Kako trenirati mačku do kuće: brzo i dugo vremena

Ako domaća mačka ili mačka imaju svoje osobno mjesto na kojem se životinja može opustiti i igrati, to znatno pojednostavljuje održavanje kućnog ljubimca za vlasnika. Profesionalni uzgajivači preporučuju kupnju posebne kućice za mačke čim se kućni ljubimac pojavi u kući. Ova vrsta kućišta za mačke trebala bi biti prisutna u kući, kao i mačka. Nije teško trenirati mačku do kuće, ali ovo će zahtijevati dovoljno vremena i strpljenja od vlasnika.

Osnovni zahtjevi za kućište mačaka

U specijaliziranoj trgovini može se kupiti poseban kauč ili cijela kuća. Prednosti kućnog ljubimca su nepostojanje zajedničkog spavanja s vlasnikom (mačić neće ometati spavanje vlasnika). A također, ako se mačka ili mačka razbole, tada se neće sakriti u kutovima ili ispod sofe. U procesu bolesti životinja će spavati u svojoj kući i vlasnik neće imati poteškoća primijetiti promjene u ponašanju svog brkatog ljubimca.

Samo da kupim kuću i čekam dok se mačka ne želi smjestiti tamo nije dovoljno. Važno je pravilno naviknuti životinju na njeno mjesto, promatrajući upornost i strpljenje. Samo u tom slučaju će biti moguće uvjeriti životinju da je važno pridržavati se pravila koja je uspostavio čovjek.

Obratite pažnju! Dokazano je da se mlade životinje savršeno prilagođavaju svemu novom. Ali i odrasla osoba može se naviknuti na mjesto za to pripremljeno.

Kuća koja ne ispunjava određena pravila nikad ne može ugoditi ljubimcu, čak i ako osoba ide na sve vrste trikova. Kada kupujete kuću za mačku, morate je pažljivo odabrati prema nekim parametrima, ovisno o sklonostima određenog kućnog ljubimca.

Izvrsna kuća mora zadovoljiti nekoliko zahtjeva. Glavni su:

  • Pogodnost za mačku. Kuće su različitih veličina. Prilikom odabira kuće za mačku potrebno je uzeti u obzir veličinu kućnog ljubimca i njegovu pasminu. Dakle, Maine Coon mačke ili Britanke, dobivaju veliku masu u odrasloj dobi, a ako je kuća skučena za takvu mačku, neće htjeti biti u njoj.
  • Ugodna kuća. Kuća napravljena od nekvalitetnih materijala koji nisu ugodni za mačku neće donijeti životinji željenu udobnost. Mačka će dovoljno brzo shvatiti da mu takvo prebivalište ne odgovara i jednostavno neće tamo ići. Prilikom odabira kuće za mačku ne preporučuje se ušteda na materijalima.
  • Stabilnost. Značajan aspekt, koji vam omogućava da budete sigurni da mačka u igri ne ispuni svoj dom. Ako mačka pokuša skočiti u svoju kuću, a za to se vrijeme prevrne ili padne, tada se životinja, primila stres, neće htjeti vratiti tamo.
  • Prisutnost tunela i izlaza. Predatori su po prirodi mačke, osjećaju se sigurnije ako imaju nekoliko ruta bijega. Prisutnost u kući nekoliko izlaza omogućit će mački da osjeća svoju sigurnost.

Kako naučiti mačku da spava u kući

Spava u kući mačka ponekad i ne mora učiti. Čim se pojavi kuća koja ispunjava sve potrebne životinjske zahtjeve, kućni ljubimac počinje spavati u njemu bez ometanja. Ali također se događa da kućni ljubimac odlučno odbije biti tamo.

Glavne metode treninga su:

  • ugradnja kuće u vašem omiljenom mjestu za odmor;
  • poticanje interesa za novo mjesto;
  • ne nametljiva prisila.

Samo vlasnik ima pravo izabrati koji će mu se način dopasti, polazeći od individualnih karakteristika brkastog kućnog ljubimca. Mačke su po prirodi prilično znatiželjne. Pobuđujući njezino zanimanje za novu kuću, vlasniku neće biti teško brzo uvježbati mačku da tamo spava.

Mačku možete zainteresirati tako da stavite svoje omiljene igračke ili dobrote u spavaću kuću. Nakon što primi poslasticu, životinja će često dolaziti u kuću kako bi provjerila sadržaj. U početku mačka može tamo ostati neko vrijeme, ali s vremenom će se vremenom mačka nalaziti u kući povećavati.

Obratite pažnju! Izvrsna opcija je kupnja kuće s vrhom kandže. U ovom slučaju možete naučiti životinju da radi nekoliko korisnih stvari odjednom - oštriti kandže i spavati na određenom mjestu.

Ako kućni ljubimac ima omiljeno mjesto za odmor, a ne želi promijeniti mjesto za spavanje, tada je u ovom slučaju potrebno urediti kuću što je moguće bliže ovom mjestu. Nakon što životinja počne spavati u kući u blizini svog prethodno voljenog mjesta, premještanje na drugo mjesto može započeti tek nakon 2-3 tjedna. Ako izdržate postavljeno vrijeme, to će vam pomoći da izbjegnete stres i tjeskobu kod kućnog ljubimca.

Životinje koje nemaju određeno mjesto za odmor navikavaju se na posebno opremljenu kuću teže. Vlasnik mora biti uporan u tome da kućnom ljubimcu stalno nudi svoj novi dom. Potrebno je redovito stavljati mačku u kuću, ljubimac ga kad je kućni ljubimac u "rupi".

Možete dati poslasticu čim mačka počne skakati u kuću. Važno je pohvaliti i ohrabriti ovo ponašanje mačke.

Trening kuće za odrasle mačke

Poznato je da je podučiti male mačiće i mlade životinje u njihovoj kući, i doista, svemu novom je puno lakše. Ali što ako trebate trenirati odraslu mačku? Sve je moguće i za to postoji nekoliko metoda. Prije svega, morate odabrati kvalitetnu kuću od dobrih materijala.

Odrasle životinje imaju svoj formirani karakter i samo će vlasnik, promatranjem, moći izračunati koja će im kuća biti najudobnija. Dakle, postoje kuće s više slojeva u kojima odrasle mačke vole sjediti. Ovisno o sklonostima mačke, možete odabrati kuću izrađenu od tkanine, nalik košarici s zatvorenim vrhom.

Ako u kući nema drugih životinja (na primjer, pasa), onda kuća od tkanine može postati pravo omiljeno mjesto za spavanje mačke. U slučaju da u kući ima više životinja, ali su prisutni rođaci ili psi, preporučuje se odabir kuće na stalku. Mačka će se moći sakriti u posebno opasnim trenucima i osjećati se sigurno.

Kako trenirati uličnu mačku u kući

Mačka ili mačka, koja hoda samostalno, ali dolaze spavati kući, navikli su na kuću najteže. Možete pokušati naviknuti životinju u kuću uz pomoć mačjeg mesa ili valerijane. Ispiranje suhe trave odabrane za kuću za mačke, kao i brisanje nekih mjesta u kući mačke, možete izazvati interes za kućnog ljubimca.

Tako će se mačka popeti u kuću, biti izložena specifičnim tvarima. S vremenom će se ulična mačka razviti naviku - identificirati kuću s nečim ugodnim (mirisima). U ove svrhe možete koristiti svoje omiljene poslastice za kućne ljubimce - posebne vitamine s mirisom mlijeka, ribe ili mesa.

Ekstrakt Valerijane nema poseban učinak na ženke. Eterična ulja uzbude samo mužjake, jer je miris sličan mirisu hormonalnih tvari koje ženka proizvodi tijekom estrusa. Za mačke je bolje koristiti posebne vrste mačaka. Miris s nje je ugodniji, a radnja nije lošija od Valerijane.

Pogledajte video: 1- min. vježba za trbuh sa fantastičnim rezultatima - Ana Bučević (Veljača 2020).

Loading...