Kako se ponašanje mačaka mijenja nakon sterilizacije

Mnogi se vlasnici kućnih ljubimaca pitaju trebaju li mačke sterilizaciju. A ako je potrebno, kako će operacija utjecati na naknadno ponašanje i zdravlje mačke?

Obično se vlasnici odluče na ovu operaciju kada mačka postane agresivna, neprestano viče. Operacija je uklanjanje jajnika. Nakon sterilizacije, mačka ne pati od stalne privlačnosti suprotnog spola. Operaciju možete obaviti u bilo kojoj veterinarskoj klinici.

Propusnosti mačaka traju od jednog dana do dva tjedna. U pravilu se to događa nekoliko puta godišnje. Ako mačka nije vezana, onda to može nepovoljno utjecati na njeno zdravlje. Naravno. U veterinarskoj ljekarni možete kupiti razne kapi i tablete koje će ga umiriti, ali to je dodatni udarac za tijelo. Iz ovoga proizlazi da, ako ne postoji način za pletenje mačke, tada je sterilizacija najbolji izlaz.

U pravilu sterilizacija gotovo nimalo ne utječe na ponašanje mačke. Istina, ona može postati malo smirenija nego što je bila prije operacije. Ali to ne utječe na mentalne kvalitete.

Najbolje je sterilizirati mačku u dobi od 6 mjeseci, prije puberteta. Takva rana sterilizacija može produljiti život mačke. Ako je ova faza već završena, tada ne biste trebali raditi operaciju tijekom razdoblja uzbuđenja. Mjesec dana prije operacije, životinji će se morati dati sva propisana cijepljenja. 12 sati prije operacije, mačku ne treba hraniti. Operacija se odvija pod općom anestezijom.

Po dolasku kući, nakon operacije, mačka mora biti položena na tvrdu površinu. Prostor treba provjetravati. U roku od 3 sata mačka bi se konačno trebala odmaknuti od anestezije. Ne dopustite mački da trči i skače odmah nakon što ona povrati svijest. Ni taj dan je ne možeš hraniti. Ali čista voda treba biti slobodno dostupna.

Postoperativni šavovi moraju se svakodnevno tretirati antiseptikom. Mački se ne smije dopustiti da skine zavoj sve dok se šavovi potpuno ne zacijele. To se obično događa za 10 dana. Veterinar mora ukloniti ubode.

Prije operacije je bolje napraviti potrebne testove kako bi se utvrdila moguća netolerancija na anesteziju. Nakon operacije moguća je i upala. Međutim, neugodne posljedice mogu se izbjeći odabirom dobre klinike i liječnika. Ali ne zaboravite da je i pravilna njega nakon operacije također potrebna. Mačka bi trebala osjetiti podršku vlasnika. Ako slijedite sva pravila, tada neće nastupiti nikakve posljedice.

Pogledajte video: Manly Palmer Hall - Value of Astrology in Self Analysis Vrijednost Astrologije U Samo Analizi (Veljača 2020).

Loading...