Kvamatel za mačke: opis lijeka i indikacije za uporabu

Bolesti gastrointestinalnog trakta posljednjih godina postaju nekoliko puta češće ne samo kod ljudi, već i kod njihovih kućnih ljubimaca. Kao i kod ljudi, za pogrešnu prehranu je kriv. Ako vaša mačka cijeli život sjedi na suhoj hrani, možda će joj jednog dana trebati Kvamatel za mačke.

Što je ovaj lijek i čemu služi?

Ako ne ulazite u farmakološke detalje, tada vam ovaj alat omogućuje smanjenje lučenja želučanog soka. Osim toga, istodobno, lijek značajno smanjuje njegovu kiselost i masni udio komponente enzima. To vam omogućuje da smanjite negativan učinak njegovog djelovanja na upalu sluznice želuca. Kao što možda pretpostavljate, sve to može biti izuzetno korisno u liječenju gastritisa i čira.

Jednom dozom lijeka postiže se njegova maksimalna koncentracija za manje od sat vremena, a blagotvorni učinak traje oko 12 sati. Ogromna prednost ovog alata u odnosu na analogne je da unos hrane ne utječe na njegovu apsorpciju. To omogućava mačkama da daju tablete izravno tijekom hranjenja (prerušavajući ih u hranu), bez brige o ljekovitom učinku.

U kojim je slučajevima naznačena njegova uporaba?

Upotreba je indicirana kod čira na želucu i dvanaesniku. Također je dopuštena upotreba lijeka u svim slučajevima kada je potrebno smanjiti izlučivanje želučanog soka, njegovu kiselost i količinu izlučenih želučanih enzima. Na primjer, ovo se može zahtijevati prije opće anestezije potrebne za operaciju. Time se sprječava puštanje želučanog sadržaja u dišne ​​putove. Osim toga, lijek se može koristiti ako se dijagnosticira krvarenje u želucu.

Budući da lijek smanjuje kiselost želučanog soka, ne djeluje tako agresivno na oštećena područja sluznice organa. Ponekad je potrebna dugotrajna primjena lijeka ako mačka ima čir u želucu ili dvanaesniku, koji je (unatoč liječenju) sklon periodičnim recidivima.

Važna obavijest

Vrlo često se lijek propisuje protiv gastritisa. Ali! Ni u kojem slučaju se nemojte baviti njegovim neovisnim „pisanjem“! Činjenica je da gastritis mora biti hiperacidan! Ako dajete Kvamatel mački koja pati od hipoacidne (ili općenito anacidne) upale želuca, jednostavno je možete ubiti, a posebno je sofisticirana i bolna.

Uz ove sorte bolesti, kiselost i probavljivost želučanog soka već su znatno smanjene, a ako date ovaj lijek, tada se sva hrana koja uđe u probavni trakt uopće neće probaviti. Jednostavno će istrunuti. Za posljedice možete sami pogoditi. Međutim, isti se rezultati mogu postići punjenjem mačke "Kvamantel" hiperacidnim gastritisom stalno i u slonovitim količinama. Dakle, doziranje lijeka u potpunosti je odgovornost veterinara! Ne biste trebali biti uključeni u njegov izračun!

Kratke nuspojave

Ako vas gornje činjenice ne mogu uvjeriti, možda će pretjerano brižni vlasnici „uhvatiti“ nuspojave:

  • Nekontrolirano povraćanje, nadutost, zatvor.
  • Hepatitis i pankreatitis.
  • Poremećaji hematopoetskog sustava (anemija, leukocitoza itd.).
  • Aritmija, bradikardija, hipertenzija.
  • Vjerojatnost pobačaja kod trudnih mačaka.
  • Groznica, poremećaji u ponašanju, apatija i čak koma.

Naravno, u potonjem slučaju, doza bi trebala biti apsolutno prekomjerna, ali što „brižni“ vlasnik ne čini za zdravlje svog ljubimca! Imajte na umu da nakon dužeg davanja ovog lijeka, njegovu upotrebu ne treba naglo prekinuti. Organizam oslobođen "ograničenja" u proizvodnji enzima i želučanog soka može nadoknaditi izgubljeno vrijeme, što će rezultirati teškim gastritisom ili čak pridonijeti razvoju čira.

Važno je također zapamtiti da Quamatel Mini blokira histaminske receptore. Ako se tijekom razdoblja liječenja planira provesti neka alergijska ispitivanja, lijek se mora postupno zaustaviti, očekuje se da će se oni povući barem dva dana, a tek tada će provesti sva potrebna ispitivanja.

Pogledajte video: Zašto se lijekovi ne reklamiraju? (Veljača 2020).

Loading...