nakon čega je mačka dobila status "pomoćnog kapetana".
 • Norveška šumska mačka. Pasmina se smatra izvornom i srodnom Maine Coonu. Poznato je da su preci pasmine morali loviti ribu da bi dobili hranu.
 • Turski kombi. Veličanstveni plivač koji se s pravom smatra najviše "vodenom" mačkom. Legenda kaže da je turski kombi upravo ona mačka koja je otplivala na obalu (na planinu Ararat) s Noinog arke. Kombiji traže bilo kakvu priliku za igru ​​s vodom. Bazen, umivaonik, lokva - to su izvori zabave za kućnog ljubimca.
Bengalska mačka
Maine coon
Norveška šumska mačka
Turski kombi.
Turska Angora
 • Turska Angora. Najbliži konkurent turskom kombiju u pitanjima ljubavi prema vodi i plivanju. Ljutice se rado istuširaju i kupaju u kupaonici.
 • Savane. Kao i Bengalsi, predstavnici pasmine hibridi su s divljim mačkama, stoga imaju pozitivan stav prema vodi i plivanju.
 • Abesinska mačka. Ova pasmina uzgajana je u Etiopiji i smatra se jednim od najstarijih predstavnika domaćih mačaka. Aktivne, žustre, odvažne mačke plivaju s užitkom i, ako je moguće, otvorite slavinu i igrajte se vodom.
 • Snow shu. Tajlandske mačke s bijelim čarapama. Pasmina je uzgajana u Sjedinjenim Državama relativno nedavno. Pasmina je uzgajana kao idealan suputnik koji će vlasnika pratiti svugdje, čak i u bazenu. Uz to, Snow Shu se rado kupa i može provoditi sate opuštajući se u umivaoniku s toplom vodom.
Savannah
Abesinska mačka
Snow shu
Manx mačka
životinja sa podrezanim repom
 • Manx mačka. Poznate mačke bez repa „samostalno su se izlegle“ na Otoku Man (Velika Britanija). Čovječanstva ne jure glavom u vodu, ali ne panično padaju ako na putu naiđe neka rijeka. Ovi kućni ljubimci su neustrašivi za kupanje, a ako se vlasnik malo potrudi, mačka će rado plivati ​​i igrati se u vodi.
 • Podšišan rep. Manx mačke i bobtails rođaci su, a prema općenito prihvaćenoj verziji, potonji je nastao od prve. Polu-bob Bobtail dugo je živio na "nepovoljnim" teritorijima, naučili su preživjeti u ekstremnim uvjetima. Poznato je da su Bobtails morali loviti ribu kako bi preživjeli i nahranili potomstvo. Navodno, vještine stečene u teškim vremenima, moderne mačke koriste za slobodno vrijeme.

Pogledajte video: Najpopularniji Psi Na Svijetu - Top 10 Najpopularnijih Pasmina Pas (Prosinac 2019).

Loading...