Kategorija: Hrana

Je li suha mačja hrana štetna?

Vrlo često se iskusni i početnici kućnih ljubimaca pitaju je li suha hrana štetna za mačke ili pse. Prije nego što na to odgovorite nedvosmisleno, korisno je razjasniti sastav određenog krmiva, učinak njegovih komponenata na zdravlje mačke, kao i upoznati se s recenzijama profesionalnih veterinara.
Kako odabrati suhu hranu za mačke?
Kako odabrati suhu hranu za mačke?
Kada pokrenete kućnog ljubimca, trebali biste razmišljati o prehrani životinje. Koju je hranu bolje nabaviti? Kako odabrati pravu mokru i suhu hranu? U ovom ćemo članku pogledati kako odabrati vrhunsku suhu hranu za mačke. Sva suha hrana ima različit ukus, a ako osoba ne primijeti razliku, tada će životinja sigurno osjetiti razliku.
Može li mačka imati pileće vratove?
Može li mačka imati pileće vratove?
Pileće meso, kosti i iznutrice izuzetno su korisni za mačke, ali hranjenje kućnim ljubimcima ima svoje karakteristike. Neke pileće kosti nose potencijalnu opasnost i imaju svoje osobitosti u kuhanju prije nego što se hrane kućnim brkovima. Je li moguće dati mačji pileći vrat - pitanje je koje se postavlja vlasnicima koji nastoje što više obogatiti prehranu svog ljubimca prirodnim proizvodima, a da pritom ne naštete.
Je li moguće mačkama kondenzirano mlijeko?
Je li moguće mačkama kondenzirano mlijeko?
Slatkiši su popularna poslastica za osobu, a koja se može pokazati "ukusu" i za neke kućne ljubimce. Mnogi se vlasnici ne ustručavaju liječiti kućnog ljubimca slatkišima, ne sumnjajući da nanose nepopravljivu štetu životinji. Je li moguće mačkama kondenzirano mlijeko, u kojim količinama i koje posljedice mogu prijetiti?
Mogu li mačke imati krumpir?
Mogu li mačke imati krumpir?
Tisućama godina preci domaćih mačaka hranili su se isključivo vlastitom hranom. S obzirom na grabežljivu prirodu mačaka kao vrste, njihova prehrana sastojala se uglavnom od štakora, miševa i slabih ptica, koji nisu mogli pobjeći od mačjih kandži. U vezi s navedenim, prirodno se postavlja pitanje: "Je li moguće da mačke imaju krumpir?
Kako prebaciti mačku na drugi feed?
Kako prebaciti mačku na drugi feed?
Nitko od vlasnika mačaka nije imun na moguću potrebu za promjenom uobičajene, prehrambene prehrane. Nisu toliko važne okolnosti koje utječu na promjenu uobičajenog hranjenja, koliko znanje o tome kako prebaciti mačku na drugu hranu. Razlozi zamjene hrane mogu biti: životinja alergična na suhu ili, obrnuto, prirodnu hranu, netolerancija na jednu od komponenata hrane, nedostatak hranjivih sastojaka ili elemenata u tragovima.
Je li heljda za mačke?
Je li heljda za mačke?
Blagotvorni učinci dobre prehrane na zdravlje i aktivnosti domaće mačke su 100% dokazani. Kako se vaš ljubimac ne samo dobro osjeća, već se i aktivno ponaša, trebali biste ga hraniti prirodnim proizvodima, mješavinom svježeg povrća i žitarica. S obzirom na to, odgovor na pitanje mogu li heljde mačke definitivno biti pozitivne.
Koliko suhe hrane dnevno treba mački?
Koliko suhe hrane dnevno treba mački?
Suha hrana je najlakši način nahraniti vašeg ljubimca. Predvidljivo je da je većina domaćina skeptična prema ovoj vrsti prehrane. Ako kupujete skupu hranu s markom - nema se čega brinuti. Moguće je odrediti koliko suhe hrane mačka dnevno treba po sastavu, teksturi i stanju životinje.
Je li moguće za mačiće kiselo vrhnje?
Je li moguće za mačiće kiselo vrhnje?
Mačić je veseli i simpatični stanovnik kuće. Kako je zanimljivo gledati njegove igre, rast i transformaciju u važnu mačku. No na putu su razne prepreke u obliku pitanja prehrane i razvoja. Pravilna prehrana mačića jamstvo je da će preživjeti i prerasti u prekrasnog kućnog ljubimca.
Kako nahraniti mačku iz šprice?
Kako nahraniti mačku iz šprice?
Uz bolest, životinje gube apetit, u mnogim slučajevima treba ih hraniti silom. U tu svrhu je mokra hrana idealna. Ako mačka odbija hranu, tada se tekuća hrana može sipati izravno u usta. Radi praktičnosti, trebali biste koristiti poseban uređaj - špricu. Možete pitati svog veterinara kako nahraniti mačku iz šprice ili koristiti savjete u nastavku.
Kakvu kašu mogu dati mačke?
Kakvu kašu mogu dati mačke?
Prilikom sastavljanja cjelovite prehrane za svoju mačku ne zaboravite uključiti žitarice koje će vašem ljubimcu pružiti potrebne ugljikohidrate i vlakna. Osim korisnih elemenata u tragovima i vitamina, žitarice doprinose dobroj zasićenosti životinjskog organizma, a također pomažu da kosa ljubimca postane glatka i sjajna.
Zašto je mačka izgubila apetit?
Zašto je mačka izgubila apetit?
Ponekad nastaju situacije kada je mačka izgubila apetit. Uzroci ove pojave mogu biti vrlo različiti - od nekvalitetne hrane do simptoma određenih bolesti. U pravilu se situacija može riješiti korekcijom prehrane. Međutim, u nekim se slučajevima problem ne rješava kod kuće, zbog čega se obratite svom veterinaru.
Zašto mačka ima loš apetit?
Zašto mačka ima loš apetit?
Kućni ljubimci, poput ljudi, mogu patiti od raznih bolesti. Znak da sve nije u redu je mačji apetit. On jede nevoljko ili čak odbija hranu. Nedostatak apetita trebao bi upozoriti vlasnika. Vrijedno je brinuti se ne samo o kućnom ljubimcu, već i o sebi. Mnoge bolesti mačaka prenose se na ljude.
Zašto je mače izgubilo apetit?
Zašto je mače izgubilo apetit?
Mnogi ljubitelji mačaka suočeni su s činjenicom da je mačić bez vidljivog razloga izgubio apetit. To se obično događa nakon što mačka prestane dojiti. Prijelaz na novu, a opet neobičnu hranu, može kod djeteta izazvati zatvor. Mačke su vrlo osjetljive na najmanje promjene u svom tijelu.
Što dati mački za apetit?
Što dati mački za apetit?
Koshatnikov se uvijek boji odbijanja kućnog ljubimca da jede. Počinju razmišljati o tome kako povećati mačji apetit tako da njegovo zdravlje ne pati. Ponekad je to potrebno učiniti, a nekad to ne vrijedi. Uzroci slabog apetita su različiti. Mnoge mačke periodično organiziraju preventivni štrajk glađu, koji traje do 5 dana.
Kako hraniti mačku kod kuće?
Kako hraniti mačku kod kuće?
Nakon pojave novog pahuljastog stanara u zidovima kuće, njegovi vlasnici odmah imaju puno pitanja. Kako hraniti mačku kod kuće? Koju hranu bih trebao preferirati? I kako to učiniti ispravno? Ova pitanja traže detaljne i objašnjene odgovore. Uostalom, ako jedete nepravilno, postoji rizik da naštetite zdravlju vašeg ljubimca.
Pronature mačja hrana
Pronature mačja hrana
Među raznolikošću stočne hrane ponekad je teško napraviti pravi izbor. Osobito treba biti pažljiv na ovo pitanje ako kućni ljubimac ima zdravstvenih problema. Mačja hrana idealna je za životinje koje pate od alergija na hranu i bolesti gastrointestinalnog trakta.
Mogu li mačke dobiti hranu za pse?
Mogu li mačke dobiti hranu za pse?
Mogu li mačke dobiti hranu za pse? Mnogi vlasnici koji ljušte ljubimce postavljaju ovo pitanje. Razumljivo je, jer hrana za pse je puno jeftinija od mačje hrane, a neke mačke vole krasti hranu od svojih krznenih "konkurenata". Stoga je važno detaljno razumjeti ovo pitanje i dati definitivan odgovor na njega.Zašto ljudi kupuju pseću hranu za hranjenje mačaka?
Kako nahraniti mačku tako da je dobila na težini?
Kako nahraniti mačku tako da je dobila na težini?
Svaki mačak će reći da zdrava životinja ne može biti mršava. Na temelju ove izjave mnogi vlasnici razmišljaju o tome kako nahraniti mačku i istodobno ne naštetiti njegovom zdravlju. Malo je metoda debljanja, ali prije nego što ih započnete, morate znati razlog mačjeg tankoće. Znakovi i uzroci mršavosti mačaka Prije procjene izgleda vašeg kućnog ljubimca treba shvatiti da se svaka životinja pojedinačno i istog oblika tijela ne može naći čak ni među predstavnicima iste pasmine.
Čime hraniti mačku s zatajenjem bubrega?
Čime hraniti mačku s zatajenjem bubrega?
Pravilna prehrana od velike je važnosti za mačku, posebno za one koji imaju probleme s bubrezima. U tom slučaju prirodna hrana može čak postati i štetna, stoga je važno odabrati pravu hranu za mačke s zatajenjem bubrega kako biste produžili život svom voljenom ljubimcu.
Dr. Clauder - hrana za mačke
Dr. Clauder - hrana za mačke
Poznato je da je mačka vrlo kapriciozna u odabiru hrane. Brzo se muči s uobičajenom prehranom, a zahtijeva raznolikost. Stoga vlasnik često mora razmišljati o tome kako nahraniti svog favorita. Doctro Clauder hrana za mačke nije samo ukusna, nego i zdrava. Vitamini i minerali su normalni, potrebna vlakna i taurin su prisutni.