Kategorija: Trudnoća

Trudnoća kod mačaka

Mačkica u kući je izvor radosti i sreće. Vlasnici trebaju razumjeti da, osim ugodnih trenutaka komunikacije sa životinjom, postoji i odgovornost za njezino održavanje. U većini slučajeva krzneni kućni ljubimac postaje majka, pa je za vlasnike vrlo važno znati koja je gestacijska dob za mačke. Optimalno vrijeme za rođenje mačića Da bi mačka bila zdrava, razvijala se bez patologija i uživala u energiji, potrebno je da se trudnoća dogodi barem jednom.
U kojoj dobi mačka može zatrudnjeti
U kojoj dobi mačka može zatrudnjeti
Prije ili kasnije, vlasnik bilo kojeg krznenog kućnog ljubimca koji nije podvrgnut sterilizaciji pita se koliko godina mačka može zatrudnjeti. Poznavanje karakteristika njenog fiziološkog i mentalnog zdravlja, reakcija u ponašanju i druge nijanse pomoći će stvaranju najugodnijih uvjeta za sadržaj ove ćudljive životinje.
Mačka trudnica tjedno
Mačka trudnica tjedno
Trudnoća je važna faza u životu kućnog ljubimca. Tijekom tog razdoblja njeno se ponašanje dramatično mijenja, tijelo je također podvrgnuto mnogim deformacijama. Da bi se proces završio uspješnim porođajem, vlasnik mora znati kako mačka traje trudnoća po tjednima. Trudnoća je važna faza u životu kućnog ljubimca.
Je li moguće sterilizirati mačku tijekom trudnoće?
Je li moguće sterilizirati mačku tijekom trudnoće?
Za mnoge vlasnike mačaka trudnoća njihovog ljubimca pravi je problem. Što učiniti ako je mačka uspjela zatrudnjeti? Može li se trudna mačka sterilizirati? Sterilizacija tijekom trudnoće može biti opasna po zdravlje životinja. Odlučite li sterilizirati trudnu mačku, vi ste u velikoj opasnosti, jer to predstavlja značajnu opasnost po život mačke.
Vitamini za trudnice
Vitamini za trudnice
U trenutku kada vaša mačka čeka potomstvo, vrlo je važno pružiti joj posebnu njegu. Uostalom, želimo da naš mačić rodi zdrave i pune mačiće. Udobnost, tišina i vitamini za trudnice vrlo su važni. Jedan od faktora ugode je cjelovita prehrana. Jedno hranjenje ne može se oglušiti, čak i ako je najviše kvalitete.
Može li se trudna mačka oprati
Može li se trudna mačka oprati
Vlasnici mačaka ponekad razmišljaju je li moguće okupati trudnu mačku kod kuće. U principu, trudne mačke mogu lizati svoj kaput vlastitim jezikom i na taj način zamijeniti vašu odluku da ga operete. S obzirom na to i činjenicu da lojne žlijezde mačaka izdvajaju korisne i potrebne tvari, ne morate prečesto oprati ljepote bilo koje pasmine, na primjer, sfingu.